Programul Selgros Sănătatea începe din farfurie ajunge în Ploieşti şi vizează 480 de elevi

Programul Selgros Sănătatea începe din farfurieajunge în Ploieşti şi vizează 480 de elevi care vor învăţa despre alimentaţia sănătoasă

Pentru al şaselea an consecutiv, Selgros Cash&Carry România, împreună cu Chef Cezar Munteanu,derulează programul „Sănătatea începe din farfurie”, prin care aduce educaţia gastronomică în şcoli şi urmăreşte să promoveze obiceiuri de mâncat sănătoase în rândul copiilor.Astăzi, 22 februarie, Chef Cezar şi prietenii săi se vor afla la Şcoala Gimnazială”Henri Mathias Berthelot” din Ploieşti, unde se vor întâlni cu 480 de elevi din această şcoală. În total, aproximativ 10.000 de elevi de clasele I-IV din toată ţara s-au înscris anul acesta în program.Copiii vor învăţa să cunoască alimentele şi produsele naturale şi să aleagă conştient o dietă mai sănătoasă. Egida programului este „Copiii sănătoşi de astăzi sunt adulţii sănătoşi de mâine”.

Cezar Munteanu, unul dintre cei mai apreciaţi chefi din România, Senior Lecturer în cadrul American Hotel Academy, Lector colaborator al Academiei Culinare “Exclusive” din Moscova şi Chef-Rotisseur-Baillage de Roumanie va fi prezent în fiecare şcoală din cele 22 în care proiectul se desfăşoară anul acesta, pentru a interacţiona direct cu copiii. Chef Cezar Munteanu va susţine, alături de echipa sa, activităţi educative adaptate înţelegerii copiilor, jocuri sportive uşoare şi degustări. Anul acesta vine şi cu un concurs organizat online, cu premii, prin care clasele de elevi înscrise în program pot merge, la vară, într-o tabără de gătit în împrejurimile Braşovului.

„Lumina pe care o văd pe chipurile copiilor atunci când înţeleg cât de important este să te hrăneşti sănătos m-a dus la concluzia că Sănătatea începe din farfurie este unul dintre cele mai sănătoase lucruri pe care ştiu să le fac”, declară chef Cezar Munteanu.

Antoneta Galeş, director comunicare Selgros: „Numărul participanţilor a crescut de la un an la altul, interesul publicului la fel, iar asta vorbeşte de la sine despre importanţa şi utilitatea acestui program ajuns, iată, la a şasea ediţie. Sănătatea începe din farfurie a devenit o tradiţie pe care dorim să o continuăm”.

„Sănătatea începe din farfurie” a început pe 19 Februarie la Alba Iulia şi se va încheia pe 27 aprilie la Constanţa, programul parcurgând întreaga reţea de magazine Selgros din ţară.