Georgiana Georgescu, handmade ca o pasiune.

Georgiana Georgescu, este o tânără din Ploieşti care are o pasiune mai puţin cunoscută... handmade.
În urmă cu 2 ani a rămas în concediu maternal, renunţând la job, având o fetiţă, pe nume Daria.” Fiind însă o fire foarte activa nu am putut sta doar cu fiica mea , aşadar am inceput încă de la cei 2 ani ai Dariei să realizez proiecte - felicitari de Paşte şi ulterior tot felul de planşe cu colaje şi desene. Apoi Daria a început gradinita şi am făcut mărtişoare pentru colegii ei. Prietenii văzând mi-au cerut să fac şi pentru copiii lor ,  să le ducă la grădiniţă. “a declarat pentru Info Ploieşti City, Georgiană.
Handmade... din pasiune.
Prima dată când a realizat (public) produse handmade, a fost la grădiniţă unde învăţa fiica ei, acolo unde Georgiana s-a împrietenit cu două mămici care aveau aceeaşi pasiune.
Apoi a făcut pagina de facebook “Galeria Amicilor Artizani “cu gândul că într-o zi poate va reuşi să aibă o galerie proprie de handmade .
Prima expoziţie de handmade la AntiCaffe New Experience.
În vara anului 2006, Georgiana l-a cunoscut pe Liviu Drăghici (proprietarul AntiCaffe New Experience) apoi în locaţia acestuia a organizat prima expoziţie de handmade şi apoi târgul de Crăciun, tot cu asemenea produse .

O nouă expoziţie...
Pe data de 25 respectiv 26 februarie a.c., Georgiana va participa împreună cu alţi artişti de handmade, la Târgul de Mărţişor tot în incinta AntiCaffe New Experience.
Cum s-a făcut remarcată ne spune Georgiana.
“Am lucrat de obicei pentru familie şi prieteni şi vorba s-a dus. Aşa am făcut şi pentru cunoscuţii prietenilor...”
Georgiana ne-a acordat şi un mic interviu.
INFO PLOIEŞTI CITY: De unde ai aceasta pasiune?

GEORGIANA GEORGESCU:

Cred că pasiunea mea este moştenită. ..

Bunicul meu împletea coşuri minunate din răchită. Probabil de la el am moştenit imboldul către handmade. Şi cred în asta pentru că şi un nepot al meu cochetează cu flori din hârtie creponată. Copil fiind am făcut cursurile de design la Palatul Copiilor Ploieşti, unde am făcut primul meu mărţişor.
Tot timpul am fost atrasă de artă , de frumos şi am cochetat de mică cu astfel de lucruri... chiar şi cu scrisul... nu la modul complex... şi aici e tot din gena moştenire de la mătuşa mea, dar asta este altă poveste...
INFO PLOIEŞTI CITY:. Ce alte pasiuni mai ai?
GEORGIANA GEORGESCU:
Să mă aflu între copii... cu care  am şi făcut câteva ateliere de handmade ,0 iubesc natură... şi muzica...
INFO PLOIEŞTI CITY: Se câştigă din handmade?
Am reuşit cred abia acum după 2 ani să ajung la 0 şi chiar puţin pe plus vis-a- vis de investiţie. Dar înţeleg de la alţi artizani mai vechi în domeniu şi care se ocupă strict de aşa ceva , ba chiar au dezvoltat un business în acest sens, că se poate câştiga.

Aşa cum am spus mai devreme eu am realizat lucrări mai mult pentru prieteni şi fiind la început de drum nu se pune problema de câştig. Cei care mă cunosc ştiu mai bine... cât mă iubeşte (susţine) tatăl Dariei în acest scop
Cine ştie... poate în viitor... o să crească Daria... să îşi aripi şi eu să pot lucra...
INFO PLOIEŞTI CITY: Ce face Georgiana Georgescu în timpul liber?
Georgiana Georgerscu.
În timpul liber mă ocup de Daria ,  redevenind copil alături de ea!

INFO PLOIEŞTI CITY: Este greu să realizezi produse hamdmade?
GEORGIANA GEORGESCU:
Nu este greu dar cere multă muncă, pasiune, dăruire, timp, documentare, formare prin diverse cursuri de aprofundare, contact cu surse care să te inspire, contacte cu cei cărora le oferi produsul fiind majoritatea personalizate şi toate unicat. Şi nu în ultimul rând trebuie să îţi placă! Să faci cu sufletul! Să fii tu! Să te regăseşti în fiecare produs! Să îţi laşi amprenta pe ele şi o parte din sufletul tău în el!

N.R.Mulţumim pentru timpul acordat şi cei care vor să-i vadă produsele, sunt aşteptaţi la Târgul de Mărţişor (25-26 februarie 2016) la AntiCaffe New Experience – strada Nicolae Titulescu, numărul 40 (fosta Partizani).