INTERVIU ÎN EXCLUSIVITATE cu sexy jurnalista IOANA POPESCU

 

Ziaristă şi cântăreaţă Ioana Popescu va lansa colecţia de modă HIPPIE pe 15 decembrie, orele 16.00 – 18.00, în buricul Capitalei, la Etajul Designerilor Romani, pe Dacia nr. 39 Etajul 1

"Nu coş de azi de ieri... Revoluţia din '89 m-a prins meşterind la un robot, amintire descrisă de mine în romanul meu când va apărea în curând, Fata cu ochii de chihlimbar"

G. D. Cum stai cu timpul zilele astea?

I. P. Sincer nu îmi văd capul de treburi, dar mă mai relaxez şi eu că orice om. În primul rând în agenda mea este acest eveniment de modă: colecţia de haine şi accesorii "HIPPIE" by Ioana Popescu, pe care o voi lansa pe 15 decembrie la Etajul Designerilor Romani şi trebuie să mulţumesc pe această cale celei care a avut această minunată idee de a crea un spaţiu mare şi central pentru designerii romani chiar în mijlocul Capitalei, şi este vorba despre Alina Gavrilă, o persoană deosebită şi cu mult bun gust. Alina Gavrilă a avut amabilitatea să mă lase să fac acest eveniment la ea la Etajul Designerilor Români, Bulevardul Dacia nr. 39 Etajul 1, ca şi reper, zona Piaţa Romana, ASE.

G. D. Ştiu că parcă ai mai avut tentative de a crea accesorii precum genţi sau bijuterii hand made, dar o colecţie de modă, wow! Este impresionat! Cum ţi-a venit ideea?

I. P. Măi, să ştii că eu cream bijuterii, hăinuţe, de mic copil. Revoluţia m-a prins meşterind la un robot, poveste descrisă de mine într-un capitol pe care te invit să îl citeşti în cartea mea când va apărea (în curând!), "Fata cu ochii de chihlimbar". Apoi, în generală şi în liceu am făcut nişte accesorii care au fost foarte apreciate de colege şi chiar am început să vând. Am făcut, ţin minte cu drag, un model de cruce din piele maronie, atârnată de un laset de la bunica, model care a prins aşa de bine în clasa a 9-a la liceu, că mai multe fete au cumpărat de la mine! Nu mai zic că am croşetat foarte mult. Unele bucăţi le-am păstrat până acum! Când vreau să fac ceva nou, tăi bucăţile, le coş, şi deodată vezi că este altceva! A, şi să îţi mai spun că într-adevăr am avut şi un soi de schimbare de experienţă cu moda din Germania. Acolo se poartă orice! Necusut, tăiat rebel, descusut, rupt, cu găuri, dar e mişto şi cool! Şi mi-am dat seama că trebuie să personalizez stilul meu, culorile mele, mărgelele care îmi plac mie, cu acest stil nonconformist, oarecum hippie. Sia ieşit colecţia HIPPIE by Ioana Popescu! Dar abia acum am găsit momentul potrivit să finalizez proiectul acesta. Eu cred că pe toate le aşează Dumnezeu când trebuie... Acum a trebuit să fie, nici mai devreme, nici mai târziu!

G. D. Ce mai faci în afară de modă?

I. P. Ooo... mai am o grămadă de treburi de făcut, sunt solicitată să fiu voce feminină pentru anumite proiecte muzicale de rap şi rock, apoi vreau ca totuşi anul acesta să îmi lansez prima parte din romanul "Fata cu ochi de chihlimbar" – un roman care se doreşte şi de dragoste şi istoric dar şi un pic biografic căci are şi aspecte din viaţa bunicii mele şi familiei mele... -, apoi lucrez la licenţa, apoi am nişte scenarii de făcut pentru nişte prieteni, bineînţeles să nu uit şi de site-ul deja celebru, unde tu eşti de acum redactor şef adjunct: SuccessfulLives... şi am şi alte câteva lucruri la fel de importante care îţi papa pur şi simplu timpul! Când te uiţi pe fereastră, mai ales acum, iarnă, vezi că din dimineaţă ce era, este deja întuneric şi nu ai făcut nici 10% din ce vroiai!:) Cred că cunoşti senzaţia!:)

G. D. Ai venit plină de idei, de forţa aici în România! Care este secretul energiei tale?

I. P. Ooo, am mai multe secrete (râde). O să vă spun câteva, totuşi. În primul rând cât am stat în Germania m-am analizat. Faptul că am locuit doi ani în Germania m-a maturizat foarte mult, dar nu mi-a distrus copilul din mine! Am învăţat să fiu poate mai rece, mai calculată, mai dură cu oamenii care nu merită, dar să iert mai mult pe cei care au greşit neintenţionat! Am super exersat în domeniile mele preferate, scris, modă, limbi străine (inclusiv germana), muzică, teatru dar şi arta culinară. Am ţinut legătura în România cu doi psihologi extrem de buni care m-au făcut să trec peste o depresie acută şi să îmi dai seama ce vreau eu de fapt de la viaţă (deşi eu ştiam ce îmi doresc, dar îmi era frică să recunosc). Este un sfat pentru toţi cei care mă citesc, şi l-am mai dat şi în emisiunea Agenţia VIP de la Antena Stars: "să te gândeşti bine ce îţi doreşti tu cel mai mult! Şi pentru asta să lupţi!"

G. D. Păi şi tu ce îţi doreşti, căci aparent, scuză-mă că îţi zic, ai cam tot: frumoasă eşti, bani ai, căci am înţeles că ai câştigat un proces cu o doamnă care îţi dă abia acum înapoi banii împrumutaţi de ţine ei, vedeta eşti - vorbă lui Brancu -, şi nu mai zic că dacă vrei, cred că poţi avea aproape orice bărbat de pe lumea asta, de gătit găteşti. Atunci chiar sunt şi eu curios, ce îţi mai doreşti?

I. P. Dragul meu, îţi mulţumesc pentru acurateţea descrierii.:) Dar o să îţi spun ceva. Cu depresia nu se pune nimeni. Depresia e mortală. Madalina Manole avea mult mai multe lucruri decât mine, avea o familie întreagă, nu că a mea... dezbinata, avea soţ, avea copil, avea un nume imens şi nu controversat ca al meu, şi cu toate acestea, tot s-a sinucis, din cauză că avea... "sufletul gol". Dar să îţi răspund la întrebare; ce îmi doresc eu este... un OSCAR. Da, nu îţi vine din prima, mă refer, să răspunzi uşor la"ce îmi doresc?", când te întreabă cineva chestia asta. Eu a trebuit să mă gândesc atunci când m-a întrebat coach-ul meu spiritual, psihologul Loredana Lăţiş, cam vreo 3 luni... Şi la final, după ce am rumegat ce îmi doresc şi ce nu, am zis: OSCAR. Şi culmea, eu mi-l doream de la 6 ani de când mă fâţâiam în hainele mamei prin oglindă recitând "Scrisoarea a III-a!" Dar uitasem...

G. D. Am auzit la Kanal D că ai avut o perioadă nefericită din punct de vedere sentimental, mai vrei să ne pui ceva despre aceste lucruri triste din viaţa ta?

I. P. Gabi, ştii că tu îmi eşti drag, dar eu o să o să încerc să uit lucrurile neplăcute dintr-o relaţie care a fost totuşi una frumoasă şi foarte importantă în viaţa mea şi o să îmi amintesc doar lucrurile minunate din cei aproape 7 ani.

G. D. Cum te-ai recuperat emoţional? Acum pari foarte puternică!

I. P. Cum m-am recuperat emoţional?! Prin comunicare cu oameni dragi, calzi, adevăraţi şi buni, prietene şi prieteni, prin participarea la evenimente, prin faptul că acum pot să scriu ce vreau eu când vreau fără să mă uit în spatele meu şi să fiu atentă dacă cineva considera că dacă trimit un pup virtual unui prieten, acest lucru este considerat motiv de scandal, gelozie şi de bătaie. Mama m-a ajutat foarte mult în această perioadă... Şi evident mă ajută să îmi limpezesc mintea ceea ce fac, creez, scriu... da, faptul că lucrezi este o terapie. O terapie este şi muzica! O altă terapie este gătitul. Apoi evident, când se face prea târziu şi nu mai poţi să cânţi şi să găteşti din cauză că mama te roagă să termini... atunci te uiţi la comedii! (râde).

G. D. Care este comedia ta preferată? Filme şi seriale.

I. P. Vai, am o grămadă! Serialul meu preferat de comedie este fără îndoială de vreo 6 ani Trăzniţii din Queens – şi pur şi simplu îi ador pe toţi, dar trebuie să îţi mărturisesc că am "a little crush" pentru Deacon (colegul lui Doug). M-am uitat cum arată acum actorul care îl interpretează pe Deacon; este mai grăsuţ, mai îmbătrânit, dar tot mă mişca undeva în suflet. Sincer, mi-ar plăcea dacă m-ar invita la "El Grande Comandante" să bem o bere şi să dansăm un pic! (râde)

G. D. Ce bărbaţi te mai mişca, dacă pot să te întreb aşa ceva?

I. P. Tu poţi să mă întrebi! Nu ştiu dacă îţi voi răspunde! Glumesc! Logic că o să îţi răspund. Măi, sincer, cred că partea cu bărbaţii şi aventurile a fost doar pentru trecut, pentru o anumită perioadă a vieţii mele, când hormonii mă bântuiau. Acum, îţi jur, nu mă mai interesează bărbaţii! Jur! Mă gândesc că dacă aş fi avut un copil, probabil că eram genul ăla de femeie care divorţează şi se dedica numai copilului, cum a făcut mama mea. Dar da, trebuie să îţi mărturisesc că din când în când mai există anumite persoane, majoritatea dintre ele celebre!, care mă fac să mă gândesc "cum mi-ar sta cu numele acela de familie lângă Ioana?" Din păcate acei bărbaţi sunt foarte departe...

G. D. Despre cine este vorba?

I. P. Bine o să îţi spun: Brad Pitt, Johnny Depp... Şi Robert de Niro! Deşi este în vârstă, este absolut fermecător!

G. D. Ştiu că în ultimii doi ani nu ai vrut niciodată să mai vorbeşti public despre o aventura de-a ta de pe când erai o perioadă despărţită de fostul iubit, el abia se mutase în Germania, tu erai în România... Te-am văzut la TV... cu celebrul Cuzin Toma – aka Firicel din Las Ferbinti. Dar spune-ne de ce totuşi v-aţi despărţit, dacă se poate!

I. P. Nu am mai reluat de doi ani acest subiect şi o fac doar pentru tine, Gabriel. Totuşi, nu îmi place nici să răspund cu NO COMMENT, căci se interpretează. Am învăţat după 17 ani de presă şi vreo 10 de PR (relaţii publice) că cel mai bine pentru o persoană intrată într-un scandal este să vorbească public. Pentru că dacă nu îşi spune partea ei de adevăr, milioanele de oameni care nu ştiu adevărul acelei poveşti, vor crea o minciună colectivă care se va impune peste ani adevăratei poveşti. Pot să spun doar că acea persoană a vrut să se joace cu mine fix în momentul când aveam cele mai ascuţite gheruţe şi fix atunci l-am prins şi cu minciuna. Niciodată nu m-aş fi aruncat într-o poveste de dragoste dacă aş fi ştiut că omul acela are încă o relaţie ravisanta şi minunată cu soţia sa şi niciodată nu aş fi făcut acel lucru dacă aş fi fost pe deplin fericită, respectată, şi răsfăţata în fosta relaţie de dragoste...

G. D. Cum ar trebui totuşi să fie bărbatul perfect pentru tine?

I. P. Să aibă acel ceva care îmi place mie, pentru că sunt şi bărbaţi frumoşi care pe mine nu mă atrag! Deci nu contează neapărat să arate ca un bibelou. Să aibă simţul umorului, să fie isteţi, dacă se poate chiar şi culţi - dacă nu cer prea mult -, evident că să aibă bani măcar cât am eu, nu să îi întreţin eu, şi cel mai important: să fie doar cu mine! Şi să nu mintă! Pentru cine nu mă ştie pe mine bine ar trebui să le spun din start că eu NU îmi doresc aventuri. Eu, dacă iubesc, mă mut la omul respectiv, îi fac de mâncare, îi fac masaj, îi ascult prostiile, îi cresc copiii, dacă are, îi curăţ WC-ul, îi spăl pe jos... etc...! Dar la mine nu merge cu minciuni şi cu aventuri cu alte gagici pe la spatele meu, că mă prind imediat şi fac foarte urât! Că sunt scorpioana!

G. D. Să revenim la prezent. Acum, să înţeleg că eşti singură?

I. P. Da sunt singură şi mă simt foarte bine aşa. Am mai mult timp de mine! Fac chiar ce vreau eu! Înainte, îţi dau un singur exemplu, trebuia să stau în fum gros de ţigară şi să ascult la maxim de volum nu ştiu ce posturi muzicale sau să mănânc 90% ceea ce vroia acea persoană. Acum pot să fac chiar ce vreau eu! Este foarte reconfortant! Sigur îmi lipseşte din viaţa mea un umăr de bărbat, dar consider că Dumnezeu care a fost de partea mea până acum, va decide tot El când trebuie şi cu cine trebuie să îmi refacă viaţa. Dacă va fi să fie.

G. D. Ai avut multe evenimente în această perioadă – am văzut pe Facebook - chiar şi până la această prezentare de modă pe care deja ai anunţat-o pe Facebook, unde din păcate eu nu voi putea participa pentru că o să fiu plecat în vacanţă în Anglia. Care au fost cele mai importante colaborări din această toamnă în România pe care ai vrea să le aminteşti pentru cititorii mei cât şi pentru fanii tăi?

I. P. În primul rând îţi spun "Vacanţă frumoasă" la Londra! Eşti un norocos, eu încă nu am avut ocazia să vizitez Anglia, şi crede-mă îmi doresc enorm, sunt absolut îndrăgostită de arhitectură de acolo, de stilul lor de viaţă, şi mi-ar plăcea enorm să savurez un Guiness într-un pub de-al lor! O da! Să faci asta pentru mine, te rog! Când bei un Guiness într-un pub, să te gândeşti la mine! Cât despre evenimentele din această toamnă la care am participat, pot să spun că pe primul lor aşez concertul meu de la evenimentul de decernare al premiilor Gazetei Balkan. Am avut plăcerea şi onoarea să cânt acolo în fata ambasadorului Turciei dar şi a altor zeci de personalităţi importante, şi m-am simţit excelent. Apoi am avut câteva colaborări cu proiectul meu de Stand up Comedy la Grill Pub şi voi mai avea la anul în mai multe oraşe din ţară, apoi am avut colaborări ca şi MC de karaoke la Terasa Estradă, unde este patroana o scorpioana superbă şi deşteaptă, ca şi mine. Am mai fost invitată, după cum bine ştii, la două televiziuni dragi mie, Antena Stars, la prietenii mei Bahmu, Brancu şi Bianca Sârbu, mai precis la emisiunea lor care este din ce în ce mai pe val: Agenţia VIP, şi am avut câteva apariţii şi la Kanal D la Wobwbiz. Să nu o uit pe Alina Arbajter, prietena mea din Germania care are câteva emisiuni la câteva radiouri din Germania, din Nurnberg, şi care m-a invitat, atunci când este timp, să fac o mică rubrica prin telefon despre luma mondenă din România... Şi sunt mai multe evenimente la care am mai participat şi colaborări, dar acestea sunt cele mai importante din ultimele trei luni.

G. D. Ce îţi doreşti pentru 2018?

I. P. Vai Gabi, am pus această întrebare în anul ăsta la peste 100 de persoane în interviurile pentru Successful Lives şi uite acum şi eu trebuie să răspund la asta! Este foarte cool!: P Se spune că că îţi doreşti trebuie să spui şi apoi să scrii şi că ce scrii se şi îndeplineşte, aşadar uite ce îmi doresc eu şi sper să se îndeplinească cât mai repede: îmi doresc – şi am deja câteva tratative – să mă angajez iar în presă mare, evident voi păstra site-ul meu Successful Lives! -, îmi doresc să îmi cumpăr sau închiriez o căsuţă la mare, pe undeva pe faleză, şi să mă mut acolo. Să îmi iau un câine mare, aş prefera labrador şi să găsesc nişte edituri care să îmi publice şi celelalte romane ale mele care acum sunt la sertar, şi după ce le voi publica, să mă apuc să scriu altele, căci am o tonă de idei în cap! Îmi mai doresc să mă solicite o televiziune mare şi să îmi dea un rol important într-un serial de comedie. Evident îmi doresc ca mama să fie sănătoasă şi sper din tot sufletul să vrea să se ducă într-o croazieră prin Egipt şi să se îndrăgostească de ea un miliardar! Ce îmi mai doresc... a, să îmi reunesc toate rudele, din partea mamei, tatei, bunicilor! Cu unele dintre ele vorbesc pe Facebook, dar mi-aş dori să le strâng în braţe, cândva... Şi îmi mai doresc multă sănătate şi fericire pentru prietenii mei de suflet, pentru tine Gabi, şi pentru toţi cei dragi nouă!

Te pup şi mulţumesc! Sărbători fericite tuturor! Doamne ajută!