EXCLUSIV. Interviu cu astrologul şi numerologul ploieştean Elena Ruxandra Grancea.” Să trăim în prezent, cu bucurie, iubire şi recunoştinţă...”
Elena Ruxandra Grancea este profesoară de psihologie la Colegiul Naţional” Nichita Stănescu”, astrolog certificat şi a absolvit cursurile Şcolii de Astrologie (FIDELIA).
O femeie mereu zâmbitoare, empatică şi naturală.
 Elena Ruxandra Grancea deşi nu are mult timp la dispoziţie, a avut deosebită plăcere de a acorda un amplu interviu pentru www.infoploiesticity.ro.
 
GABRIEL DIMA: Bună. Ce poţi să spui despre tine celor care nu te cunosc...?
ELENA RUXANDRA GRANCEA:
Bună, tuturor!
Sunt Elena Ruxandra Grancea, psiholog, astrolog, numerolog, profesor cu un sfert de veac experienţă în multe discipline socio-umane, femeie fericită, mamă împlinită, copil al unor părinţi minunaţi! Sunt recunoscătoare pentru tot ce am materializat în viaţa mea, pot oferi consultaţii spirituale, un mix de astro-numero-tarologie-psihologie, combinate cu experienţa mea de până acum!
Pot oferi din energia mea de bucurie, recunoştinţă, iubire, intuiţie şi inspiraţie şi vreau să mulţumesc tuturor pentru răgazul de a citi!
Cu uşurinţă, bucurie şi graţie să ne fie această călătorie în viaţă!
Observaţie: Tarologie, fiindcă studiez Tarotul de Marsilia ca metodă de introspecţie şi dezvoltare personală şi prin RAP/Referenţialul Arhetipurilor Personale
Sunt astrolog/numerolog certificat CNFPA la Şcoala de Astrologie FIDELIA, consilier de dezvoltare personală, tot certificat, profesor de ştiinţe socio-umane la Colegiul Naţional "Nichita Stănescu" Ploieşti, pe care l-am absolvit şi că elevă.
Motto:
Să trăim în prezent, cu bucurie, iubire şi recunoştinţă şi să înţelegem că totul se întâmplă la momentul potrivit fiecăruia!
G.D.: De ce astrologie? Cine te-a îndrumat să faci acest pas? Este complicată astrologia?
E.R.G.:
Astrologia este o cale spirituală, ale cărei taine doreşti mai întâi să le descifrezi pentru a te înţelege pe tine, apoi devine pasiune, cu toate că devii conştient de complexitatea ei.
Mentorul meu, cu care iniţial am studiat numerologie este Valeriu Pănoiu, astrolog, numerolog, filolog de formaţie, cel cu care continui formarea spirituală într-un program complex interdisciplinar, anual, cu întâlniri lunare, faţă în faţă, în Bucureşti, sâmbăta şi duminică, câte 6-8 ore/zi.
Din dorinţa de a obţine şi certificarea în ocupaţia de astrolog, deşi studiasem astrologie cu Valeriu, timp de 1 an şi jumătate, am urmat şi cursurile de Astrologie la Fidelia, mai întâi cele de bază, apoi cele penteu autorizare. Aici am aprofundat şi mi-am şlefuit ceea ce ştiam îndrumaţi de prof. Firicel Cearnău, astrolog şi numerolog, fondatorul primei şcoli de Astrologie din România şi al Asociaţiei Astrologilor din România.
Am continuat să studiez individual şi în paralel am continuat perfecţionarea cu Nicoleta Svârlefus, astrolog fondator la astrocafe.ro, participând la peste 10 webinarii de astrologie şi apoi la un program de astrocoaching şi respectiv altul "Comunicare şi expresie de sine".
G.D.: Ce alte pasiuni mai are Ruxandra Grancea?
E.R.G.:
Pasiunile mele sunt centrate în zona de cunoaştere spirituală prin simboluri, arhetipuri, citirea chipului, atât ca microexpresii faciale şi limbaj nonverbal, corporal, studiez Tarotul de Marsilia, ca modalitate de cunoaştere a vieţii prin această călătorie a fiecăruia prin viaţă, citesc cărţi în variată clasică cu mare bucurie, ascult muzică, îmi place să dansez, să gătesc, să călătoresc, preţuiesc lucruri simple, plimbările şi ador să comunic cu oamenii şi să descopăr ceea ce îi motivează în viaţă şi ce îi face împliniţi.
G.D.: Ce deteşti la oameni?
E.R.G.:
Iubesc oamenii şi nu am în vocabular prea des verbul "a detesta". Dacă ar fi să spun ce nu îmi place la alţii, de fapt într-o zonă a vieţii mele aş proceda similar, dezvăluind "Umbra" mea! Aş îmbunătăţi la mine gestionarea timpului, aş vrea să fiu mai calmă şi să manifest mai uşor blândeţea şi detaşarea.
Nu îmi place neautenticitatea şi nici încălcarea liberului arbitru, "sfaturile" nesolicitate şi prejudecăţile!
G.D.: Cel mai fericit/trist moment...
E.R.G.:
Cel mai fericit moment a fost acela în care fiul meu a obţinut anul trecut un rezultat excepţional la examenul de bacalaureat (9.58), rezultat cu ajutorul căruia a devenit student la Litere şi Ştiinţe la UPG la specializarea Limba română-Limba engleză, fiind clasat al treilea. Simultan acestui moment am clarificat aspecte importante ale stării lui de sănătate, pe care o gestionăm împreună, fiind staţionară ca evoluţie!
 Cele mai triste momente se asociază trecerii în nefiinţă a bunicilor, pe care i-am iubit enorm şi la care am copilărit.
G.D.: Cea mai echilibrată zodie?
E.R.G.:
Toate zodiile au atât trăsături favorabile cât şi mai puţin plăcute! De fapt ceea ce numim zodie în limbaj comun înseamnă că avem soarele în acel semn, dar fiecare dintre noi avem în harta natală/astrogramă toate planetele poziţionate într-un anumit domeniu de viaţă. Astrologia presupune, dar omul dispune! Echilibrul este o alegere personală şi o preocupare de autocunoaştere şi dezvoltare personală.
G.D.: Există vreo diferenţă între a fi profesor de psihologie şi astrolog?
E.R.G.:
Astrologia şi menirea de dascăl au în comun lucrul cu oamenii. Un astrolog profesionist şi pasionat trebuie să fie un fin psiholog şi să aplice legile spirituale în primul rând în propria viaţă! El este un canal de cunoaştere şi din această perspectivă poate contribui la dezvoltarea personală a celor cu care interacţionează şi de ce nu, prin puterea exemplului şi prin cunoaşterea pe care o împărtăşeşte şi la cea a comunităţii în care trăieşte şi profesează.
G.D.: Ce trebuie să facem atuncim când avem o stare depresivă?
E.R.G.:
Atunci când avem o stare depresivă trebuie să privim cu recunoştinţă în propria viaţă şi să evidenţiem acele situaţii şi evenimente de viaţă care ne fac plăcere şi care ne-au influenţat favorabil existenţa şi relaţiile. Dacă nu reuşim să găsim bucurie în nimic şi dacă nu ne putem îndeplini treburile obişnuite şi simţim că ne neglijăm chiar momentele de îngrijire personală este nevoie ca noi sau cei din jur, oamenii dragi care constată această degradare treptată a calităţii vieţii noastre să apelăm la un specialist. Un psiholog, un duhovnic, un terapeut, un medic, un psihiatru. Nu este nicio ruşine să solicită asta. Aşa cum ne îmbolnăvim de ceva organic, avem nevoie şi de îngrijirea sufletului şi minţii!
G.D.: Spui tuturor ca să schimbe ceva la ei. Tu ce ai schimba la tine?
E.R.G:
Eu intenţionez să fiu mai punctuală, să învăţ să spun "nu" mai uşor, să ascult mai mult decât să vorbesc, să fiu mai blândă, mai feminină, mai echilibrată emoţional!
G.D.: De exemplu eu sunt născut în zodia balanţa. Cum arată astrograma pentru această lună în anul 2022?
E.R.G.:
Îţi voi comunica în privat.
G.D.: Un vis realizat/nerealizat...
E.R.G.:
 Mă bucur şi sunt recunoscătoare pentru tot ceea ce am trăit şi experimentat până acum!
 Doresc să îmi realizez o pagină de facebook, un canal de youtube, să încep să fac seminarii faţă în faţă cu adolescenţi, tineri, sau adulţi şi să continui să ofer consultaţii de dezvoltare personală, dând mai departe din cunoaşterea şi experienţa mea! Lucrez şi la un curs cu mai multe module din zona intereselor şi competenţelor mele!
G.D.: Ce notă ar merita Ruxandra Grancea pe o scară de la 1 la 10?
E.R.G.:
Eu sunt destul de exigenţă cu propria persoană, însă mă iubesc şi mă accept aşa cum sunt şi pentru asta o notă de 9 mi-se pare potrivită! Este loc de perfecţionare şi evoluţie mereu!
G.D.: Ce ai face într-o lume paralelă?
E.R.G.:
Într-o lume paralelă aş face tot asta dar adaptat mediului respectiv!
G.D.: Un mesaj pentru cititorii noştri şi prahoveni...
E.R.G.:
Viaţa este minunată, fiecare experienţă ne este utilă pe calea devenirii noastre! Cred că este dezirabil să ne implicăm mai mult, fiecare dintre noi şi în viaţa comunităţii! Contează să faci ceea ce faci cât mai bine! Să fim mai blânzi, mai toleranţi, mai iubitori şi mai responsabili!
G.D.: Unde te pot contacta cei interesaţi de astrologie?
E.R.G.:
Pe pagina mea de facebook: Elena Ruxandra Grancea sau la e-mail: ergrancea@yahoo.com
 
Un material intersant cu şi despre Elena Ruxandra Grancea în video de mai jos.