INTERVIU CU MONICA GABRIELA APOSTOL.Actriţă şi solistă vocală a Teatrului Studenţesc „MOFT” al C.C.S. Ploieşti
 
 
Fără îndoială, Monica Gabriela Apostol este una dintre cele mai bune tinere talente din Prahova.
Pe lângă o voce remarcabilă, un talent actoricesc inascut, o modestie unică şi un zâmbet cald, Monica la doar 26 ani, deţine un cv artistic impresionant.
 
Monica este născută la data de 11 octombrie 1995, la Ploieşti şi deţine un cv impresionant, atât ca artist cât şi ca studii, astfel...
Experienţa în domeniul activităţilor de tineret, studenţeşti sau culturale:
 
A absolvit şcoala Populară de Arte şi Meserii, specializarea „Canto Muzică Uşoară”, timp de 6 ani, urmând apoi încă 5 ani de studii, în aceeaşi specializare, la Palatul Copiilor din Ploieşti.
 
CV-UL MONICĂI îl găsiţi AICI
Deşi este la limita timpului, Monica a răspuns afirmativ şi cu drag la un amplu interviu pe care îl găsiţi mai jos.
 
GABI DIMA: Bună şi la mulţi ani. Cum a fost anul 2021 pentru tine şi ce aştepţi de la anul 2022?
 
MONICA GABRIELA APOSTOL:
Hello şi La mulţi ani! Pot spune că pentru mine, anul 2021 a trecut extraordinar de repede, însă a fost plin de evenimente plăcute, atât pe plan personal, cât şi pe plan profesional.
Când vine vorba de 2022, îmi doresc să realizez tot ce n-am reuşit să realizez în 2021, dar şi alte proiecte şi planuri noi pe care le am pe listă. Îmi doresc doar ca 2022 să mă surprindă plăcut şi să mă bucur de fiecare moment pe care mi-l oferă! Să mă înconjor de oameni frumoşi, de la care am ce învăţa şi să îmi fac noi amintiri, de care să-mi amintesc mereu cu drag!
 
G.D.: Pe 17 decembrie ai participat la spectacolul umanitar „110 cadouri de la Moş Crăciun pentru copii nevoiaşi din Prahova”. Cum a fost?
 
M.G.A.:
Aş vrea în primul rând să vă mulţumesc pentru invitaţie şi să vă spun că a fost o onoare să mă aflu pe acea scenă, ştiind care era scopul acelui eveniment. A fost un eveniment foarte reuşit, ca toate cele organizate de către voi şi mă bucur că am putut să iau şi eu parte, de data aceasta, după multe încercări de a ne potrivi la program (ştii cum e cu oamenii ocupaţi)... glumesc).
 
G.D.: Ai auzit de proiectele INFO PLOIEŞTI CITY. Cum ţi-se par?
 
M.G.A.:
Spre ruşinea mea, nu am auzit de proiectele noi ale Info Ploieşti City, însă îmi doresc să le aflu şi de ce nu, să pot ajuta sau să pot lua şi eu parte la ele, dacă este nevoie şi se poate.
 
G.D.: Ce alte pasiuni mai are Monica Apostol?
 
M.G.A.:
Pfff, de unde să încep? Monica Apostol se redescoperă zilnic şi tot zilnic are idei pe care, din păcate, nu are timp pentru a le pune mereu în practică.
Pe lângă muzică, dans şi teatru, care deja ştii că fac parte din mine şi din viaţa mea, îmi place să mă plimb, să citesc cărţi bune, să petrec timp cu prietenii, să mă uit la filme şi să învăţ lucruri noi. Sunt o persoană foarte sociabilă şi curioasă, iar asta mă ajută să nu mă plictisesc niciodată.
Atunci când am puţin timp liber şi nu fac nimic din cele menţionate mai sus, încerc să-mi descopăr noi abilităţi şi să le pun în practică, astfel evitând rutina.
 
G.D.: Cel mai frumos / penibil moment de până acum…
 
M.G.A.:
Sunt foarte multe momente frumoase de care îmi amintesc cu drag şi totodată pot spune că zilnic apar noi şi noi momente, atât frumoase cât şi mai puţin frumoase. Ca să răspund totuşi la întrebare, o să aleg unul singur frumos, care este cel mai recent şi de care îmi amintesc zilnic, cu drag, este momentul în care logodnicul meu m-a cerut în căsătorie, în urmă cu 7 luni. Tot atunci a fost şi un moment penibil, pentru că eu eram pe cale să stric tot planul lui şi al celor cu care a complotat pentru acest moment, că na... exact cum am scris mai sus, Monica e şi foarte curioasă şi de obicei strică surprize şi momente care îi sunt pregătite...
 
G.D.: Când ai avut cele mai mari emoţii pe scenă sau în afara ei?
 
M.G.A.:
Probabil că o să râzi, dar emoţiile cele mai mari le am de cele mai multe ori, înainte să urc pe scenă.
După ce deja am urcat pe scenă, efectiv uit complet de acele emoţii de dinainte, care uneori nu sunt deloc constructive, ci mă dărâmă.
Atunci când urc pe scenă, devin eu, Monica, cea care doreşte să aducă oamenilor zâmbetul pe buze, să îi distragă de la problemele şi grijile lor şi să-i distreze.
 
G.D.: Cel mai important premiu este...?
 
M.G.A.:
E greu să răspund la această întrebare, pentru că, pentru mine, fiecare premiu câştigat, este important. Dacă trebuie să mă rezum la unul singur, nu voi alege să spun că cel mai important este „Marele trofeu” obtinul la un Festival Naţional de muzică, ci o menţiune, pe care am obţinut-o la un Festival Naţional de Muzică de la Caracal, în 2019.
Concurenţa a fost destul de mare şi de strânsă, dar a fost şi prima experienţă în care am cântat cu orchestra live, într-un Festival, ci nu cu negativ, cum sunt majoritatea concursurilor.
 
G.D.: Cum te menţii în formă?
 
M.G.A.:
Îţi mulţumesc pentru că vezi în mine un om puternic şi poţi spune că mă menţin în formă, însă, îţi spun sincer, că nu am o reţetă anume. Tot ce fac, fac cu drag şi poate că de acolo mă şi încarc cu energia care mă ţine în priză non-stop.
Am şi eu momente în care mai cad, momente în care îmi doresc efectiv să iau o pauză de la tot, însă sunt scurte şi nu durează mult.
 
G.D.: Cum arată o zi din viaţa ta?
 
M.G.A.:
O zi din viaţa mea este planificată de dimineaţă, de când mă trezesc, până seara când mă bag la somn. Pe lângă faptul că 9 ore / zi în timpul săptămânii sunt la serviciu, tot îmi sună câte un memento, din oră în oră, să fac şi altceva. M-am obişnuit aşa, pentru că de când eram mică şi până acum câţiva ani, eram prinsă în extraordinar de multe activităţi (şi tu ştii acest lucru, din interviul anterior), organizarea pe ore, m-a ajutat să pot să le fac pe toate şi să evit suprapunerile. Am observat că această organizare mă ajută pe mine, ca om să pot să îmi ordonez viaţa şi tocmai de aceea am rămas cu acest stil, care mă ajută enorm. Dacă ar fi să îţi detaliez o zi de a mea, ai spune că sunt nebună şi din nou m-ai întreba la final, dacă aş mai avea şi timp pentru mine, aşa că nu o să detaliez. 
 
G.D.: Ce deteşti la oameni...?
 
M.G.A.:
Minciuna şi prostia. De-a lungul timpului, la întrebarea aceasta obişnuiam să răspund cu „nimic”, pentru că iubesc oamenii aşa cum sunt ei şi tocmai diveritatea îi face speciali. Însă, de-a lungul timpului am observat că există şi anumite categorii de persoane care, nu-mi doresc să stea în preajma mea, pentru că-mi fură efectiv energia şi mă indispun. Nu sunt perfectă şi nici nu am susţinut niciodată acest lucru.
Poate că am avut şi eu momentele mele de prostie sau poate că am minţit cândva, că până la urmă, suntem oameni şi toţi facem asta, însă consider că e total diferit să faci un obicei din asta şi să repeţi nişte lucruri la nesfârşit, ba poate chiar să te definească, ca şi om... ceea ce mi se pare trist.
 
G.D.: Cea mai mare dorinţă este...?
 
M.G.A.:
Cea mai mare dorinţă a mea este să fiu sănătoasă, să pot să realizez tot ce mi-am propus şi să am toţi oamenii dragi mie, alături. O singură dorinţă mare, nu am, pentru că nu mă pot decide pe care s-o spun. 
 
G.D.: Cu cine ţi-ai dori să faci un featuring...?
 
M.G.A.:
E greu să mă decid asupra unei singure persoane, pentru că sunt foarte mulţi artişti buni, care îmi plac şi cu care mi-aş dori o colaborare. Dacă ar fi să aleg un singur artist de gen masculin, din România, l-aş alege pe Smiley. Dacă ar fi să aleg o artistă din România, aş alege-o pe Feli, pentru că are o sensibilitate aparte, cu care eu rezonez. Poate ajunge acest interviu la ei şi mă sună... cine ştie...
 
G.D.: Cum îţi păstrezi zâmbetul într-o situaţie limită?
 
M.G.A.:
Am învăţat aceste „truc” de-a lungul timpului, fiind pusă de multe ori în situaţii limită.
La vremea respectivă, când eram într-o situaţie dificilă, eram crispată, speriată sau chiar disperată să găsesc o soluţie şi oamenii să nu-şi dea seamă de problema pe care o aveam. Însă, uşor, uşor, mi-am dat seama că unii oameni sunt reci şi că ori nu le pasă de problema ta, ori se bucură de problema ta.
Aşa că am ales să afişez un zâmbet, într-o situaţie limită, pentru a evita orice reacţie a cuiva. Pe lângă asta, zâmbetul chiar m-a ajutat de cele mai multe ori să fiu optimistă şi chiar să-mi dea o stare de bine.
Cred cu tărie că totul pleacă din interiorul fiecăruia şi că ceea ce gândeşti, aia atragi!
 
G.D.: Un mesaj pentru colegii tăi, fani, m prahoveni şi cititorii noştri.
 
M.G.A.:
Vă mulţumesc din suflet pentru că m-aţi ales să spun câteva cuvinte, prin acest interviu şi sunt mândră pentru că m-aţi inclus în familia Info Ploieşti City! Vă doresc atât vouă, cât şi cititorilor prahoveni şi de pretutindeni, să aveţi un 2022 aşa cum vi-l doriţi şi să nu renunţaţi să visaţi, pentru că orice vis, poate deveni realitate!