EXCLUSIV. Interviu cu Cristina Dana Preda.A renunţat la politică. „Astăzi nu se face politică, astăzi asistăm la o bătaie de joc.”
Pe Cristina am avut deosebită plăcere să o cunosc la inaugarea filialei unui partid politic, la al cărei conferinţe de presă a fost invitat Info Ploieşti City.
Deşi au trecut anii, Cristina a rămas la fel.
În interviul pe care ni-l acordă (mai jos) vom afla cine este fosta membră de partid (bine că renunţat la politică), ce pasiuni are, defecte, şamd.
De la început vă garantăm că acest interviul nu a fost plătit, nu face campanie electorala niciunei formatiuni politice sau are vreo influenta de acest gen.
 
GABRIEL DIMA: Bună. Pentru cei care nu te cunosc. Cine este Cristina Dana Preda? 
CRISTINA DANA PREDA:
Cristina Dana Preda este un om care a avut şansa să trăiască în ambele regimuri, şi cel comunist şi cel capitalist, un om care şi-a conturat personalitatea luând ceea ce este mai bun din ambele regimuri. Şcoala în comunism nu se poate compara cu batjocora de astăzi şi, chiar dacă nu ştiam, noi aveam sădit în suflete patriotismul, lucru care s-a văzut ulterior, atunci când românii au fost nevoiţi să plece din ţară în căurarea unui trai decent. Am constatat cu toţii cu câtă grijă şi dor se gândesc la România şi cum, de fiecare dată când e nevoie, ei sunt alături de ţară, aducând un suport decisiv în lupta pentru păstrarea democraţiei în România. Desigur, după revoluţie, am primit cu toţii şansa de a putea să ne construim viaţa în mod liber, şansă de care am profitat şi eu, atât cât am putut.
G.D.: Când şi de ce ai intrat în politică? De ce ai renunţat?
C.D.P.:
Am intrat în politică odată cu înfiinţarea Fundaţiei Mişcarea Populară, apoi m-am înscris în PMP de unde am plecat prin demisie în 2017. Ulterior, alături de alţi colegi, am fondat Partidul Români Pentru România, un partid cu cele mai bune intenţii, cu oameni extraordinar de corecţi, fără VIP-uri şi metehne politice.
Un proiect care nu avea mari şanse de reuşită, şi care a demonstrat că politică pentru OM nu se poate, deocamdată, aplica în România. Suntem la stadiul de găşti politice, de mizerii şi încrengături cu iz interlop, mişculaţii menite să aducă profit politicienilor. Atât.
 
G.D.: Eşti o femeie drăguţă, zâmbitoare, glumeaţă, modestă... Ce defecte consideri că ai?
C.D.P.:
La defecte stau bine, nu pot zice că duc lipsă. Primul ar fi o încredere prea mare în cuvântul oamenilor.
Cuvântul pare că nu mai reprezintă nimic, minciuna, ascunzişul, prefăcătoria sunt din ce în ce mai des întâlnite în vieţile noastre.
Alt defect, sensibilitatea.
Mă surprinde şi pe mine cât de tare pot fi impresionată chiar şi de gesturi mărunte, uneori numai intenţia cuiva de a îmi acorda un sprijin, de orice fel, mă impresionează.
G.D.:. Cum te menţii (zilnic) în formă?
C.D.P.:
 Mă menţin având o moştenire genetică bună, dar am grijă să mănânc, în cea mai mare parte a timpului, foarte sănătos, şi să fac mişcare în fiecare zi.
G.D.: Ce pasiuni are Cristina Dana Preda?
C.D.P.:
Pasiunea mea cea mare sunt tablourile, mai ales cele interbelice, dar nu numai, orice obiect de artă mă impresionează, că tot am vorbit de sensibilitate mai devreme.
G.D.: Ce deteşti la oameni? 
C.D.P.:
Detest nesimţirea, şi aici intră tot...
G.D.: Ne întoarcem puţin la politică. Cum ţi-se pare situaţia de azi?
C.D.P.:
Din păcate, astăzi nu se face politică, astăzi asistăm la o bătaie de joc, un spectacol prost pe care aleşii ne obligă să îl privim de mai bine de 30 de ani. Ruşine să le fie!
G.D.: Când ai avut emoţii ultima oară?
C.D.P.:
Emoţii am mereu, dar am învăţat să trăiesc cu ele. Ultima dată am avut emoţii chiar azi, când am fost la vaccin.
G.D.: Ce ai visat dintotdeauna şi nu s-a realizat?
C.D.P.:
Sunt un om realist, nu mi-am făcut visuri prea multe, dar pot spune că mi-am depăşit aşteptările în anumite privinţe, iar în altele, nu am reuşit să mă descurc aşa cum aş fi vrut. De-ale vieţii, ca tot omul, şi cu bune şi cu rele.
G.D.: Vacanţa preferată este...?
C.D.P.:
Ador vacanţele. Îmi place să merg oriunde, evident să fie totuşi nişte condiţii decente. Dacă aş putea, aş călători mereu, atât în ţară, cât şi în străinătate.
G.D.: Ce fel de presă citeşti? On line sau print? 
C.D.P.:
Presa nu prea o mai citesc, aloc cam 15 minute pe zi, doar online, ştiri interne şi internaţionale. În cazul în care însă se întâmplă ceva, vreun eveniment, atunci mă informez temeinic, din toată presa, inclusiv cea străină.
G.D.: Cred că din exterior ai observat proiectele, acţiunile şi campaniile umanitare desfăşurate de Info Ploieşti City. Cum ţi-se par? 
C.D.P.:
Sincer, nu am fost foarte atentă, însă din ceea ce am văzut pe facebook faceţi treaba bună, va implicaţi trup şi suflet în acţiuni şi campanii umanitare. Vă felicit.
G.D.: Ce notă ar merita Cristina Dana Preda...?
C.D.P.:
  Dacă ar fi după mine, mi-aş da un 9, că sunt fată bună!
G.D.: Un mesaj pentru prietenii tăi, prahoveni şi cititorii noştri 
C.D.P.
Mesajul meu este unul simplu şi plecat din suflet, trăiţi zi de zi viaţa voastră, nu a altora!