Interviu cu Alexia Rotaru, fostă tenismenă de performanţă , elevă a Madalinei Gojnea la CSS Ploieşti
Alexia Rotaru este fostă tenismenă şi o tânără drăguţă, sinceră şi ambiţioasă.
Alexia Rotaru a fost una dintre elevele cunoscutei tenismene Madalina Gojnea, la CSS Ploieşti.
Alexia s-a născut pe data de 9 iunie 2003 şi este elevă la Colegiul Naţional " Ion Luca Caragiale " Ploieşti.:
 " Îmi place să practic tenis de câmp! În timpul liber mă joc fotbal! Susţin echipa Petrolul Ploieşti! De când eram mică îi admiram pe Rafael Nadal şi pe Maria Sharapova! Sunt preferaţii mei! Iubesc ceea ce fac! Mă simt bine când joc tenis, dar trebuie să recunosc că am o antrenoare de nota 10! O iubesc pe Madalina Gojnea! "
Tânăra sportivă a început tenisul la 6 ani, fiind eleva antrenorilor de tenis, Eugen Petcu şi Florin Trucă.
La primul antrenament dl. antrenor, Eugen Petcu, i-a spus că are talent.De atunci a început să creadă în ea şi că va reuşi să ajungă la turnee de Grand Şlam visează că într-o zi să câştige aceste turnee.
Încă de la început s-a antrenat serios, a dat tot ce am putut şi se pare că munca tinerei tenismene a dat roade!
La vârsta 8 ani a început să se înscrie la diverse turnee de tenis.
 " Aveam încredere în mine şi am reuşit să câştig multe cupe, chiar dacă eram micuţă! Am câştigat şi cupe şi medalii!
 În 2013 m-am hotărât să merg la naţionalele de 10 ani! Am reuşit să mă concentrez şi am câştigat locul 4! Atunci am zis că pot să reuşesc să ajung mai sus decât Simona Halep dacă mă voi antrena serios şi voi avea încredere în mine! Acum în prezent mă antrenez şi când mă voi simţi pregătită pentru naţionale o să merg şi sper să câştig un loc mai bun ca data trecută! ", ne-a mai declarat Alexia Rotaru.
 
Din păcate, Alexia Rotaru a trebuit să se lase de tenisul de performanţă.
Printre cele mai importante premii câştigate de Alexia, se regăsesc:
 12 cupe de locul 1
  9 cupe de locul 2
 5 cupe de locul 3
1 cupă de locul 4 (la naţionale)
 15 medalii > de locul 1,2,3
Cea mai bună performanţă a tinerei sportive din Ploieşti, este locul 4 la naţionalele din anul 2013.
După 6 ani de la primul ei interviu (http://infoploiesticity.blogspot.com/2015/04/premiera-interviu-alexia-rotaru.html) i-am solicitat tinerei sportive un alt interviu, pentru a afla împreună noutăţi din cariera şi viaţa ei:
 
GABI DIMA: Bună. Au trecut 6 ani de când ne cunoaştem. Ce ai mai făcut în tot acest timp?
ALEXIA ROTARU: Bună ziua şi bine v-am regăsit! 
Ce repede trece timpul...! S-au schimbat multe de acum 6 ani, însă pasiunea pentru sport, în special pentru tenis, a rămas la fel de intensă! Deci, sport fac în continuare, însă nici şcoala nu este neglijată, ba din contră, o tratez cu foarte mare seriozitate! Am aspiraţii mari şi sunt conştientă că voi reuşi doar dacă muncesc din greu!
G.D.: De ce ai renunţat la tenisul de performanţă?
A.R.: Aud întrebarea aceasta foarte, foarte des. Din păcate, ştim cu toţii că tenisul este un sport scump. Nu am avut susţinere financiară încât să pot face pasul către tenisul mare! Singurii “sponsori” au fost părinţii mei, care au făcut multe sacrificii ca să mă poată susţină şi le mulţumesc enorm pentru asta! Niciodată nu mi-au spus “nu” când venea vorba de tenis, deşi le era foarte greu. La vremea aceea mi se părea ceva normal, însă acum conştientizez, de fapt, câte eforturi făceau!
G.D.: Ce alte pasiuni mai are Alexia Rotaru?
A.R.: Sunt pasionată de orice fel de activitate fizică. Îmi place foarte mult să fac mişcare şi să merg la sala de fitness. Pe lângă acestea, sunt pasionată şi de fotografie.
G.D.: Cel mai frumos/penibil moment de până acum...?
A.R.: Au fost foarte multe momente frumoase, dar cred că cel mai frumos este momentul în care am văzut rezultatele la Evaluarea Naţională, reuşind să intru în primii 25 de elevi la un liceu de top din Ploieşti! M-am bucurat mult atunci!
G.D.: Ai 40 de trofee/premii în tenis. Care este cel mai important?
A.R.:40, dar nu mă opresc aici!:) M-am bucurat pentru fiecare în parte şi sunt foarte grijulie cu ele! Pentru mine, toate sunt la fel de importante! Toate denotă pasiunea pe care o am şi munca pe care o depun!
G.D.: Cum arată o zi din viaţa ta?
A.R.: Sunt o fire activă, aşa că am destul de multe activităţi într-o zi! Intru la ore la 8 şi termin la 13. Apoi, merg la sală şi mă antrenez în jur de 2 ore. După-amiază, mă ocup de teme, de învăţat sau merg la meditaţii. Seara, am timp pentru mine, aşa că mă duc la tenis! 
Aşa arată o zi foarte încărcată, bineînţeles că nu fac asta zilnic, pentru că nu aş rezista! Dar, îmi place ceea ce fac şi îmi doresc să fiu foarte productivă! Asta mă face fericită!
G.D.: Ce vis nerealizat ai...?
A.R.: Nu am visuri nerealizate! Toate visurile mele sunt în curs de realizare şi sper să reuşesc să fac asta! Pentru asta muncesc în fiecare zi! O să îţi răspund peste câţiva ani la întrebarea asta!
G.D.: Cum îţi menţii calmul într-o situaţie limită?
A.R.: Sunt destul de calmă în general şi nu mă enervez foarte des! Întotdeauna încerc să gândesc raţional şi matur! În tenis, situaţiile limită apar de foarte multe ori într-un meci şi acolo eşti doar tu cu tine! M-a ajutat foarte mult acest lucru şi gestionez destul de bine aceste situaţii din viaţa mea! 
G.D.: Casual sau sport? Cum îţi place să te îmbraci?
A.R.: Sport! Nu cred că mai este nevoie să spun de ce! 
G.D.: Mâncarea preferată...?
A.R.: Îmi plac dulciurile, dar le ţin departe de mine!
G.D.: Vacanţa preferată...?
A.R.: Vreau să vizitez America şi apoi o vacanţă într-o ţară exotică!
G.D.: Un mesaj pentru cititorii site-ului nostru.
A.R.:
 Vă doresc multă sănătate şi mult spor (t) în toate!
P.S.MULŢUMIM PENTRU TIMPUL ACORDAT ŞI ÎŢI DORIM MULT SUCCES ÎN VIITOR.