FLASH INTERVIU „DIAFUN ” CU ACTRIŢA DIANA UTA .O ACTRIŢĂ DE NOTA 10
Despre actriţa, profesoara de dans şi teatrul Diana Uta putem spune, doat ATÂT... NOTA 10.
 
 Tânăra actriţă este o” leioaca” ambiţioasă, drăguţă, sinceră, serioasă, glumeaţă, este un exemplu pentru “noua generaţie a scenei româneşti “.
 
Deţine atestat şi licenţa în actorie, dans modern, contemporan, sportiv (vals, tango, samba, rumba), tarantela, evreiesc, ţigănesc, grecesc, balet clasic, gimnastică artistică, având un cv remarcabil pentru un tânăr ploieştean.
 
Diana , deţine zeci de roluri în teatru, este profesor de dans şi teatru la propria sa scoală “Dia Fun”, este  actriţă la Teatrul de copii Imaginario (sectie a Teatrului ” Toma Caragiu” Ploieşti) şi una dintre cele mai vechi colaboratoare ale site-ului Info Ploieşti City.
 
În urmă cu 9 ani, acordându-ne primul ei interviu:
 
Fiindcă a împlinit alături de NOI, aproape 10 ani, Diana Uta a avut (din nou) bucuria de a ne mai acorda un flash interviu în stilul său (carismatic, sincer şi natural).
 
GABRIEL DIMA: Bună. Ce a făcut Diana Uta în ultimele 2-3 luni?
DIANA UTA:
Păi după ce s -au mai ridicat restricţiile din primăvara, mai exact din iunie am reînceput activitatea la Teatrul” Imaginario” alături de colegii mei, am jucat o stagiune estivală în curtea sediului, până prin octombrie, iar acum am reintrat în sală, conform regulilor impuse, cu distanţare şi mascute, dezinfectant şi... inimă deschisă pentru publicul nostru drag, aşa cum i-am obişnuit, duminica la ora 11:00.
 
G.D.: Pe timp de pandemie, cum mai merge treaba la DiaFun?
D.U.:
Uuuu... în primăvara nu am lucrat deloc, deloc, nimic nimic. Nu sunt adepta online’ului pt un curs de artă. Aici avem nevoie de încredere, de echipă.. de sentiment, de o stare, de o energie comună care se poate forma doar dacă ne privim în ochi, fie ea şi de la distanţă.
Acum în toamna încercăm o reformare, spre exemplu: din grupa de performanţa din 40 de copiii.. am mai rămas 15... dar suntem puternici şi vom reuşi şi aşa, nu am dubii.
Cu încredere, cu speranţa, cu respect, fiecare în pătrăţelul lui (şi la propriu şi la figurat) speram în câteva clipe de normalitate pentru care am muncit atâţia ani şi pentru care ne-am pus sufletul pe tavă.
 
G.D.: Ce îşi propune Diana Uta pentru sfârşitul anului acesta?
D.U.:
Un decembrie de poveste, pe cât posibil... un sfârşit atipic pentru câte am trăit noi mai toţi, nu vom avea Revelion cu mii de oameni la concerte în stradă, nu cred că vom avea Revelion la petreceri măreţe, la restaurante, poate că anul acesta ne mai uneşte puţin şi vom petrece sărbătorile în sânul familiei.. aşa cum poate ar fi trebuit să fie mereu.
 
G.D.: Cunoşti proiectele Info Ploieşti City. Cum ţi-se păr şi cum le vezi din exterior?
D.U.:
Bine-nţeles că ştiu proiectele tale!
Nu cred că am lipsit de la vreun eveniment, sunt evenimente pline de mobilizare şi pline de suflet, şi de aici şi reuşita lor.
Felicitări! Ţine-o tot aşa... sau la mai mare! Jos pălăria!
 
G.D.: Ai fost prezenta cu trupa la majoritatea spectacolelor organizate de Info Ploieşti City. Care a fost cel mai frumos şi cel mai emoţionant?
D.U.:
Nu am un top al momentelor emoţionante. Fiecare emoţie este diferită.
 Poate la un spectacol am avut emoţii pentru fetele mele că prezentau un dans prima oară la scenă, poate am avut emoţii pentru tine, poate am avut emoţii cu mine şi sufletul meu stârnite şi scormonite de un moment prezentat la evenimentul tău.
 
G.D.: Ce faci înainte de a te urca pe scenă, pentru a nu avea emoţii?
D.U.:
Păi în culise.. când se aud cele trei gonguri zic în gând mereu rugăciunea “înger îngeraşul meu”, uneori am emoţii aşa mari că nu reuşesc să o spun, dar am şi spectacole la care doar închid ochii şi îmi fac traseul spectacolului şi regândesc toate replicile. Şi casc bine ochii să fiu atentă la orice s-ar putea întâmpla nou în spectacol... iar cu inima ascult reacţia publicului care de cele mai multe ori te poate ridica, sau dacă e un public mult prea cuminte te poate demoraliza, sau te obliga să forţezi puţin ritmul... important e să fiu odihnită şi stăpâna pe mine.
 
G.D.: Cea mai funny experienta avută...
D.U.:
Hmmm... sunt un om vesel din fire.. mai tot timpul zâmbesc şi îmi place să îi fac şi pe alţii să zâmbească, aşadar, momente funny am mereu şi fiecare e deosebit în felul său.
 
 
G.D.: Ce notă îi acorda d-soara profesoara Diana Uta, actriţei... Diana Uta?
D.U.:
Profesoarei Diana??? Nota??? Eu mie??? Nimeni nu e perfect, deci nu sunt de 10 pe linie, dar tot ce fac, fac cu tot sufletul şi asta cred că simt şi copiii mei, de aceea ne şi înţelegem aşa bine.. eu nu mă simt profa lor... eu mă simt doar sora lor mai mare.
Notă pentru actriţa Diana??? Hmmm.. în colectivul acela sunt sora mai mică, şi atunci sunt atentă să învăţ de la “fraţii mai mari” dar şi aici lucrez cu tot sufletul şi cu toată seriozitatea.. şi nu am ce să îmi reproşez din punctul acesta de vedere.
Dar din clasa 1 până în clasa a 12 a o singură dată am luat premiul 2 şi am suferit imens.. deci nu prea ştiu şi nu prea vreau să pun leoaica din mine pe locul doi, că ştiu că îi strivesc coama şi nu îi place:)))
 
G.D.: Ce ai face într-o lume paralelă?
 
Oooo... într-o lume paralelă dacă aş fi tot om, aş vrea să fiu instructor de zen şi fericire pe malul unei mari sau a unui ocean...
Dacă m-aş reîncarna într-un animal aş vrea să fiu.. leu!
 
Un mesaj pentru cititorii noştri...
D.U.:
Iubiţi şi arătaţi! Respectaţi şi arătaţi! Zâmbiţi! Bucuraţi-vă de tot ce aveţi! Descoperiţi-vă micile plăceri şi oferiţi-le sufletului vostru! Dacă veţi fi împăcaţi şi fericiţi cu voi.. veţi putea fericii şi pe cei de lângă voi.
Antrenaţi-vă mintea cu o echipă şi...
Hrăniţi-vă sufletul cu artă!
 
Multumim Diana pentru timpul acordat si pentru ca ne esti mereu APROAPE .
Nu ratati  spectacolele Dianei Uta,de la Teatrul ”Imaginario” Ploiesti .