INTERVIU cu Eduard Dumitru - coordonator Insane Dance Center

Bine v-am găsit, prieteni!

Astăzi vom vorbi cu Eduard Dumitru despre frumoasă familie Insane Dance Center. Mulţi dintre noi am auzit despre rezultatele remarcabile obţinute de aceşti copii talentaţi coordonaţi fiind de un om cu suflet mare. Pentru a afla mai multe informaţii despre Insane Dance Center, am apelat direct la “sursă” în persoana lui Eduard Dumitru. Mai multe detalii despre trupa aici : https://www.facebook.com/102183139874608/videos/1390149841077925/

Interviu cu Eduard Dumitru - Insane Dance Center

Maria-Magdalena Stan: Bună, Eduard! Mulţumesc că ai avut bunăvoinţa să-mi acorzi acest interviu! Când s-a format Insane Dance Center?

Eduard Dumitru: Bună! În primul rând îţi mulţumesc pentru iniţiativă. Apreciez interesul acordat muncii noastre şi cu siguranţă simt acelaşi lucru cei mici, pe care îi vei face să zâmbească când vor vedea interviul, deci îţi mulţumesc în plus pentru asta. Insane Dance Center, care la început a fost doar Insane Crew, s-a format în anul 2011.

M.M.S.: Cine a înfiinţat echipa?

E.D.: Încă de la început eu am fost cel care a pus bazele acestui proiect. Recunosc că a fost un start dificil, eram doar un puşti, care avea alţi copii pe lângă el. Am avut norocul de a întâlni oameni buni, oameni frumoşi, care nu doar că m-au acceptat ca lider, deşi eram aproape de aceeaşi vârstă, dar m-au şi ajutat pe parcurs în foarte multe situaţii. Am crescut împreună în sala de antrenament şi mereu le voi fi recunoscător pentru că şi datorită lor a început totul.

M.M.S.: Cu câţi copii aţi plecat la drum?

E.D.: Cum am spus mai spus, la început eram doar o trupă. Abia prin 2013 m-am hotărât că ar fi mai bine poate să încerc să adun nişte copilaşi, care să crească în jurul meu, în ideea de a forma în timp o trupă aşa cum îmi doream eu. Aşa că am pus punct şi am luat-o de la capăt cu un nou proiect. Băieţii şi fetele de atunci şi-au văzut de drumul lor şi şi-au continuat frumos evoluţia individual, iar eu am început a lucra cu 4 copilaşi sub 10 ani.

M.M.S.: Câte grupe de dansatori aveţi la ora actuală (pe categorii de vârstă)?

E.D.: În prezent trupele din Insane Dance Center sunt:

  • Peste 15 ani Insane Crew şi Insane Squad
  • Între 10 şi 15 ani Mini Insane şi Insane Kids
  • O grupă în formare (sub 10 ani Baby Insane)
  • Grupa de începători (între 9 şi 17 ani) – Grupa unde se porneşte de la 0 şi se pun bazele drumului lor.


M.M.S.: Ce rezultate competiţionale aveţi în palmares?

E.D.: Încă din 2011 am participat la concursuri naţionale, obţinând diferite clasări ce ne calificau în fazele superioare. Cu cei mici am reuşit lucruri pe care poate doar le visam, de vreo 3 ani suntem pe podium în cadrul unor concursuri importante din ţară. Bifăm participări importante la Nymphea sau Hip Hop Internaţional, locuri de 1 în cadrul tuturor concursurilor “It’s all about dance-din Ploieşti”, pe podium la IDO 2016 (Bucureşti), apoi am dominat Caleidoscope 2016 şi 2017 (Bucureşti), tot în 2017 am fost la înălţime şi în cadrul concursului IDO. La fiecare concurs am reuşit a avea copii pe primele 3 locuri şi la categoriile de solo sau battle, unde individual au reuşit să ne facă pe toţi să ne mândrim cu ei. Am încercat să bifăm în anii ăştia prezenţe nenumărate pentru că, doar aşa, elevii cresc cu adevărat şi pentru asta muncim, nu? Să fim pe scenă şi să ne bucurăm în primul rând împreună de ceea ce reuşim, mai apoi să ne bucurăm părinţii şi publicul.

M.M.S.: Care este ultimul concurs la care aţi participat?

E.D.: Ultimul concurs este IDO 2017 din Bucureşti. Am reuşit să ieşim pe locul 4 cu cei mici de la Mini Insane în categoria de sub 15 ani, iar la adulţi (peste 15 ani) am fost pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Pe lângă rezultatele astea, copiii au fost pe podium la solo, battle şi duo. Am avut participanţi la fiecare categorie în parte şi chiar câştigători aproape peste tot. Clasările de pe locul 4 şi 1 ne califică automat la Mondialul IDO din Cehia de anul acesta.

M.M.S.: Cine suportă, financiar, deplasările copiilor la competiţii, echipamentele etc?

E.D.: Financiar totul este susţinut de către părinţi. Le mulţumesc din nou pe această cale că au o relaţie deschisă cu mine, că îşi susţin copiii în ceea ce fac, că se implică în vieţile lor şi că iau parte la aproape fiecare acţiune a noastră. Consider că este extrem de importantă legătura cu părinţii celor ce vin la cursurile mele, de aceea ţin să am o legătură destul de strânsă cu ei.

M.M.S.: Ştiu că v-aţi calificat să participaţi la concursul din Cehia. Ce presupune asta? Dispuneţi de toată suma necesară acestei deplasări?

E.D.: Da, aşa este. Am reuşit o calificare la campionatul mondial IDO 2017 din Cehia. Este un mondial de streetdance show ce se organizează de această dată în Ústí nad Labem. Din fericire, având această legătură puternică cu părinţii, am reuşit să ne unim puterile şi să căutăm împreună cazare şi transport şi totul pare a fi bine. Costurile sunt destul de mari şi vom fi nevoiţi să facem eforturi, dar ne dorim din tot sufletul să ajungem acolo să reprezentăm Ploieştiul şi România. Cu siguranţa ne-ar fi de mare folos orice ajutor venit din partea oricui, ce şi-ar dori să pună umărul la această deplasare a celor mici.

M.M.S.: Au fost competiţii la care nu aţi putut participa din motive financiare?

E.D.: Da, chiar anul trecut în cadrul campionatului naţional IDO 2016, unde ne-am clasat pe locul 3 şi locul 5 şi astfel ne-am calificat la mondialul din Italia din acel an, ne-am lovit de această problemă. Sumele erau un pic mai mari atunci şi ne-am luat repede gândul de a reprezenta România acolo, pentru că nu am fi reuşit să adunăm toţi banii.

M.M.S.: Ce îi motivează pe aceşti copii să vină la cursurile dvs.?

E.D.:Mi-aş dori să răspundă ei cu comentarii la această întrebare. Cred că în primul rând faptul că îi accept şi îi aştept aici cu braţele deschise ca într-o familie. Insane Dance Center nu este numai despre dans, ei cresc aici alături de mine, alături de ceilalţi copii, se susţin, învaţă împreună, ies împreună, se formează nişte legături strânse, se bucură împreună sau plâng împreună, învaţă lucruri de la mine, iar eu învăţ foarte multe lucruri de la ei. Asta mi-am dorit să creez, o familie. Le mulţumesc şi pe această cale că fac parte din viaţa mea celor ce deja sunt aici şi le urez deja bun venit celor ce trec peste emoţii şi aleg să facă acest pas.

M.M.S.: În ce locaţie vă desfăşuraţi activitatea şi care este programul de antrenament? (Eventual, un nr. de telefon)

E.D.: Ne desfăşurăm activitatea în West Gym. Mai multe detalii la 0724 910 470. Încă o dată îţi mulţumesc mult pentru iniţiativă! O zi frumoasă şi mult succes în tot ceea ce faci! #cleareyes#fullhearts#cantlose!

M.M.S.: Mulţumesc pentru timpul acordat! Vă doresc mult succes în continuare! Vă mulţumesc că reprezentaţi cu mândrie Ploieştiul şi România la competiţiile naţionale şi internaţionale!