INTERVIU DE 10 cu fosta jurnalistă, MIRELA OPREA.” Mereu am apreciat spiritul Info Ploieşti City. Dăruirea ta pentru a promova tinerii...”
 
Mirela Oprea merită fără îndoială NOTA 10.
La cei 10 ANI de la înfiinţarea site-ului nostru, viitorul consilier local al comunei Targosorul Vechi ne-a acordat un interviu de...10 ANI.
Mirela Oprea cv:
Fost redactor – şef Prahova TV – Departamentul de Ştiri
Fost asistent de producţie al emisiunii Starea naţiei
Fost Responsabil Marketing la CSU Asesoft Ploieşti şi CSM Steaua EximBank Bucureşti
Director de creaţie la O.M. Creativ
Fotograf la Mirela şi Mihai (https://mirelasimihai.ro) -M&M Production 
 
INTERVIU:
 
 
GABRIEL DIMA: Bună. Pentru cine nu te cunoaşte. Cine este Mirela Oprea?
MIRELA OPREA:
Bună tuturor! Eu sunt, pe scurt, creatoare de conţinut, fotograf, soţie, mamă, iubitoare de social media şi, mai nou, consilier local în comuna Târgşoru Vechi. Am lucrat 10 ani în presa locală şi naţională, în special în spatele camerelor de filmat, iar de la începutul acestui an am creat o afacere împreună cu soţul meu.
G.D.: Unde şi când ai făcut primul pas în mass-media?
M.O.:
Am intrat în presa locală în 2008, când pasiunea mea pentru sport şi mai ales pentru baschet m-a adus să cunosc oameni minunaţi. Ionuţ Georgescu, cel care a fost preşedintele echipei CSU Asesoft Ploieşti, dar la vremea aceea era ofiţerul de presă al clubului, m-a luat de mânuţă şi m-a dus la Dragoş Pătraru, care căuta pe cineva care să se ocupe de un proiect online. Şi de acolo au urmat 10 ani absolut minunaţi, care m-au format în omul de azi. O să fiu mereu recunoscătoare pentru tot ce m-a învăţat Dragoş şi nu mă refer doar la lucrurile pur tehnice, ci mai ales la principiile şi valorile pe care mi le-a insuflat.
Iar cu Ionuţ lucrez şi acum. Fiecare am crescut frumos personal şi profesional şi continuăm să fim prieteni foarte apropiaţi.
G.D.: Cel mai frumos/penibil moment...
M.O.:
Momente frumoase sunt multe. De la primul live la televizor, la mândria de a lucra la una dintre cele mai urmărite emisiuni din România –” Starea naţiei”, la numeroasele victorii trăite pe marginea terenului de baschet alături de Asesoft şi Steaua. Sunt multe amintiri minunate, dar naşterea lui Vladimir o să fie mereu un moment divin.
Un moment greu, nu ştiu dacă neapărat penibil, a fost o greşeală pe care am făcut-o când lucram la” Starea naţiei”, iar eroarea care a pornit de la mine a fost văzută de câteva sute de mii de oameni. Atunci am simţit cel mai tare responsabilitatea pe care o aveam. Dar am învăţat din situaţie, am mers mai departe şi acum verific tot timpul tot ceea ce scriu.
G.D.: Ce deteşti la oameni?
M.O.:
” A detesta” e un cuvânt mult prea greu, dur. Dar nu-mi plac oamenii ipocriţi, iresponsabili, mincinoşi. Nu-mi plac oamenii care nu-şi respectă promisiunile şi nici persoanele care nu răspund la mailuri.
G.D.: Cum te menţii în formă?
M.O.:
Haha. Nu mă menţin în formă, cred că ăsta e răspunsul corect, dacă vorbim de forma fizică. E un lucru pe care mi-l reproşez şi pe care vreau să îl corectez cât mai repede. 
G.D.: Cum treci peste o situaţie limită?
M.O.:
Plâng, mă descarc, zac şi apoi mă ridic şi merg mai departe. Cred că fiecare dintre noi avem felul propriu de a trece peste încercări. Eu aşa sunt. Mult timp am crezut că e un semn de slăbiciune, dar cu trecerea anilor am realizat că nu este. E pur şi simplu felul meu a face faţă problemelor.
G.D.: Despre M&M Production... Cum a pornit proiectul şi ce portofoliu oferă clienţilor?
M.O.:
M&M Production este brandul pe care eu şi Mihai, soţul meu, l-am creat atunci când am decis să facem echipă pe partea de fotografiat evenimente. Între timp, acesta a devenit Mirela şi Mihai, M&M, o afacere care a pornit în urmă cu 8 ani şi care în timp s-a dezvoltat în mai multe ramuri. Din luna mai a acestui an, în plină pandemie, am deschis O.M. Creativ, o agenţie de creaţie care oferă servicii de branding, creare de conţinut, design grafic, webdesign, producţie foto-video şi altele. Rămânem şi pe partea de fotografiat evenimente, pentru că iubim să creăm amintiri minunate pentru oameni. Vă invit pe www.mirelasimihai.ro şi www.omcreativ.ro pentru a vedea exact ce facem şi cum facem. 
G.D.: Pasiunile Mirelei Oprea sunt...?
M.O.:
Somnul :) . Îmi place să dorm, să citesc. Sunt mare iubitoare a reţelelor de socializare, aşa că petrec mult timp online, atât pentru a face lucruri care ţin de job, cât şi pentru a mă relaxa. Îmi place să mă bucur de grădina şi terasa casei şi, cel mai mult, iubesc să mă joc cu Vladimir, să îl fac să râdă, să dansăm şi îl văd cum descoperă lumea. 
G.D.: Ce notă ar merita Mirela Oprea?
M.O.:
10, normal! Poate nu fac mereu lucrurile bine, sigur greşesc, sigur am multe de învăţat în continuare. Dar sunt convinsă că mereu dau tot ce am mai bun.
 
G.D.: Ai experienţă în arta fotografică. Ce trebuie să ştie un viitor fotograf?
M.0 : 
Fotografia se învaţă, ochiul se educă, experienţa vine muncind mult. Este un domeniu atât de subiectiv, încât nu îmi permit să dau sfaturi. Fotografia trebuie să transmită emoţie, cred că asta e cel mai important. Contează mai puţin cu ce e făcută, cum a fost făcută, contează doar să mişte sufletul celui care o priveşte. Restul - tehnica, aparatul, posingul etc. – se învaţă, mai ales azi, când accesul la informaţie este atât de accesibil. 
G.D. :  Cum a fost în situaţia de urgenţă legată de Covid 19-coronavirus?
M.O.:
Pentru noi a fost un moment foarte greu, pentru că tocmai începusem afacerea pe cont propriu, fără să avem un venit fix şi o direcţie clară. Încă resimţim greul, nu ne e uşor, dar mergem înainte capul sus, pregătiţi pentru orice provocare şi suntem convinşi că va veni o vreme când ne vom stabiliza şi ne vom linişti. 
G.D.  :  Cunoşti indirect proiectele Info Ploieşti City. Cum ţi se par?
M.O.: 
Mereu am apreciat spiritul Info Ploieşti City. Dăruirea ta pentru a promova tinerii, pentru a-i sprijini şi pentru a fi alături de ei este ceva remarcabil. Ştiu că nu e uşor, aşa că aprecierea mea este şi mai mare când văd toate proiectele şi acţiunile tale. Îţi doresc putere de muncă şi forţă să mergi mereu mai departe. 
G.D.:Cel fel de presă citeşti? Online sau print. Lucrând şi în acest domeniu.
M.O.:
Online. Nu am mai cumpărat un ziar de foarte multă vreme. Îi mai iau mamei integrame, din când în când . Lucrând atât de mult timp în presă, am ajuns, la un moment dat, să fiu sătulă de ştiri. Când s-a născut Vladimir, nu am mai vrut să aud, să văd sau să citesc nimic legat de politică sau actulitate. Aşa că am făcut o pauză de câteva luni, în care am fost foarte selectivă cu ştirile pe care le-am citit. Nici acum nu mă uit la televizor decât foarte rar, la câteva emisiuni şi evenimente sportive, dar îmi iau informaţiile din online, având mereu grijă ca sursa să fie una credibilă şi să verific mereu atunci când ceva sună neadevărat. E foarte important ca toată lumea să fie informată din surse sigure, aşa că fiţi atenţi de unde ajung la voi informaţiile. 
G.D.: Un mesaj pentru clienţii voştri şi cititorii noştri. 
M.O : 
Cu clienţii noştri comunicăm foarte des, îmi place să cred că ăsta este unul dintre punctele noastre forte. Nu pot decât să le mulţumesc pentru încredere. 
Iar cititorilor voştri le doresc să aibă mereu de citit subiecte interesante la voi pe site şi să nu uite să se implice activ în comunitatea din care fac parte. E foarte important să ştie ce se întâmplă în jurul lor, pentru a putea interveni atunci când lucrurile nu merg pe făgaşul corect.