INTERVIU - Maria Magdalena Stan între voluntariat, poezie şi... lupii galbeni

Maria Magdalena Stan, are doar 16 ani însă un viitor frumos. Maria este un exemplu pentru noua generaţie. Este fosta sportivă, se ocupă cu acţiuni de voluntariat, scrie poezii, pictează, are note mari la şcoală şi este suportera a “lupilor galbeni “de 6 ani...

La Festivalul Bucuria în mişcare, de la Ploieşti (19-21 mai 2017) am avut deosebită plăcere ca printr-o cunoştinţă comună să vorbesc cu  domnişoara voluntar Maria Magdalena. Timidă, modestă, zâmbitoare şi foarte serioasă, implicându-se la toate acţiunile de la acel festival.

Maria învaţă la Colegiul “Virgil Madgearu “Ploieşti.

În perioada 2008-2016 a fost handbalista la: C.S.M. Ploieşti, C.S. Blejoi, H.C.. Activ Plopeni/Ploieşti, C.S.S. Ploieşti. Apoi voluntar active la diverse acţiuni şcolare dar şi la Asociaţia “Start Now “(Bucuria în mişcare – Ploieşti 19-21 mai 2017), eveniment Caritabil “H.A.I. cu noi la fapte bune! “(27 – 28 mai 2017 – Ploiesti). Deţine un număr impresionant de premii obţinute la Concursuri/Olimpiade Şcolare, Campionate/Turnee Sportive.

Are ca hobby-uri: Călătoriile, cititul, să scrie poezii, să picteze, să afle mereu lucruri noi şi interesante deoarece crede că: “Un om informat, e un om mai bogat! “

Pe lângă acestea este şi o suporteră a echipei Petrolul 52 Ploieşti, atunci când îi permite timpul, nu ratează niciun meci al “lupilor “, pe “Ilie Oana “.

Pentru a afla cât mai multe despre tânăra voluntară am “provocat-o “la un interviu.

Ce a răspuns...?

GABRIEL DIMA: Voluntariat şi şcoala... Cum faci faţă?

MARIA MAGDALENA STAN: Fac faţă cu succes atât la şcoală, cât şi la voluntariat. Am obţinut rezultate bune la activităţile şcolare, concursuri şi olimpiade. În ceea ce priveşte voluntariatul, este o dorinţă mai veche care s-a concretizat cu puţin timp în urmă şi sunt mândră că fac parte din “familia “voluntarilor din “Asociaţia Start Now”, “Asociaţia H.A.I. cu noi!” şi “Organizaţia Naţională Cercetaşii României “. Când oboseala mă doboară, mă detaşez de tot şi mă relaxez scriind poezii sau pictând.

G.D.: Maria-Magdalena Stan în 3 cuvinte:

M.M.S.: Zâmbitoare, ambiţioasa şi hotărâtă.

G.D.: Cel mai fericit/penibil moment de până acum:

M.M.S:  Am avut multe momente fericite. Am fost fericită de fiecare dată când am avut o realizare sau când mi-am îndeplinit un vis. Sunt fericită în general pentru tot ce-mi oferă viaţa, pentru tot ce-i frumos în jurul meu, pentru oamenii care mă înconjoară, pentru că am nişte părinţi minunaţi care mă înţeleg, mă susţin şi mă încurajează în tot ceea ce fac.

G.D.: Cea mai importantă diploma de până acum:

M.M.S.: Toate diplomele obţinute sunt importante pentru mine deoarece ele reflectă rodul muncii mele.

G.D: Ce deteşti cel mai mult la oameni?

M.M.S.: Cel mai mult detest la oameni minciună şi falsitatea. Nu-mi plac persoanele prefăcute! De aceea, merg pe principiul: “Prieteni puţini, dar adevăraţi, decât mulţi şi falşi! “

G.D: De când eşti fană a echipei Petrolul Ploieşti şi de ce?

M.M.S.: Sunt fană a echipei Petrolul Ploieşti din anul 2011 când am fost pentru prima oară pe stadion. Deşi eram copil, am simţit un sentiment plăcut când am văzut “duelul “dintre seniorii şi juniorii Petrolului.  Astfel că, de 6 ani merg să-mi susţin echipa de suflet, Petrolul Ploieşti, mereu încrezătoare în victoriile lupilor galbeni.

G.D.: Modestie, timiditate şi seriozitate. Sunt moşteniri de familie?

M.M.S.: Consider că, mare parte din calităţile oamenilor sunt moştenire de familie, dar depinde de fiecare cum le dezvoltăm, fructificam şi aprofundam pe parcursul vieţii.

G.D.: Ultima carte citită/ultimul film văzut:

M.M.S: Ultima carte citită este “Sub aceeaşi stea “de John Green şi ultimulfilm vizionat este Allegiant (“The Divergent Series “).

G.D.: Ce facultate vrei să urmezi?

M.M.S: Vreau să urmez Facultatea de Drept.

G.D: Presupunem că tu eşti reporter... Ce întrebare îi adresezi Mariei-Magdalena Stan?

M.M.S: Care este următoarea realizare pe care doreşti să o adaugi în palmaresul tău? Următoarea realizare pe care doresc să o adaug în palmaresul meueste să particip la emisiunea “Generaţia lui John “.

G.D.: Vacanţă preferată...?

M.M.S.: Vacanţă preferată este la mare. Aştept cu nerăbdare să merg întabără la Costineşti vara aceasta.

G.D.: Ce părere ai despre generaţia ta? Aşa cum o numim noi“Generaţia Facebook “sau “Pokemon Go “.

M.M.S.: Tinerii din generaţia mea sunt foarte inteligenţi, creativi, independenţi, au un caracter foarte puternic şi îşi impun punctul de vedere, ceea ce susţin deoarece, consider că adolescenţii au şi drepturi, nu numai obligaţii.

G.D.: Poetul tău preferat este...?

M.M.S.: Poetul meu preferat este Mihai Eminescu.

G.D.: Regreţi ceva?

M.M.S.: Da, regret că nu am putut continua cu handbalul. După aproape 8 ani în care am practicat acest sport, din cauza unor accidentări care au impus lungi recuperări, a trebuit să renunţ la marea mea pasiune. Dar am rămas cu amintiri frumoase, experienţe de viaţă deosebite, emoţii duse la extrem.

G.D:Un mesaj pentru cititorii noştri:

M.M.S.: Mesajul meu pentru cititori este: Zâmbiţi, că viaţa e frumoasă! Zâmbiţi când sunteţi veseli, zâmbiţi când sunteţi trişti şi astfel vă păstraţi sufletul tânăr! Nu încetaţi niciodată să visaţi! Cu ambiţie, trudă şi pasiune şi cele mai grele visuri se pot îndeplini. Fiţi buni cu oamenii din jurul vostru! Ceea ce daţi, aia primiţi!

P.S. Pe Maria Magdalena Stan am cooptat-o în echipa noastră, această tânără cu iniţiativă va deveni colaborator al site-ului Info Ploieşti City.