Interviu cu actriţa Ana-Maria Caliţa , finalista IUmor 2016. „Sunt actriţă, joc în spectacole pentru copii şi adulţi, dar fac şi Stand up Comedy, pentru că eu cred într-o lume perfectă unde toţi oamenii ar trebui să râdă neîncetat.”

Ana Maria Caliţa  , a absolvit cursurile Universităţii de Artă Teatrală şi Cinematografica “I.L. Caragiale” din Bucureşti, Facultatea de Teatru, Specializare Arta Actorului - Păpuşi şi Marionete şi este Maestru Teatru de Animaţie.
Tânără şi simpatică actriţa preda cursuri de teatru pentru copii şi adolescenţi, ateliere de teatru şi realizează spectacole de stand up comedy în Capitala şi diverse oraşe din România.
Pe lângă toate acestea a fondat şi Compania de teatru “Anim`Arts”.

Pe lângă toate acestea Ana-Maria Caliţa  , alias, a ajuns în finala emisiunii „Iumor „de la Antena 1, primind din partea juriului „show-ului tv „(Mihai Bendeac, Delia şi Chello) aprecieri şi aplauze la scena deschisă.
Declaraţii ale juriului după super momentul oferit de aceasta .
Delia: „Îmi place să văd femei făcând meseria asta! Rar mi-a fost dat să văd momente bune de stand-up comedy făcute de femei!”. 

Bendeac, Primele trei cuvinte m-au enervate pentru că avea o tonalitate care te agresa. Apoi mi-am dat seama că este bună tonalitatea aceea pentru ce făcea ea. A fost foarte mişto.”
Cheloo, A fost o plăcere deosebită. Eu cred că eşti prima persoană care merge-n finală. O parte din mine nu se bucură că eşti femeie. Misoginul din mine nu se poate decide dacă să te dea afară sau nu, dar textul a fost încântător. 90% din ce ai spus e adevăr. A fost cea mai bună din ziua asta. A avut glume pe care nu credeam c-o să le aud vreodată din gura unei femei. A fost foarte naturală, foarte veselă. Ne-a transmis o stare de bine!”.
Ana Maria, de altfel fiind şi cea mai votata concurenta pe aplicaţia mobila „IUmor „.
Anul acesta a câştigat Festivalului de stand-up de la Târgu Mureş 2016, fiind printre puţinele femei care fac stand up, în România.
„Sunt actriţă, joc în spectacole pentru copii şi adulţi, dar fac şi Stand up Comedy, pentru că eu cred într-o lume perfectă unde toţi oamenii ar trebui să râdă neîncetat.” (http://anamariacalita.wixsite.com/anamariacalita)
Deşi timpul nu-i prea permite, fiind ocupată cu repetiţii, spectacole, cursuri... Ana Maria Caliţa  a avut deosebită plăcere să acorde un amplu interviu site-ului nostru.
Ce a urmat...

INFO PLOIEŞTI CITY: Sărut mana Ana Maria şi mulţumim. Ana Maria Calita  în doar 3 cuvinte...

ANA MARIA Calita:
Caliţa , toată lumea îmi greşeşte numele şi mi se pare amuzant, am început să fac glume pe tema asta .
În 3 cuvine... greu... vorbesc prea mult!

INFO PLOIEŞTI CITY: Cel mai frumos/penibil moment de până acum...

ANA MARIA Caliţa  :
Cel mai frumos... probabil când am intrat la Facultatea de Teatru.

Penibil... hmmm... mă gândesc.

INFO PLOIEŞTI CITY: Ce deteşti la oameni?

ANA MARIA Caliţa  :
 Spiritul de turmă.

INFO PLOIEŞTI CITY: De ce actorie şi stand up comedy? Cine te-a convins să urmezi actoria?

ANA MARIA Caliţa  :
Mi se părea că nu ştiu să fac altceva şi mama spunea că de la 6 ani am zis că vreau să mă fac ceva să fiu pe scenă, să vină lumea cu flori la picioarele mele.
Stând up a fost o întâmplare fericită, când am urcat prima dată pe scena am simţit ceva atât de puternic încât nu am vrut să se termine. Iubesc să văd oamenii zâmbind, iar eu pot face asta prin stand up, îi fac fericiţi. (Speeer!!)

INFO PLOIEŞTI CITY: Ana Maria  Caliţa  dincolo de sala de teatru...

ANA MARIA Caliţa  :
Copil îmbrăcat în femeie... sau invers . 

INFO PLOIEŞTI CITY: Ce alte pasiuni mai ai?

ANA MARIA Caliţa  :
O mulţime, îmi place să cânt, să dansez, să călătoresc, să visez.. în special.

INFO PLOIEŞTI CITY: Ultima carte citită, ultimul film văzut...

ANA MARIA Caliţa  :
Ah, această întrebare... Alon Gratch- Dacă bărbaţii ar vorbi; film.. The Shallows

INFO PLOIEŞTI CITY: Când şi unde ai avut cele mai mari emoţii?

ANA MARIA Caliţa   :
Am la fiecare spectacol, emoţiile îmi dau putere cumva.

INFO PLOIEŞTI CITY: Finalista IUmor 2016? Ce şanse ai să câştigi marele premiu?

ANA MARIA Caliţa :
Da, o bucurie mare. Probabil că toţi ceilalţi, habar nu am, toţi sunt foarte buni, toţi îmi sunt colegi, să fie cu noroc şi cu bucurie pentru oameni.

 INFO PLOIEŞTI CITY: Ce face Ana Maria  Caliţa  într-o zi normală?

ANA MARIA Caliţa :
Depinde de zi, programul meu nu e la fel în nici o zi, deci fac tot felul de lucruri, de la repetiţii, scris, spectacole, până la călcat şi mâncare)

CONTINUARE