INTERVIU CU ”POETUL DIN PELUZA” , LIVIU DRAGHICI .Un antreprenor de nota 10
Despre” Poetul din peluză”, Liviu Drăghici am putea spune la nesfasit, este un petrolist adevărat, un profesor dedicat, un antreprenor de succes şi un băiat fain, aşa cum îl cunoaştem toţi suporterii echipei Petrolul Ploieşti şi nu numai...
Ca antreprenor, a adus pentru prima oară la Ploieşti, proiectul anti caffe, deschizând Anti Caffe New Experience, este profespr la Colegiul Economic” Virgil Madgearu”, Preşedinte al Asociaţiei” Ai carte”, autor a 2 volume dedicate echipei sale de suflet:” Petrolisme” şi” Poezii din peluză”, de curând a scos şi o carte din domeniul financiar” Principiul banilor”, s.a.m.d.
Ce a făcut în ultimele două luni ?
Ce proiecte noi are cu Anti Caffe New Experience şi Asociaţia” Ai carte”? Vom afla într-un interviu de excepţie.
În interviul de mai jos.
GABRIEL DIMA: Salutare. Ce a făcut Liviu Drăghici în aceste 2 luni de izolare?
LIVIU DRĂGHICI:
Salut ţie şi cititorilor Info Ploieşti City. Ştiu că pentru mulţi a fost o perioadă neplăcută, dar pentru mine, cu excepţia faptului că am închis temporar Anticaffe New Experience a fost o perioadă faină. Am petrecut mai mult timp cu familia, am terminat cartea de educaţie financiară “Principiile Banilor” am citit vreo 20 de cărţi, am mers mult, am făcut planuri şi mi-am aşezat un pic gândurile.
 
G.D.: De ce” Poetul din peluză”? Cum ţi-a venit ideea?
L.D.:
Ideea nu a fost a mea. Am scris o poezie după acel meci în care Petrolul a jucat cu 4000 de femei şi copii în tribună şi a devenit virală în mediul online. Doze a pus-o pe ritmuri de rap şi seara a apărut la Ştirile Sportive de la Pro TV. A doua zi, Mihai Toma, petrolist de-al nostru şi redactor şef secţia sport la ziarul Libertatea a venit să îmi ia un interviu. Iar în articolul din ziar m-a botezat “Poetul din Peluză”. Şi aşa mi-a rămas numele de atunci.
 
G.D.: Cum te descurci într-o situaţie limită?
L.D.:
Am 3 litere de care ţin cont. P. O. C. P-ul vine de la Planificare. Practic stabilesc dinainte toate scenariile posibile, inclusiv cel mai bun lucru care se poate întâmpla dar şi cel mai rău. Din acest motiv puţine sunt situaţiile care chiar mă iau prin surprindere. O-ul vine de la organizare. Adică mă apuc şi fac efectiv ceea ce trebuie făcut. Iar C-ul înseamnă Control. Adică din când în când verific dacă sunt pe drumul cel bun şi corectez lucrurile dacă e cazul.
 
G.D.: Cea mai citită poezie a ta este...?
L.D.:
N-aş şti să îţi răspund la această întrebare. Probabil “Copile care iubeşti Steaua” care e de departe cea mai controversată. Dar au fost multe poezii frumoase pe care petroliştii le-au citit deja şi mai sunt multe pe care le vor citi în a treia carte. E aproape gata, aştept doar să promoveze Petrolul ca să o putem lansa.
 
G.D.: Spune-ne despre noua ta carte” Pricipiile banilor”. De ce ar trebui cumpărată?
L.D.:
N-aş spune neapărat că “trebuie cumpărată”. Pământul se învârte şi dacă nu citeşti “Principiile Banilor”. Dar ea explică pe înţelesul tuturor cum funcţionează banii şi de ce unii au bani şi alţii nu. Prezintă 11 principii simple pe care dacă le aplici ai şanse mari să îţi atingi obiectivele financiare. Dar nu e o carte cu “reţete” despre cum să te îmbogăţeşti peste noapte ci mai degrabă un ghid de folosit pe termen lung.
 
G.D.: Cea mai penibilă/frumoasă deplasare în care ai fost (cu Petrolul Ploieşti).
L.D.:
Cea mai penibilă cred că a fost la Alba Iulia în martie 2011. Petrolul ca şi acum se lupta pentru promovare iar în prima etapă a returului, Unirea Alba Iulia ne-a bătut cu 3-0, singura lor victorie de până atunci. Cei 11 suporteri ai echipei locale (că i-am numărat) ne-au strigat “Plecaţi acasă”. A fost o frustrare maximă atunci. Până la urmă bine că am promovat, ceea ce îmi doresc să se întâmple şi acum. Sau ar mai fi deplasarea de la Piteşti din acest sezon cu meciul anulat din cauza ceţii.
Deplasări frumoase au fost multe. În Ghencea, pe Giuleşti, în Ştefan cel Mare, pe Arena Naţională, la Cluj –as putea să povestesc 2-3 zile continuu fără să mă repet. Dar sunt două care se remarcă în mod deosebit: Deplasarea de la Finala Cupei din 2013 când am mers aproape 30.000 de oameni la Bucureşti şi când am ieşit 50.000 de oameni în Ploieşti la 3 noaptea şi deplasarea la Arnhem când ne-am calificat cu golul lui Grozav din ultimul minut. Şi mi-a mai plăcut şi cea cu Sănătatea Cluj din Cupa României când Petrolul a dat mai multe goluri (7) decât numărul de suporteri prezenţi (5).
G.D.: Despre AntiCaffe New Experience. Ce este nou? Ce va urma la redeschidere ?
L.D.:
Abia aşteptăm şi noi să redeschidem dar nu ştiu când va fi asta. Suntem la mâna autorităţilor. Nu ştiu dacă va fi ceva nou pentru că noi devenisem un grup compact acolo cu abonaţii pe care îi aveam. Iar petrecerile pentru copii din weekenduri erau apreciate şi de cei mici şi de cei mari. Probabil vom primi clienţi doar pe bază de rezervare prealabilă. Şi sper să nu fim obligaţi să le măsurăm temperatura la intrare.
G.D.: La Asociaţia ”Ai Carte” ce planuri de viitor aveţi?
L.D.:
Vom continua cu Bursele Performer şi cu evenimentele caritabile de început de an şcolar, de Crăciun şi de Sfintele Paşti, vom creşte numărul de titluri de pe Bookbazar.ro şi, cel mai important proiect din viitorul apropiat va fi să trimitem câte un exemplar din Principiile Banilor alături de un curriculum de educaţie financiară în fiecare dintre cele 181 de licee economice şi tehnologice din ţară pentru a putea fi predata Educaţia Financiară în şcoli ca disciplină opţională. Până acum avem 101 din cele 181 de cărţi care ne sunt necesare dar sunt convins că vom strânge banii pentru toate până în august.
G.D.: Ce notă pe o scară de la 1 la 10 ar merita” Poetul din peluză” de la d-nul profesor Liviu Drăghici?
L.D.:
Cea mai grea întrebare pe care am primit-o vreodată. Având în vedere că se îmbracă des la cămaşă clar ar primi un punct în plus. La marketing stă destul de bine şi e vizibil pe reţelele sociale şi în presa locală cu ajutorul vostru deci şi aici ar primi o notă mare. La vânzări în schimb cred că ar trebui să îl penalizez pentru că nu a reuşit să epuizeze tirajele de la primele două cărţi. Hai să zicem un 8 per total. Ca să îl motivez să depună mai mult efort pe viitor.
G.D.: 3 cuvinte care te definesc...
L.D.:
Perseverenţă, optimism, creativitate.
G.D.: Ce gen de muzică asculţi?
L.D.:
Nu ascult muzică. Nu am CD player în maşină. Dar cânt muzică populară, am absolvit Şcoala Populară de Arte. Nu mă uit la seriale, nu mă joc jocuri online. Prefer jocurile offline cum ar fi “Catan”.
 
G.D.: Citatul tău preferat este...?
L.D.:
Sunt multe. Citesc destul de multe cărţi de dezvoltare personală, de psihologie, de pedagogie etc. Mi-e greu să aleg unul dar hai să zicem că îl menţionez pe acesta care îi aparţine lui Henry Ford “Fie că crezi că poţi sau că nu poţi, ai dreptate”.
G.D.: Un mesaj pentru cititorii noştri.
L.D.:
Să rămână în continuare alături de Info Ploieşti City că sunteţi oameni faini şi faceţi lucruri frumoase iar cei care sunt suporteri ai Petrolului să vină pe stadion atunci când se va putea. Şi să fie sănătoşi şi ei, şi voi şi să ne revedem cu bine.
 
 
Despre ”Principiile banilor ” AICI