Premiera. Interviu cu Jean Prunescu.

Jean Prunescu este unul dintre cei mai simpatizaţi jucători ai echipei ACS Petrolul ‘52 Ploieşti.  Venit, în vara trecută, la Ploieşti , fundaşul născut pe 6 iulie 1989 a ajuns foarte repede la sufletul suporterilor  “lupilor galbeni “. Carismatic, spiritual, în afara terenului, şi serios în joc şi la antrenamente, Prunescu a acceptat cu mare plăcere să ne acorde un amplu interviu.

INFO PLOIESTI CITY: Salut, Jeane, ce înseamnă să fii în familia “lupilor galbeni “?

JEAN PRUNESCU: Este ceva de nedescris, aproape că nu am cuvinte să descriu acest sentiment . Pe scurt, mă simt minunat.

INFO PLOIESTI CITY: Ce face Jean Prunescu in timpul liber ?

J.P.: În timpul liber, acord mai multă atenţie familiei şi prietenilor, îmi place să mă plimb, să văd un film, iar când se va încălzi, o să merg la piscină şi, mai ales, pe litoral.

INFO PLOIESTI CITY: De ce Petrolul ‘52? Cine te-a convins să vii la Ploieşti?

J.P.: În primul rând, Petrolul Ploieşti nu se refuză! Claudiu Tudor m-a sunat si mi-a propus să vin, apoi, am vorbit şi cu Cristi Vlad, si cu nea Tavi Grigore.

INFO PLOIESTI CITY: Cea mai frumoasă, dar şi cea mai penibila experienţă?

J.P.: Saltul cu paraşuta a fost extraordinar. Iar ca experienţă neplăcută , am ieşit, odată, din piscină fara să ştiu că-mi căzuse şortul de pe mine!

INFO PLOIESTI CITY: Fundaşul tău preferat cine este?

J.P.: Marco Materazzi . Dintre cei care incă joacă, Sergio Ramos.

INFO PLOIESTI CITY: Ce pasiuni ai?

J.P.: Psihologia a devenit o atracţie după ce am început să citesc despre aşa ceva.

INFO PLOIESTI CITY: Ce deteşti cel mai mult la oameni?

J.P.: Falsitatea. Şi când spun asta, mă refer la minciună, perversitate şi aşa mai departe.

INFO PLOIESTI CITY: Cum te simţi pe teren, ţinând cont că, la fiecare meci, Petrolul are un „jucător” în plus, publicul?

J.P.: Nu cred că există termeni exacţi pentru alţii de a descrie ceea ce eu şi fiecare coechipier simţim când intrăm pe teren, la meciuri . Trebuie să fii acolo, jos, în iarbă, ca să înţelegi acest sentiment . Publicul , adică al 12-lea jucător al nostru, cum spu neaţi dumneavoastră, este cel mai important şi, totodată, cel mai puternic atu al nostru. Fără fani, nu ar mai fi fost, firesc, atât de fumos!

INFO PLOIESTI CITY: Cum ai ajuns să practici fotbalul?

J.P.: Am mers cu vecinul meu de scar, de la bloc, la câteva selecşii şi asa am început să joc fotbal, la model organizat.

INFO PLOIESTI CITY: Cum vede Jean Prunescu fotbalul românesc, în general, şi Liga 1, în special?

J.P.: Fotbalul românesc este, în momentul de faţă, foarte murdar, din toate punctele de vedere! Liga 1 este în scădere de nivel, exceptînd două sau trei echipe. Ca şi si câţiva jucători. Multe formaţii de prim eşalon şi-ar dori să aibă condiţiile noastre şi nu mai spun de suporteri! INFO PLOIESTI CITY: Care sunt calităţile pe care trebuie să le aibă un fundaş central?

J.P.: Eh, ar fi mai mult de vorbit despre asta. Ceea ce vă pot spune, pe scurt, este că a fi fundas central trebuie să ai, pe lângă aptitudinile postului, foarte multă responsabilitate.

Vedeţi şi dumneavoastră că, din păcate, sunt din ce în ce mai puţini fundaşi centrali de valoare la noi in ţară.

INFO PLOIESTI CITY: Dacă ai fi reporter, ce întrebare ţi-ar plăcea să i-o pui lui Jean Prunescu?

J.P.: Hmmm... Dacă il iubeşti aşa de mult pe Dumnezeu ţi creaţia lui, de ce continui, încă, să păcătuieşti?

INFO PLOIESTI CITY: Când ai avut emoţii, ultima oară?

J.P.: Emoţii am înainte de fiecare de meci, aici, la Petrolul! Însă, le las deoparte odată cu intrarea pe teren.

INFO PLOIESTI CITY: Jean Prunescu in trei cuvinte?

J.P.: Jean Prunescu în trei cuvinte? Disciplinat, dedicat, determinat.

INFO PLOIESTI CITY: Ultima carte citită, dar ultimul film văzut?

J.P.: Ultimul film  a fost “Fast and furious 8”, iar ultimul volum a fost cel al lui  Irving Stone, cu marele Sigmund Freud, tatăl psihologiei, ca subiect.

INFO PLOIESTI CITY: La ce echipă mare din Occident ai visa să ajungi?

J.P.: Nu vreau să plec la nicio altă echipă, fiindcă îmi doresc să rămân la Petrolul şi, de aici, de la Ploieşti, să mă şi retrag din activitatea competiţională .

INFO PLOIESTI CITY: Mâncarea preferată?

J.P.: Pastele cu sos roşu şi cele cu fructe de mare.INFO PLOIESTI CITY: Un mesaj pentru coechipieri, suporteri  voştri, ploieşteni şi, desigur, cititorii noştri?

J.P.: Colegilor mei le spun sa rămânem, şi în continuare, uniţi, şi să muncim din ce în ce mai mult. Suporterilor - că ăi iubim şi îi respectăm foarte mult. Pentru ei ţi pentru stema de pe pieptul nostru, cea a Petrolului Ploieşti, ne dăm viaţa pe teren! Şi sa nu uite niciodată că “Inima Voastră Bate pentru Inima Noastră!”. Vizitatorilor siteului - - să vă citească în continuare articolele, pentru că sunt unele de calitate. Vă pup şi vă iubesc!

A consemnat Gabi DIMA

 

CV: Gloria Buzău (cu prezenţe în Liga 1) - sezonul 2008-2009; FC Astra Giurgiu 2 - sezonul 2011-2012; Inter Clinceni - sezonul 2013-2014; Voinţa Snagov - sezonul 2015-2016.