Interviu în exclusivitate cu Alexandra Putanu, tânăra cu un CV impresionant în televiziune, actorie şi blogging

La doar 21 de ani Alexandra Putanu deţine un CV impresionant în televiziune, actorie, modă şi blogging
 

Alexandra Putanu, pe numele de scenă, Alejandra, este absolventă a şcolii de televiziune Intact Media Academy, în prezent fiind bloggeriţă, deţinătoarea paginii „Blogul Alejandrei”, totodată, scriitoare la Revista Babilon şi creatoare de conţinut pentru canalul ei de YouTube.  

Alejandra şi-a făcut debutul în lumea televiziunii în septembrie 2017, în urma unui casting pentru serialul de televiziune „Trăsniţii” de la Prima TV, sitcom-ul care a intrat în Cartea Recordurilor pentru numărul de episoade atinse. 

La vârsta de 18 de ani, Alexandra a avut propria ei emisiune TV  

Aceasta a devenit prezentatoarea emisiunilor „Satul de dincolo de Bucureşti” şi „Lumea artiştilor” la vârsta de 18 ani. 

În luna februarie 2018, Alexandra s-a înscris la şcoala de televiziune Intact Media Academy, specializarea prezentator-tv, iar în perioada cursurilor, a fost prezentatoare şi reporter în cadrul emisiunii Observator, prezentând un jurnal de ştiri şi rubrica Meteo. În prezent, aceasta mai urmează cursuri de PR, Social Media şi Prezentator TV la Dalles GO. 

În anul 2007, la vârsta de 8 ani, ea a debutat pe scena Teatrului de Păpuşi cu rolul „Porumbiţei” din piesa de teatru „Cenuşăreasa”.  

Stela Popescu i-a dat nota 10 la actorie  

La vârsta de 9 ani, Alexandra a absolvit Pygmalion Art, singura şcoală de actorie şi film existentă la acea vreme, unde profesoară i-a fost mult regretata stea a teatrului românesc, Stela Popescu. La finalul şcolii, Alexandra a primit de la Stela Popescu nota maximă (10). 

Elevă de nota 10. 

Alexandra a terminat specializarea matematică-informatică. La evaluările naţionale din clasa a 8-a, tânăra a obţinut nota maximă la matematică, terminând cu cea mai mare medie pe institutul de învăţământ. Şi la bacalaureat a avut o medie foarte mare, la ultimă probă a luat nota zece. 

Alexandra (Alejandra) şi limba spaniolă.  

Tânăra vorbeşte fluent limba spaniolă, după ce a studiat la Institutul Miguel de Cervantes şi deţine certificat DELE. 
"În copilărie eram foarte pasionată de cultura spaniolă. Îmi plăcea foarte mult să dansez latino. De aici a pornit şi ideea numelui de scenă Alejandra”, a declarat Alexandra pentru A7TV.  

Vise împlinite. 
Potrivit blogului său, Alexandra şi-a îndeplinit visele, pas cu pas. (https://alejandrap16.wordpress.com/) 
"Consider că fiecare vis al meu mi s-a îndeplinit treptat. Am fost actriţă, prezentatoare, am avut colaborări cu cele mai renumite televiziuni din ţară şi am pătruns în aproape toate colţurile mass-media. Am cunoscut oameni minunaţi, iar drumul meu nu se termină aici”, a declarat aceasta. 

Alexandra Putanu, nominalizată la categoria "INVITATUL ANULUI" în” Generaţia lui John”. 

În luna noiembrie 2019, Alexandra a fost invitată la emisiunea” Generaţia lui Johnn” (moderator John Cristea) - Prahova Tv. În urma prezenţei în emisiune, Alexandra a fost nominalizată la categoria "Invitatul Anului" în "Generaţia lui John", unde s-a clasat pe locul 5.  

INTERVIU PENTRU INFO PLOIEŞTI CITY 
Cu o naturaleţe unică, modestie şi sinceritate, Alexandra Putanu ne-a acordat un amplu interviu. 

GABRIEL DIMA: La doar 20 ani ai un CV impresionant. Cum ai reuşit? 

Alexandra Putanu: Mulţumesc! Să nu exagerăm, eu încă nu îl văd atât de impresionant! Trebuie să recunosc că am făcut foarte multe eforturi. Am muncit foarte mult. Este foarte greu să reuşeşti să te împarţi între mai multe activităţi. Pe lângă ambiţie şi motivaţie, consider că a fost şi mâna destinului la mijloc. Întotdeauna am fost atrasă de televiziune şi de tot ceea ce ţine de lumea mass-media. Încă de mică mi-am dorit foarte mult să activez în acest domeniu. Am absolvit o şcoală de actorie, iar ulterior am avut şansa să particip la un casting pentru un serial de comedie, care surprinzător, m-a orientat spre televiziune. Apoi mi-am îndeplinit una dintre marile mele dorinţe, aceea de a mă înscrie la Intact Media Academy. În ultimul timp, am început să fiu foarte activă în mediul online. Recent, am filmat şi un sketch cu trupa Sabotorii. Sunt blogger, deţinătoarea paginii Blogul Alejandrei şi creatoare de conţinut pentru canalul meu de YouTube. Mai nou, mi-am făcut apariţia şi pe TikTok, unde creez videoclipuri. Şi pentru că îmi doresc să mă perfecţionez în acest domeniu, m-am înscris la cursurile de PREZENTATOR TV, SOCIAL MEDIA ŞI PR de la Dalles GO. 

G.D: Când ai avut cele mai mari emoţii? 

Alexandra Putanu: Întotdeauna am mari emoţii înainte de a intra în direct, însă pe cele mai multe le-am avut atunci când am susţinut primul examen din viaţa mea, evaluarea naţională. Am avut emoţii uriaşe pe atunci. Dar la final, totul s-a încheiat cu bine. În urma evaluării am obţinut nota maximă la matematică şi cea mai mare medie pe institutul de învăţământ. Recunosc că am avut emoţii uriaşe şi la examenul de bacalaureat, unde şi acolo am obţinut nota 10 (zece) la cea de-a treia probă.  

G.D.Cel mai frumos moment de până acum… 
Alexandra Putanu: A fost chiar anul trecut, când de ziua mea de naştere, la miezul nopţii am fost apelată în direct de echipa Radio ZU, care mi-a urat "La mulţi ani!" A fost o mare surpriză pentru mine să îmi aud vocea la ZU chiar de ziua mea.  

G.D.: Cum te-ai simţit în emisiunea colegului şi prietenului nostru, John Cristea?(emisiunea” Generaţia lui John”). 

Alexandra Putanu: Foarte bine! John Cristea este un moderator extraordinar. M-am simţit excelent în emisiunea lui. Ne-am întâlnit recent în luna decembrie la "Gala Generaţia lui John", unde am fost nominalizată la categoria INVITATUL ANULUI. În urma voturilor, m-am clasat pe locul 5. Consider că "Generaţia lui John” ar trebui să fie o emisiune exemplu pentru noua generaţie. Este o adevărată portavoce pentru tineret. "Generaţia lui John!" a adunat de-a lungul timpului invitaţi din toată ţara. Înainte de a fi contactată pentru emisiune, eu aflasem deja de emisiunea lui John de pe reţelele de socializare, dar şi de la alţi prieteni. Este un mare avantaj faptul că emisiunea se transmite live şi pe Facebook. Sunt convinsă că uşor-uşor va depăşi statutul de emisiune locală. 

G.D: Perioada de la Intact Media Academy… Cum a fost? 
Alexandra Putanu: Perioada de la Intact Media Academy a fost o perioadă minunată, în care am învăţat foarte multe secrete din spatele acestei lumi frumoase. Intact Media Academy mi-a deschis multe drumuri în televiziune. 

G.D.Ce face Alexandra Putanu în timpul liber? 
Alexandra Putanu: Întrebarea ar fi dacă mai am timp liber! Când am disponibilitatea, sunt fotomodel, realizez şedinţe foto în diferite ţinute. Mai nou, am publicat pe canalul meu de YouTube câteva tutoriale cu idei de fotografii pentru fiecare sezon. De asemenea, în timpul liber îmi place să mă plimb şi să merg foarte mult pe jos. O altă activitate plăcută pentru mine este shopping-ul. Fie că este vorba despre cel online, fie că mă refer la plimbatul prin magazine, shopping-ul este una dintre activităţile nelipsite din timpul meu liber. Deşi face parte din programul meu, pot spune că şi prezenţa la evenimente este una dintre activităţile mele preferate. Aici lucrez şi mă relaxez în acelaşi timp. Seara sunt prezentă la evenimentele mondene în cadrul cărora realizez reportaje cu vedete, persoane publice şi oameni de specialitate. 

G.D.Ce deteşti cel mai mult la oameni? 
Alexandra Putanu: Aroganţa, care a început să fie un trend atât pe reţelele de socializare cât şi în viaţa reală. 

G.D.Ce te face cea mai fericită? 
Alexandra Putanu: Shopping-ul! 

G.D.Vacanţa perfectă… 
Alexandra Putanu: Trebuie să fie nelimitată! 

G.D.Presa print sau on-line? Ce citeşti mai des? 
Alexandra Putanu: Cu siguranţă, presa online. Am lucrat în domeniul presei, am scris pentru două ziare şi am fost pe mai multe domenii: financiar, economic şi monden. Consider că în momentul de faţă presa print este în scădere, fiind citită de o categorie foarte mică de public. În ziua de astăzi, oamenii nu mai au răbdare să cumpere ziare, asta pentru că ştiu că întreg conţinutul se regăseşte în online, şi pentru că print-ul nu le oferă nimic în exclusivitate faţă de online. O singură excepţie ar fi cititorii ocazionali, care preferă să achiziţioneze ziare sau reviste doar atunci când pornesc într-o călătorie cu trenul, spre exemplu. Sunt diferenţe destul de mari între redactarea unui articol de ziar şi a unui articol pentru online. Un text pentru ziar trebuie să aibă un anumit număr de caractere, aşezarea lui în pagină trebuie să fie prestabilită dinainte de a redacta textul, în timp ce unui articol pentru online nu îi este impus un anumit număr de caractere. În plus, este mult mai dificil să faci modificări la un articol tipărit. Actualizarea unei ştiri pentru ziar este imposibilă. În unele situaţii, dacă ziarul a fost deja aprobat pentru tipărire, nu mai poţi modifica nimic. Referitor la limbaj, în ziar sunt preferate cuvintele simple şi "neîmprumutate" din alte limbi, pe când în online acestea pot fi folosite cu uşurinţă. Presa scrisă a suferit în ultimul timp o scădere destul de mare. Din acest motiv, există publicaţii care s-au închis definitiv şi publicaţii care au renunţat la varianta de print, dar care au rămas doar pe online. În scurt timp, presa print va rămâne doar o legendă. 

G.D.Unde se vede Alexandra Putanu peste 30 ani? 

Alexandra Putanu: La televizor! Mai exact, în online. Spun asta pentru că până atunci conţinutul de TV se va muta pe platformele online. 

G.D.Ce defecte are Alexandra Putanu? 
Alexandra Putanu: Sunt mult prea perfecţionistă. 

G.D. Un mesaj pentru prahoveni şi cititorii infoploiesticity.ro 
Alexandra Putanu:

Le doresc tuturor să aibă un An Nou aşa cum îşi doresc şi să îşi păstreze bunătatea din suflete!