Interviu premium cu jurnalista Andreia Enache Marin.” Amabilă, ambiţioasa şi empatică”
 
 
 Andreia Enache Marin este o jurnalistă tânără, devotată, zâmbitoare şi empatică.
Absolventă a Facultăţii de relaţii internaţionale şi studii europene, deţine şi un Master în comunicare şi relaţii publice.
De curând a prezentat alături de o altă jurnalista (la fel de drăguţă şi zâmbitoare, Larisa Adela Câmpeanu) cea de a 3 a zi a Galei Aniversare INFO PLOIEŞTI CITY-9 ANI (12 decembrie a.c.la Sala Coloanelor-Palatul Culturii).
Pentru că este una dintre cele mai drăguţe şi empatice jurnaliste din Prahova şi din ţară, i-am solicitat un interviu, interviu pe care l-a acordat cu bucurie.
Cine este Andreia Enache Marin? Începutul carierei? Emoţii şi pasiuni, în interviul de mai jos.
 
GABRIEL DIMA:. Cum ai început jurnalismul şi unde ai debutat?
ANDREIA ENACHE MARIN
Când aveam 15-16 ani am început să urmăresc împreună cu tatăl meu meciuri de fotbal şi tot atunci am descoperit-o şi pe Ioana Cosma de la sport.ro. Eram fascinată de ea şi, chiar şi în ziua de azi o urmăresc, atunci când am timp. Aşa a apărut dorinţa de lucra în televiziune. Au urmat apoi cursuri tv la MTV, dar şi multe ore de dicţie. Asta se întâmplă în perioada 2008-2009, când încă eram la facultate. În Bucureşti am făcut şi practică la Smart FM, dar radioul nu m-a atras atât de tare. Iar în 2012 am debutat la Alpha TV.
G D.Ce alte pasiuni mai are jurnalista Andreia Enache Marin?
A E M.
Acum câteva luni ţi-aş fi spus că sunt pasionată de modă. Şi deşi dragostea pentru haine, pantofi şi accesorii nu o să dispară niciodată, acum am o nouă pasiunea: decorurile pentru evenimente. De altfel lucrez în această perioadă la un proiect nou. Din ianuarie anul viitor, împreună cu prietena mea Carmen, deschid o firmă de organizare şi decor evenimente.
 G D: Ce faci în timpul liber?
A E M:
Prajituresc, ies în parc cu băieţelul meu, citesc...
 G D: Cel mai frumos/penibil moment din carieră?
A E M:
Cel mai frumos moment din cariera a fost cel în care Ploieşti TV a câştigat premiul pentru “Cel mai bun grupaj de ştiri” la Simfest - Festivalul Internaţional al televiziunilor şi producătorilor independenţi, în 2015.
Cât despre cel mai penibil moment... eram în direct, la ştiri, aveam ceva probleme cu gâtul şi un text luuuung de citit şi am început să tuşesc.
 G D: Ce te face fericită?
A E M:
În general mă fac fericită lucrurile simple: să-l aud pe Luca râzând, să primesc flori, o plimbare în parc, prăjitura preferată, când primesc un compliment sau când cineva apreciază ceea ce fac, cinele în familie sau întâlnirile cu prietenii.
G D: Ce deteşti cel mai mult la oameni?
A E M:
Falsitatea.
G D: Când ai avut pentru prima/ultima oară emoţii?
A E M:
Nu îmi aduc aminte când am avut prima dată emoţii, dar pot spune cu siguranţă când le-am avut ultima oară. S-a întâmplat la serbarea de iarnă a fiului meu. M-am emoţionat să-l aud cântând alături de colegii săi. Erau atât de inocenţi şi atât fericiţi să îşi vadă părinţii în sala de clasă... cu greu m-am stăpânit să nu plâng.
 G D: Cel mai amuzant moment dintr-un "live"?
A E M:
Wow... nu ştiu dacă ar trebui să povestesc asta... nu o să dau prea multe detalii. S-a întâmplat însă chiar la Ploieşti TV, la emisiunea Time Alert. Invitat erau colegul meu Cristi Georgescu. Colegii din regie au făcut o glumă, eu având casca, i-am auzit şi am început să râd. Cristi nu ştia ce se întâmplă, a încercat să salveze situaţia, dar în cele din urmă a început şi el să râdă, mai mult de râsul meu. Norocul nostru a fost că aveam un material pregătit şi cât a rulat acesta, am avut timp să ne revenim. Deşi au trecut 4 ani de atunci, încă ne amuzăm pe tema aceasta.
G D: Ultima carte citită/ultimul film văzut...
A E M:
“Să nu ne uităm la ceas” – Rodica Ojog Brasoveanu
Singur acasă 2.
 G D:
Cel fel de presă citeşti? Prinţ sau on-line?
A E M :
De obicei citesc presa on-line, dar din când în când mai cumpăr şi câte un ziar.
G D: Ipotetic vorbind... Ce ai face dacă mâine ar fi " Sfârşitul Lumii "?
A E M:
Cu siguranţă aş vrea să petrec ultimele ore alături de cei dragi mie.
G D: Cum te-ai descrie în (doar) 3 cuvinte?
A E M:
Hmmm... nu îmi place să mă descriu, dar fie. Aş spune despre mine că sunt amabilă, ambiţioasa şi empatică.
G D: Ce sfat ai da noii generaţii de jurnaliste?
A E M:
E un sfat pe toţi cei aflaţi la început de drum: să creadă în şansa lor şi să muncească oricât e nevoie pentru a ajunge acolo unde îşi doresc.
G D: De ce televiziune?
A E M:
Aşa a fost să fie. Dar în scurt timp de la debut, orice lucru pe care îl făceam, îmi capta interesul. De la muncă pe teren, interacţiunea cu oameni noi aproape în fiecare zi, emoţiile live -urilor, montaj.. totul mă fascinează pur şi simplu.
G D: Un mesaj pentru telespectatorii Ploieşti Tv, cititorii noştri şi prahoveni.
A E M:
Le doresc tuturor să se bucure cu adevărat de magia sărbătorilor de iarnă, să fie mai buni şi iertători şi să aibă un an nou aşa cum îşi doresc.
 
Foto : AndreiaEnacheMarin/facebook