Interviu cu Mihaela Vlasceanu. Prahoveanca născută la Galaţi, implicată în diferite activităţi şi proiecte sociale, din zona comunei Măneciu. “Oamenii nu înţeleg că făcând rău, primesc rău.”

 

Mihaela Vlasceanu este din localitatea prahoveană Cheia.

Mihaela Vlasceanu, s-a născut în oraşul Galaţi, a urmat cursurile Liceului Sportiv Galaţi şi îi plac competiţiile. A urmat cursurile de managementul afacerilor şi este economist.

Deşi afacerile şi familia să îi ocupa aproape tot timpul, Mihaela a avut deosebită plăcere şi onoare să acorde pentru Info Ploieşti City un amplu interviu.

Cu o modestie aparte şi carismatica, Mihaela a răspuns la toate întrebările redactorului nostru...

GABRIEL DIMA: Cine este Mihaela Vlasceanu şi cu ce se ocupă?

MIHAELA VLASCEANU:

Bună Gabi Dima şi salutări cititorilor tăi. Îţi mulţumesc pentru invitaţia de a da acest interviu. Mihaela Vlasceanu întâi de toate este mama şi soţie. Am deschis ochii într-o zi de toamnă răcoroasă a anului 1977, în data de 07 octombrie, acolo unde Dunărea oferă un adevărat spectacol gratis oraşului. Este vorba de oraşul Galaţi, oraşul meu natal. Prahova este, mama mea adoptivă, dar în vene îmi curge sânge de moldoveanca şi sunt mândră de asta.

GABRIEL DIMA: Eşti mama, femeie de afaceri şi soţie. Mai rezişti?

MIHAELA VLASCEANU:

Da, sunt mama a cinci copiii. Am o afacere personală pe care încerc să o dezvolt şi mai mult. Sunt implicată în diferite activităţi şi proiecte am să enumăr câteva din ele: fac campanii umanitate şi voluntariat prin, Umanitate Măneciu, sunt lider Avon, pasiunea mea descoperită în Avon Germania, sunt Preşedinta unei organizaţii de femei a unui partid politic, etc. După cum vezi nu stau, sunt un om activ. Rezist cum să nu rezist. Sunt un om responsabil, este şi o chestiune de obişnuinţa, de organizare.

GABRIEL DIMA: Cum merg afacerile în zona Măneciu?

MIHAELA VLASCEANU:

Nu ştiu cât de mulţumiţi sunt locuitorii comunei Măneciu de afacerile lor. Întotdeauna e loc de mai bine. Eu locuiesc în Cheia şi pot spune ca administratorii de pensiuni şi magazine au un mare, OF,. Cheia a devenit din păcate o staţiune moartă, fără turişti. Nu vreau să spun mai multe, nu vreau să las loc de interpretare.

GABRIEL DIMA: Ce faci în timpul liber?

MIHAELA VLASCEANU:

Stau prost la capitolul timp liber dar atât cât am îl dedic familiei. Îmi pare rău că nu am mai mult timp să îi mulţumesc pe toţi. Am un stil de viaţă alert pe care îl iubesc!

GABRIEL DIMA: 3 lucruri despre tine...

MIHAELA VLASCEANU:

Copiii mi-au schimbat viaţa şi am devenit un om mai bun, mai fericit şi mai recunoscător pentru ceea ce am şi ce trăiesc.

GABRIEL DIMA:

Când ai avut prima dată emoţii?

MIHAELA VLASCEANU:

Mama fiind cred că cele mai mari emoţii le trăieşti atunci când îţi ţii pentru prima oară copilul în braţe. Evident şi examenele din liceu, facultate, masterat etc.au avut un grad de emoţie dar trăirea este diferită.

GABRIEL DIMA:

Ce deteşti la oameni?

MIHAELA VLASCEANU:

Bună întrebarea asta. Detest oamenii care mă detestă (zâmbeşte). Oamenii nu înţeleg că făcând rău, primesc rău. Răutatea este cauzată de teamă şi se învârte în jurul slăbiciunii, nesiguranţei şi neîncrederii în tine.

GABRIEL DIMA:

Cum îşi menţine Mihaela Vlasceanu calmul în situaţii limită?

MIHAELA VLASCEANU:

Depinde de situaţie. Am moment când sunt  " vulcanică" .De cele mai multe ori încerc să îmi ţin în frâu, neliniştea, astfel încât să fiu capabilă să iau deciziile corecte.

GABRIEL DIMA: Ultimul film văzut, prima carte citită...

MIHAELA VLASCEANU:

Serile trecute am văzut filmul, Contele de Monte-Cristo  şi mi-a plăcut foarte mult. Prima carte nu mi-o amintesc dar pot să îţi spun ce citesc acum fiind şi o perioadă de post-Sfantul Nectarie Taumaturgul.

GABRIEL DIMA: Cum mai este prin Măneciu? Ce mai este nou..?

MIHAELA VLASCEANU:

Oamenii sunt aceeaşi... buni şi frumoşi. Din păcate a plecat o mare parte din tineret. Nu a fost găsită, o formă, să ne ţinem tinerii ACASĂ.Nu vreau să critic şi nici să laud. Nu sunt într-o relaţie foarte bună cu autorităţile locale, cel puţin aşa cred eu . Când se face treaba se face, când nu, nu. Nu suport să văd că atribuţiile se aruncă de pe un funcţionar, pe altul. Consider că nu se lucrează în echipă, ambiţiile personale a unora încetinesc dezvoltarea comunei. Toţi sunt buni dar le lipseşte comunicarea.De unul singur nu poţi face prea multe dacă nu eşti susţinut de echipă. Nu toată lumea vede lucrurile aşa. Prefer să aprofundăm această discuţie într-o emisiune televizată sau într-un alt interviu. Nu vreau să devină un interviu politic.Mă opresc aici!

GABRIEL DIMA: Cum te menţii în formă?

MIHAELA VLASCEANU:

Nu fac nimic special. Dacă aş avea timp aş face sport. Îmi este dor de perioada din liceu, perioada când aveam antrenamente fiind elevă a Liceului Sportiv Galaţi.

GABRIEL DIMA: Cea mai tare experienţă...

MIHAELA VLASCEANU:

Prima campanie electorala.

GABRIEL DIMA: Ce sfat ai da tinerei generaţii? Generaţia “facebook “şi “Pokemon Go “...

MIHAELA VLASCEANU:

Poate că tinerii pierd timp pe net, pe reţelele de socializare şi jocuri, dar dacă dacă acestea ar fi existat şi, pe vremea noastră, sunt sigură că şi noi cădeam în aceeaşi, ispita,. Poate că mulţi adolescenţi sunt agramaţi, nu citesc literatură, dar vina o purtam şi noi, părinţii şi profesorii care nu am reuşit să le deschidem gustul spre literatură. Vina o are şi societatea în frunte cu mass-media care promovează uneori non-valori şi subcultura.

GABRIEL DIMA: Ce pasiuni are Mihaela Vlasceanu?

MIHAELA VLASCEANU:

Îmi place să călătoresc, să citesc şi sa  fac sport. Ador ceea ce este frumos!

GABRIEL DIMA: Un mesaj pentru locuitorii oraşului Măneciu, prahovenilor şi cititorilor noştri.

MIHAELA VLASCEANU:

Tuturor le doresc o viaţă frumoasă, liniştită şi pentru că se apropie SĂRBĂTORILE Pascale să aibe pace în suflet, lumina şi bucuria iubirii. Doamne ajută!

Interviu realizat de Gabriel Dima .