Interviu  cu Nora Dincă .
Nora Dincă, naturalete, carismă si perfectiune.
Îndrăgita prezentatoare a rubricii Meteo si a emisiunii "Săptămâna de vreme " de la Realitatea Tv,
Nora Dincă, a absolvit Facultatea de Arte – Actorie, în anul 2000.
 
În 2004 a început colaborarea cu Realitatea Tv, ca editor voce.
În perioada aprilie 2005 - septembrie 2006 a fost prezentatoarea  ştirilor  de noapte, apoi în 2007 a prezentat matinalul de week-end, " Buna dimineata Romania ! , alături de Eugen Rusu.
Înainte de a ajunge la Realitatea, a prezentat stirile de la Alpha TV .
În anul 2008, intră în echipa de la Meteo  si  emisiunea "Săptămâna de vreme "  primeste de la Societatea Europeană de Meteorologie trofeul de excelenţă pentru comunicare .
Nora este unul dintre putinii care nu au „migrat” niciodată la alte televiziuni si spune că nici nu va pleca vreodată de la Realitatea („din motive de principii si neputinte, deopotrivă”).  Admiră, respectă şi iubeşte din tot sufletul echipa de la Realitatea tv, pentru incredibila forţă de muncă si enorma pasiune si a fost mereu mândră că e parte din ea. Crede că Realitatea e o pepinieră de jurnalisti si că cei mai multi dintre cei care au trecut pe aici păstrează amintiri dragi ale acestei treceri.
 
Cu un zâmbet aparte si o naturalete unică, Nora Dincă a avut plăcerea să acorde pentru InfoPloiestiCity un interviu .
 
INFOPLOIESTICITY :  Sărut mâna, Nora . Cum te-ai descrie în 3 cuvinte?
NORA DINCA :
Gresesc, foarte, mult.
INFOPLOIESTICITY :
 Zâmbet, naturalete, perfectiune. Ce defecte consideri că ai?
NORA DINCA :
Perfectiune?!! O, nu! Perfectiunea e atât de plictisitoare! Ca o femeie machiată, coafată si-n somn, cu hainele vesnic scrobite. Slavă Domnului, sunt plină de defecte. Dar nu se cade să-si speli rufele în public -aici trebuie să îmbrăcăm hainele de duminică. Totusi, o să „dau din casă” unul -numai pentru că este în egală măsură si o calitate :)) Sunt idealistă -cu dramatice accente utopice, Asta presupune desigur multă naivitate, dar şi tot atâta încredere. Se lasă adesea cu sufletul tăndări si cu amar până-n oase. Însă cred cu tărie că omenirea are nevoie de idealisti ca de aer. Dintotdeauna si pentru totdeauna.
INFOPLOIESTICITY :
 Cel mai funny moment dintr-un "live "...
NORA DINCA :
Sunt foarte multe. Dar primul care-mi vine mereu în minte, deci probabil cel mai notabil din antologia personală, e când îmi trimiteam bezele cu Nikita Mihalkov   (pe care tocmai îl avusesem invitat în matinal)  în timp ce citeam o stire despre niste militari de-ai nostri răniti în Afganistan. Eram toată un zâmbet. Celor de acasă nu stiu cât li s-a părut de amuzant, dar colegii mei au fost în extaz. Eu, supărată foc că mi-au dat asa o stire după asa un invitat, să mă pună în asa o situatie, ei: „Lasă, că militari în Afganistan sunt răniti  în fiecare zi, dar când îti mai trimite tie bezele Nikita Mihalkov, din spatele camerelor?!”.  Niste nebuni!  Noroc că militarii nostri nu au fost răniti grav, că nu mi-as  fi iertat-o toată viata si, Doamne fereste, ajungeam să-l urăsc pe Nikita Mihalkov!  :))
INFOPLOIESTICITY :
Ce deteşti cel mai mult la oameni?
NORA DINCA :
Lasitatea. Sub toate formele ei -de la neasumarea greselilor, la tăcerea în fata nedreptătilor împotriva altora, si chiar până la fuga de dragoste. si nu admir absolut deloc oamenii „călduti”
INFOPLOIESTICITY :
Cum te mentii în formă ?
NORA DINCA :
             M-a fericit Dumnezeu cu gusturi sănătoase la mâncare si am făcut mult sport cândva, demult. Acum, doar fumez foarte mult, dorm foarte putin si ard pentru tot. Cred că-mi prieste! :))
INFOPLOIESTICITY :
Ce ai face într-o " lume paralelă "?
NORA DINCA :
Eu trăiesc într-o lume de-asta de îi zici tu paralelă! E mult, mult mai frumoasă decât realitatea. „Lumea paralelă” pentru mine e realitatea! si mă descurc greu cu ea. Nu  sunt prea talentată la realitate.
INFOPLOIESTICITY :
Ultima carte citită/ultimul film văzut...
NORA DINCA :
Pălăria Albastră, de Andrei Crăciun -unul dintre putinii autori tineri cu a căror scriitură rezonez. Acum mă aflu într-o perioadă de doruri de niste filme, de niste cărti, si-mi pare că nimic nou nu le poate nici măcar egala. Asa o începe bătrânetea?! :)) E doar o stare, mi se întâmplă de la 20 de ani.
INFOPLOIESTICITY :
Ce face  Nora Dincă în timpul liber?
NORA DINCA :
Citeste, scrie, merge la teatru, ascultă muzică...boemie! Înainte de orice însă, încearcă să facă un Om Mare din puiul ei .
INFOPLOIESTICITY :
Ce dorinţă ai vrea să-ţi îndeplinească "peştişorul de aur "?
NORA DINCA :
Să nu se fi deschis niciodată Cutia Pandorei. Nici măcar să nu fi existat.
INFOPLOIESTICITY :
 Ce alte pasiuni ai?
NORA DINCA :
Natura, conversatiile notabile, dansul...Frumusete. Ai putea crede că sunt un colectionar de frumusete. Dar nu. E doar o luptă disperată de supravietuire. Frumusetea e antidotul pentru prăpăstiile mele. Le otrăvesc cu frumusete, ca să nu mă înghită.
INFOPLOIESTICITY :
 Cum se înteleg actoria cu televiziunea ?
NORA DINCA :
Nu se înteleg. Niciuna nu se face cu jumătăti de măsură -nu la nivel de performantă. E ca si cum ai vrea să prestezi cu normă-ntreagă si la sotie si la amantă. Nu se poate -furi de la amandouă cumva. si dacă sotia sau amanta te mai iartă, meseriile astea nu te iartă niciuna.
INFOPLOIESTICITY :
Vacanţa perfectă...
NORA DINCA :
Oriunde e ceea ce iubesti.
INFOPLOIESTICITY :
Unde te vezi peste 30 de ani?
NORA DINCA :
Peste 30 de ani?!! Tu stii câti ani am eu?! :)) Nu mă văd peste 30 de ani. Nu mă văd nici peste trei ani, nici peste trei luni. Îmi pare asa o arogantă să crezi că stii ce va fi, că poti calcula viata. Efectiv îl aud pe Dumnezeu râzând -si eu nu aud multe, sunt hipoacuzică. De câte ori mi se propune exercitiul ăsta, pur si simplu nu mă pot concentra de hohotele Lui. Asa că las viata să mă surprindă.
INFOPLOIESTICITY :
 Ce fel de presă citeşti? Print sau on-line?
NORA DINCA :
On-line. Presa scrisă nu mai există -nu se mai justifică. E doar o nostalgie, atât.
INFOPLOIESTICITY :
Muntele sau marea?
NORA DINCA :
Marea. Apoi pădurile, apoi livezile. Cunosc un loc care le întâlneste pe toate. Acolo mi-ar plăcea să trăiesc.
INFOPLOIESTICITY :
 Adresează-ţi o singură întrebare...
INFOPLOIESTICITY :
NORA DINCA :
Si cine răspunde?! :)))
INFOPLOIESTICITY :
Acordă-ţi o notă pe o scară de la 1la 10...
NORA DINCA :
Pentru care dintre versiunile mele?! :)
 
INFOPLOIESTICITY :
Un mesaj pentru telespectatorii tăi prahoveni şi cititorii site-ului InfoPloiestiCity.
 
NORA DINCA :
Le multumesc că mă urmăresc într-atât încât acest interviu să se justifice. Totusi, le doresc să se uite mai putin la televizor si mai mult în jurul lor si în ei -să trăiască, viata adevărată, viata lor, să creeze legături, să construiască amintiri. Asta e tot ce lăsăm în urmă si poate chiar luăm cu noi.