EXCLUSIV! Interviu spumos şi haios cu fosta jurnalistă, Ioana Popescu. “Viaţa sentimentală nu este deloc prioritatea mea acum”

Despre Ioana Popescu, putem spune multe, dar am parea subiectivi, însă cine nu o cunoaşte, aceasta este modestă, sincera,sexy, drăguţă, actriţă, cântăreaţa şi fosta jurnalista.

La început de an 2019, ne-am întâlnit cu o prietenă de-a noastră, una dintre cele mai cunoscute persoane publice din România, Ioana Popescu. Fostă ziaristă, acum actriţă şi cântăreaţa are noutăţi şi proiecte super. Noi suntem însă curioşi dacă domnişoara Popescu şi-a găsit jumătatea în 2019, pentru că buchetul de mireasă l-a prins deja în 2018. Un interviu haios şi spumos aşa cum ne-a obişnuit, cu... Popeasca!

Gabi Dima: Felicitări, ai terminat anul în forţă! Apariţia ta de la Chefi la cuţite la Antena 1 a fost una dintre vele mai vizionate la finalul lui 2018 la orice post TV. Tu chiar faci rating! Ioana Popescu: Aşa am auzit şi eu, că am făcut eu şi alte persoane publice rating la acea emisiune. Acum mai nou, lumea mă opreşte pe stradă sau la magazine ca să mă întrebe cum a fost în culisele emisiunii, cum sunt cei trei chefi, să le dau ponturi cum să treacă, etc... Mă bucur că lumea e mişto, că românii sunt un neam inteligent şi că ştiu să citească printre rânduri. Toţi au început să mă cunoască pe mine cu adevărat, pe Ioana Popescu , şi să nu mă confunde pe mine cu vrunul dintre personajele pe care le-am interpretat de-a lungul timpului la TV.

G. D. Cum se anunţă anul acesta?

 I. P. Foarte bine! Anul aceasta 2019 este unul în care culeg roadele muncii mele din 2018. Pe 12 ianuarie (N.r. azi) cânt pe scena Berăriei H, la “Revelionul artiştilor” alături de alte multe nume mari din muzică. Este pentru prima dată când voi urca pe scena Berăriei H şi sunt foarte onorată de acest lucru şi ţin să îi mulţumesc Laurei Stone şi Amici della Musica şi evident Berăriei H.

Aştept în luna februarie premiera filmului "Buchetul miresei" al lui Matei-Alexandru Mocanu unde am avut o apariţie; eram o iubită de mafiot invitată la nuntă personajelor principale. Apoi, aştept să înceapă noul sezon din “Las Fierbinţi” unde o să apar şi eu un pic în figuraţie într-un episod despre nişte moaşte. Am mai terminat de montat filmul meu comedy-horror despre vampiri şi încerc să îl trimit acum la festivaluri de film.

G. D. Proiecte noi?

 I. P. Am fost la nişte castinguri la finalul lui 2018 şi aştept să înceapă producţiile. Apoi am primit zece negative noi şi vreau să mă duc în studio să compun linii le melodice. Mi s-a mai propus de către o prietenă de-a mea stabilită în Germania, Alina Arbajter, să fac emisiunea "Ioana Night Show", dar nu în variantă TV, ci de radio. Ea mai are un pic şi va da drumul unui radio independent, şi îi mulţumesc mult că m-a ales şi pe mine să fac parte din echipa ei.

G. D. Fiind stabilită ea în Germania, cum veţi face emisiunile?

 I. P. Ori voi instala un program ca să fiu online cu ascultătorii, ori voi înregistra emisiunea şi apoi o voi trimite Alinei; încă nu ne-am decis. Am făcut şi emisiuni în direct pe vremea când aveam emisiuni de radio şi TV, dar şi înregistrate; îmi place şi aşa şi aşa.

G. D. Viaţa sentimentală cum este?

 I. P. Viaţa sentimentală nu este deloc prioritatea mea acum. Nu mă mai grăbesc absolut deloc. Acum vreo zece ani eram tare rebelă, acum m-am cuminţit foarte mult. Recunosc că mă curtează o grămadă de persoane importante dar deocamdată nu am trecut de vorbitul de banalităţi cu ele pe Facebook. Şi este şi un actor internaţional - de Hollywood - cu care vorbesc, un nume pe care îl ştie orice persoană de pe glob...

G. D. Cine este? Ne-ai făcut curioşi!

 I. P. Nu vă pot spune cine este, dar da, cu el aş ieşi la o cafea.

G. D. Copii?

I. P. Nu ştiu de ce ar fi obligatoriu să fac copii? Dar repet ce am spus prin emisiuni, nu am exclus ideea asta. Ţin să vă spun că eu încep greu dar şi când încep nu mai termin! Mi-e că dacă mă apuc de copii, o să fac o grădiniţă! (râde)

G. D. Cu moda ce mai faci? Mai faci haine?

 I. P. Cu designul vestimentar am luat o mică pauză. Pur şi simplu nu mai am răbdare să cos. Coseam ca să mă relaxez. Acum, când am timp, mai bine mă duc la bucătărie să gătesc. Dar, probabil, dacă aş primi o comandă urgentă: gen să fac o rochie spectaculoasă sau un costumaş de copil, m-aş reapuca. De altfel, rochia de domnişoară de onoare de la nunta Biancăi Rus, prietena mea, mi-am făcut o singură într-o zi.

G. D. Vacanţe?

 I. P. Anul aceasta vreau să mai bifez două ţări noi pe care să le văd, peste alte de 24 de ţări vizitate de mine. Dar nu ştiu încă. Eu mă decid de pe o zi pe alta, nu programez niciodată vacanţele. Mi-ar plăcea totuşi Malta şi Portugalia.

G. D. O dorinţă de suflet pentru acest an?

 I. P. Gabi, ştii că slăbiciunea mea este familia. Mi-aş dori să îmi reunesc familia! Eu nu am avut norocul să cresc într-o familie mare cu mama, tata, mătuşi, unchi, veri, verişori, două rânduri de bunici, toţi laolaltă într-o casă mare, sau măcar în acelaşi oraş. Am invidiat mereu aşa ceva! Eu am crescut mai mult singură, căci mama era mai mult la filmări, mă lasă în grijă bunicii, că pe atunci nu era cu bone, iar bunica de multe ori mă ducea la Odobeşti, unde hălăduiam singură în vie, citind poveşti. Îmi aduc aminte cu mare plăcere momentele când mă întâlneam la ocazii cu rudele mele de la Odobeşti, erau aşa mulţi şi frumoşi şi mi-aş dori să reunesc cumva familia. Din păcate, toţi sunt împrăştiaţi prin lume! Ce să mai spun că după moartea tatălui meu care era stabilit în SUA, am cam pierdut legătura şi cu familia mea de acolo.

G. D. Unde sunt rudele tale mai exact?

I. P. O parte sunt în Bucureşti, alţii la Galaţi, unii în Italia, alţii în Cehia, apoi mulţi sunt la Odobeşti, zona unde s-a născut bunica; cei din partea tatălui sunt unii în SUA, apoi am o verişoară la care ţin mult, Irina, de care nu mai ştiu nimic, ea se stabilise în Australia, dar pur şi simplu nu mai ştiu cum să ajung la ea, nici măcar pe Facebook nu o găsesc. Suntem tare departe unii de alţii şi mi-ar plăcea enorm să îi văd pe toţi la o masă mare împreună.