Interviu. Andra Dancovici, intre pictură şi poezie. “O zi din viaţa mea arată ca un dans al realităţii “

 

Pe Andra Dancovici am avut deosebita plăcere să o cunosc în urmă cu 6,7 ani, la un şir de acţiuni caritabile ale Asociaţiei “Ajută oamenii “, prima Asociaţie cu care Info Ploieşti City a colaborat şi fără îndoială acele acţiuni rămân ca o amintire “vie “, făcând parte din Asociaţie Cătălin Pătraşcu, Diana Stanciu, Florentina Stan (Pantilimon), Viorel Bârsan, Andra Dancovici, etc. La acele acţiuni, Info Ploieşti City fiind partener mass-media.
Despre Andra Dancovici, o tânără plină de viaţă, zâmbitoare, modestă, sinceră şi drăguţă.
Un exemplu de urmat pentru generaţia sa.
Andra îmbina perfect arta (pictura) cu poezia, fiind o tânără ploieşteanca cu care ar cam trebui să ne mândrim toţi.
Anul acesta în luna iunie, în Germania, la Lorach, a organizat patru vernisaje, vernisaje la care au participat pictori din 35 ţări, printre ei numărându-se Philippe Bordonnet, Mari Roldan, Vladimir Frenkel.
Andra Dancovici a terminat Facultatea de Filosofie, a practicat artele marţiale (timp de 12 ani), a studiat pictura cu mama sa, aceasta fiind la rândul său pictoriţă, iar tatăl său solist vocal.
Din anul 2017, face naveta între Franţa, Elveţia şi Germania, având atelierul în Strasbourg, iar galeria de artă (Galeria Turmstrasse 14) în localitatea Lorrach (Germania).
Lucrează pentru fundaţia K.H Eberle - fundaţie care deţine o impresionată colecţie privată de artă, colecţie estimată la peste 2 milioane de euro.
“Colecţie pe care o voi prezenta împreună cu Philippe Bordonnet (artist şi galerist) într-un catalog la care lucrăm de aproape un an. Catalogul conţine artişti precum Otmar Alt, Picasso şi mulţi alţii, dar şi lucrări de - ale mele.” a declarat pentru Info Ploieşti City, tânăra pictoriţă.
Poezia, a doua pasiune.
Anul viitor Andra îşi va publica primul volum de poezii, numit "Dintre timp", cartea  va apărea în Franţa.
Deşi pentru Andra timpul este limitat, aceasta a avut deosebita plăcere, să-şi aloce din timp pentru un amplu interviu acordat site-ului nostru.
Un interviu “marca” Andra Dancovici, plin de culoare, naturaleţe şi sinceritate.
 
GABRIEL DIMA: Andra Dancovici în 3 cuvinte.
ANDRA DANCOVICI:
CULOARE, ENERGIE, FORMĂ
G.D.: În urmă cu 6-7 ani ai organizat împreună cu Asociaţia “Ajută oamenii “mai multe acţiuni şi evenimente caritabile. Cum a fost acea perioadă? Mai ţii minte acele acţiuni?
A.D.:
Desigur, acele acţiuni sunt puse bine într-o cutiuţă specială a sufletului meu... cutiuţă pe care o redeschid uneori pentru a depăna amintiri frumoase.
Acea perioadă a fost plină de realizări sufleteşti. A fost un proiect întemeiat împreună cu cei mai buni prieteni ai mei: Cătălin Pătraşcu şi Viorel Bârsan. Am dat naştere unor momente notabile în viaţa noastră doar plecând de la simpla idee de a da mai departe energie pozitivă, arta, cunoaşterea şi gestul de care orice om are nevoie în această călătorie a vieţii – ajutor.
Am reuşit să ajutăm mediul înconjurător, copii, bătrâni, oameni cu dizabilităţi, am îmbinat arta, muzica, dansul şi spiritualitatea prin evenimentele realizate. Am reuşit să adunăm oameni frumoşi pentru un scop nobil. Am reuşit să creăm, să inspirăm generaţia noastră şi nu în ultimul rând să aducem zâmbete pe chipurile tuturor persoanelor implicate în acţiunile noastre.
G.D.: Cum te menţii în formă?
A.D.:
Foarte importantă această întrebare!
Am practicat arte marţiale de înaltă performanţă 12 ani, iar mişcarea este o bucăţică esenţială din cheia succesului. Încă sunt dependentă de sport, merg de 3 ori pe săptămână la sală şi încerc să mănânc cât se poate de sănătos.
G.D.: Cel mai frumos/penibil moment...
A.D.:
Cel mai frumos moment din viaţa mea este dansul cu licurici dintr-o noapte de vară de pe o insulă din Grecia. Iubesc natura!
Cel mai penibil moment este legat de un cantonament la karate în care după un aprig antrenament pe malul mării, am vrut să fac o farsă colegilor punând multă sare în sticlele cu apă. Din nefericire, antrenorul a fost prima persoană care a degustat însetat apa.
A fost totuşi amuzant, dar am primit şi o pedeapsă bine meritată: 50 de flotări înainte de începerea fiecărui antrenament din acel cantonament.
G.D.: Ce detestă Andra la cei din jur?
A.D.:
Falsitatea şi aroganţa!
G.D.: Cum te descurci în situaţii limită?
A.D.:
Destul de bine, datorită profesiei mele. Atunci când munca ta se bazează pe creaţie este mult mai uşor să faci faţă în circumstanţe neaşteptate.
G.D.:. Cum arată o zi din viaţa ta?
A.D.:
O zi din viaţa mea arată ca un dans al realităţii.
G.D.:. De mult timp ai plecat din ţară. Ce anumite te-a determinat să faci acest lucru?
A.D.:
Dorinţa de autocunoaştere, de a ieşi din zona de confort care de multe ori ne obturează orizontul creator. Fiecare om are calea sa în viaţă: eu am ales-o pe cea mai grea şi cea mai frumoasă în acelaşi timp – cea prin care acasă înseamnă oriunde îţi este inima, sufletul şi trupul.
G.D.:.La anul îţi publici primul volum de poezii “Dintre timp “... Poţi să ne dai câteva detalii din carte?
A.D.:
Este un volum de poezii ce îmbină călătoria cu filosofia, are o notă personală în care se poate regăsi oricine, principalul motiv fiind timpul şi ceea ce creăm în el, dar şi pe marginile sale.
G.D.:. Cum se înţelege pictura cu scrisul?
A.D.:
Ele îmi menţin echilibrul. Sufăr de boala gândirii, o boală esenţială în evoluţia oricărui scriitor, însă atunci când pictez mă joc negândit folosind culori.
G.D.:. Ultimul film văzut/ultima carte citită...
A.D.:
Ultimul film văzut este Velvet Goldmine, iar ultima carte citită este Isaac Asmiov –” O piatră pe cer”.
G.D.:. Unde te vezi peste 30 de ani?
A.D.:
Printre praf de stele...
G.D.:.De unde moşteneşti naturaleţea şi modestia?
A.D.:
Nu cred că se moştenesc, se dobândesc odată cu iubirea şi cunoaşterea de sine.
G.D.:.Ai superstiţii?
A.D.:
Din fericire nu am.
G.D.:. Un mesaj pentru cititorii site-ului nostru.
A.D.:
Le doresc să nu uite că educaţia, ambiţia şi respectul sunt mină de aur al oricărui om.

 

Ramaneti pe www.infoploiesticity.ro cu siguranta ve-ti mai auzi si citii despre Andra Dancovici,careia ii dorim multa sanatate si mult succes in continuare .