Exclusiv. Interviu cu sensei Ciprian Ardeleanu. “Fiecare meci este foarte important, trebuie tratat cu maximă seriozitate, nu este bine să-ţi subestimezi adversarii “

 

 Sensei Ciprian Ardeleanu este dublu campion naţional, dublu medaliat la Campionatul European şi medaliat cu aur în vara anului 2017 la Los Angeles în Campionatul Mondial al Poliţiştilor şi Pompierilor-categoria Golden Boy, la full contact.

 Ciprian Ardeleanu este sensei la  clubul de kickboxing  ACS Dinamo Victoria Ploieşti .

Ciprian Ardeleanu iubeşte foarte mult ceea ce face, sportul fiind că un mod deviate pentru el.

În puţinul său timp liber, sensei Ciprian Ardeleanu a răspuns afirmativ la propunerea site-ului nostru de a acorda un amplu interviu.

Ce a urmat...

GABRIEL DIMA. 3 cuvinte care îl descriu pe Ciprian Ardeleanu.

CIPRIAN ARDELEANU:

Nu mă pot descrie în doare 2-3 cuvinte.. eu sunt o fire foarte complexă şi consider că nicio persoană nu ar trebui să se descrie doar într-un minim de cuvinte. Omul este o creatură foarte complexă complexă, până şi AND-ul nostru, cea mai mică structură, ceva microscopic e aşa de complex, încât cel mai bun pictor pozează de mai multe ori înainte măcar să încerce să-l deseneze. Şi acum mă complic cu răspunsul ăsta ca să pot lăsa lumea singură să tragă concluzii. Nu o să mă descriu, pentru că aş face ½ lucruri: ori o descriere bună, de ar veni expresia seacă:” nu laudă fructului pomului că se strică rodul” şi dacă mi-aş face o descriere/caracterizare în trei cuvinte aş spune: perseveranţa, corectitudine, seriozitate. Despre latura profesională, pot spune că până în anul 2017 am fost angajat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, până la sfârşitul anului 2017 când am luat decizia să demisionez pentru a mi putea transmite toată energia în ceea ce fac acum.

G.D.: Cel mai frumos/penibil moment în carieră?

C.A.:

Cel mai frumos moment din cariera ar fi de departe câştigarea medaliei de aur de la Campionatul Mondial din Los Angeles de anul trecut şi cel mai penibil ar fi un meci disputat în Ungaria la o gală de kickbox unde la sfârşitul primei reprize înainte cu o secundă de terminarea reprizei, exact când a bătut gongul de final, adversarul meu mi- a dat un croşeu în cap, eu lăsând gardă în jos pentru că am auzit gongul şi eram atât de bulversat de lovitura aceea că în loc să merg în colţul meu, am mers în colţul adversarului, aşteptând să primesc sfaturi de la maestru.

G.D.: Un premiu, trofeu sau vreo medalie la care ţii foarte mult.

C.A.

Fiecare premiu, fiecare medalie, au fost foarte importante pentru mine, pentru că în spatele acestor premii a fost multă muncă şi dăruire, foarte mult efort şi seriozitate şi la fiecare în parte ţin foarte, foarte mult. Dar categoric, încununarea tuturor este medalia de aur câştigată în Los Angeles.

G.D.: Cel mai greu meci din carieră?

C.A.:

Fiecare meci este foarte important, trebuie tratat cu maximă seriozitate, nu este bine să-ţi subestimezi adversarii. Cele mai grele meciuri, din experienţa mea de sportiv de până acum, sunt cele de la Campionatul European de anul trecut cu ruşii. Ei sunt foarte buni sportivi, vin cu foarte multă dăruire şi se bat pentru fiecare punct acumulat în timpul meciului, şi meciul de anul trecut din finală cu adversarul din Brazilia.

G.D.: De ce kickboxing şi când ai ales acest sport?

C.A.:

Nu aş putea să vorbesc de sport să spun doar de kickboxing, fiindcă sportul l-am încep devreme, la 6 ani, când tatăl meu m-a dus pentru prima oară într-o sală de sport şi am început cu Shotokan cu Sensei Dan Stoica, am continuat câţiva ani Shotokan-ul după care la un moment dat am schimbat şi am trecut pe Jiujitsu, făcând antrenamentele în Bucureşti. Câţiva ani am făcut naveta Ploiesti-Bucuresti, antrenor fiind Robert Manole, un foarte bun sportiv şi un foarte bun antrenor, iar trecerea la kickbox am făcut-o în nordul ţării, acolo m am antrenat foarte mult cu Maestrul Cozac Romeo, iar în Ploieşti, bineînţeles m-am antrenat cu Lucian Nedelcu, un foarte bun prieten şi un antrenor desăvârşit şi cu Marian Jilaveanu, de asemenea un vechi şi drag prieten.

G.D.: Ce alte pasiuni are sensei Ciprian Ardeleanu?

C.A.:

Pasiuni? Îmi place tot ce este frumos, îmi place muzica, îmi place sportul,.. ce m-aş face eu fără sport, este un mod de viaţă pentru mine, îmi place să citesc foarte mult, când am timp, citesc, îmi plac sporturile de iarnă, în special snowboard ul, iarna sunt un împătimit al pârtiilor şi în general îmi plac lucrurile pozitive.

G.D.: Sportivul tău preferat este?

C.A.:

Sportivii mei preferaţi, de departe cel mai bun este Badr Hari, din punctul meu de vedere, un sportiv complet, rebel şi complet, un rebel al sportului, dar nu aş lăsa la o parte nici pe Gorkhan Saki sau Daniel Ghiţă, sportivul nostru.

G.D.: Ce faci în timpul liber?

C.A.:

Citesc, mă plimb, comunic, socializez.

 

G.D.: Ultima carte citită/ultimul film văzut?

C.A.:

Ultima carte citită” Osho trăieşte în felul tău”, ultimul film văzut” Cod Roşu la casa Alba, mi-a plăcut foarte mult.

G.D.: Ce deteşti cel mai mult la oameni?

C.A.

Detest făţărnicia, detest minciuna, ar trebui să fim mai buni unii cu alţii, să înţelegem că oamenii pot transmite lucruri pozitive, pot transmite iubire şi compasiune. Dacă oamenii ar înţelege că trebuie să transmitem iubire şi compasiune pentru tot ce ne înconjoară şi pentru tot ce se afla în noi şi în exteriorul nostru, atunci lumea asta ar fi mai bună.

G.D.: Vacanţă preferată?

C.A.:

 Având un program foarte încărcat nu prea am timp de vacanţe, dar categoric îmi place să socializez, să fiu înconjurat de oameni, deci vacanţă preferată ar fi cea înconjurat de cei dragi, de persoane cu o vibraţie şi energie frumoasă cu care să pot petrece momente unice.

G.D.: Un mesaj pentru cititorii noştri, “ardeleni” şi prahoveni.

C.A.:

 Un mesaj pentru <> şi prahoveni, le doresc multă sănătate, le doresc fericire, le doresc ca toate dorinţele să devină realitate, să fie optimişti, să facă cât mai mult sport, îi aşteptăm la sălile noastre din Ploieşti, la Worldclass Afi Ploieşti marţi şi joi de la ora 19:30 şi luni şi miercuri la Liceul Agronom din Vălenii de Munte. Îi aştept pentru a socializa, pentru a face mult sport împreună şi să aibă o vară frumoasă cu tot ce îşi doresc.

De asemenea, în încheiere aş dori să-i mulţumesc doamnei Claudia Dana Teodorescu, administratorul dealtfel al clubului Dinamo Victoria Ploieşti, pentru încrederea acordată şi pentru susţinerea necondiţionată şi nu în ultimul rând domnişoarei Andra-Mihaela Georgescu pentru tot ce face în cadrul clubului, fiind şi principalul promoter al clubului, pentru promovarea, susţinerea şi dăruinţa cu care ne este alături în fiecare moment.