SPECIAL INFO PLOIEŞTI CITY. Interviu cu gimnasta Larisa Iordache. Sunt o fire optimistă...

Cu siguranţă Larisa Iordache este una dintre cele mai apreciate şi bune sportive din România.

Larisa Iordache s-a născut la data de 19 iunie 1996 face parte din lotul de gimnastică artistică a României, iar în anul 2012, la primul ei Campionat European ca senioară, a devenit campioană europeană la sol  cu echipa  şi vicecampioană la bârnă.

Palmaresul Larisei în găsiţi AICI

Deşi se afla la recuperare după accidentarea din luna octombrie a anului trecut şi timpul este relativ puţin, Larisa Iordache (una dintre modeste, îndrăgite şi zâmbitoare sportive din România) a avut deosebită plăcere să acorde un interviu publicaţiei noastre.

GABRIEL DIMA: 3 lucruri care o definesc pe Larisa Iordache

LARISA IORDACHE: Lucruri care mă definesc pe mine... pff... sunt o fire optimistă, îmi place să râd şi să mă bucur de ceea ce fac mereu şi de oamenii pe care îi întâlnesc zi de zi. Nu îmi place să renunţ şi mereu încerc să nu mă dau bătută până nu încerc tot ceea ce este posibil pentru a-mi îndeplini obiectivul.

G.D.: Cel mai frumos/penibil moment de până acum...

           L.I.: Unul din cele mai frumoase momente pentru mine a fost în 2014 la proba AA când am reuşit să devin vicecampioana Mondială. Şi cel mai penibil moment... nu am unul de care să îmi amintesc acum. 

G.D.: Cine te-a determinat să faci gimnastică?

           L.I.: Familia mea şi cel mai mult pasiunea faţă de acest sport.

G.D.: Cel mai important titlu este...?

L.I.: Cel mai important titlu este cel obţinut cu echipa în 2014. 

G.D.: Zeci de ore de antrenament. Mai ai timp şi de viaţă personală?

     L.I.: Da, am timp. Însă, dacă ştii cum să îţi faci ordine în viaţa ai timp de multe, iar eu asta încerc să fac zi de zi.

G.D.: În toamna trecută ai participat la Ploieşti, la Campionatele Naţionale de gimnastică. Ce părere ai despre publicul ploieştean? Ai fost printre cele mai “asaltate” gimnaste, pentru poze şi autografe.

         L.I.: Un concurs de suflet pentru mine cel de la Ploieşti. Da, publicul a fost surprinzător de plăcut. Oamenii dragi ce au venit să ne susţină şi să fie alături de noi. Acest lucru este cel mai frumos pentru un sportiv. 

G.D.: Ce părere ai despre susţinerea sportului românesc, care începe să fie în colaps?

     L.I.: Din păcate aşa este. Sportul românesc începe să fie într-un colaps pe zi ce trece tot mai mare. Însă cred că ar trebui să fie mult mai multă încredere în sportivii de azi pentru a avea rezultate mult mai bune.

G.D. Cum te simţi după operaţia din octombrie, anul trecut? Când te vom revedea în competiţii?

                      L.I.: După operaţia din octombrie din păcate la distanţă de fix 2 luni am avut o altă operaţie tot la tendonul achilian deoarece m-am grăbit cu recuperarea şi din păcate mi s-a rupt iar tendonul. Acum sunt bine, mulţumesc. Însă este destul de greu deoarece trebuie să îmi recuperez dublu mobilitatea şi musculatura. Tendonul acum este foarte rigid şi foarte sensibil. Însă sper cât de curând să îmi revin. Îmi este dor să concurez şi să am o zi grea la antrenament, însă să ies din sala mulţumită de mine. Dar sper să mă ajute şi sănătatea! Sper că în momentul în care trebuie să iau o decizie să iau cea mai bună decizie pentru mine. 

G.D. La doar 22 de ani ai un palmares impresionant. Care este secretul performanţei sportive?

  L.I.: Vă mulţumesc! Secretul... nu am un secret! Mie mi-a plăcut foarte mult gimnastică şi am avut noroc că am ascultat antrenorii şi am muncit. Însă cred că secretul este să îţi doreşti ceva atât de mult încât să treci peste orice pentru a-ţi îndeplini visul tău. 

G.D.: Eşti comparată cu Nadia Comăneci. Este un avantaj pentru tine?

  L.I.: Mă simt foarte onorată să fiu comparată cu Nadia Comoneci deoarece este întâi de toate un om extraordinar, dar şi cea mai mare sportivă a noastră. Dar, eu îmi doresc să fiu eu însami. 

G.D.: Ce face Larisa Iordache în timpul liber?

     L.I.: În timpul liber acum merg la facultate, fac recuperare zilnic, îmi place să merg şi la shopping şi dacă am posibilitatea de a ieşi din Bucureşti măcar pentru o zi, o fac cu drag! 

G.D.: Ce alte pasiuni mai ai?

     L.I.: Îmi place să înot, să mă plimb şi să stau cu familia! 

G.D.: Unde te-ai vedea peste 30 de ani?

     L.I.: Wow, o întrebare foarte bună! Mi-ar plăcea să iau totul pas cu pas. Întâi să îmi termin facultatea şi masterul, ca după aceea să pot lua o decizie cât mai bună pentru viitorul meu. Acum nu ştiu răspunsul la această întrebare, peste 3-4 ani cu siguranţă. 

 

G.D.: Ultima carte citită/ultimul film văzut...

      L.I.: Ultimul film a fost “Omul spectacolului”. 

G.D.: Ce notă şi-ar acorda Larisa Iordache pe o scară de la 1 la 10?

           L.I.: Nu ştiu ce notă aş putea să-mi acord deoarece aş putea fi subiectivă!

G.D.: Un sfat pentru tinerele care vor să devină gimnaste...

      L.I.: Să lupte mereu pentru visul lor şi să nu renunţe nici măcar o secundă. 

G.D.: Un mesaj pentru cititorii site-ului nostru, prahoveni şi fanii tăi.

     L.I.: Bucuraţi-vă de fiecare clipă pe care o aveţi! Vreau să le mulţumesc din suflet pentru tot sprijinul oferit! 

 

N.R. ÎI MULŢUMIM LARISEI PENTRU TIMPUL ACORDAT ŞI ÎI DORIM ÎNSĂNĂTOŞIRE GRABNICĂ ŞI PUTERE.MULT SUCCES, LARISA!

 

Foto : https://www.facebook.com/iordachelarisa/