EXCLUSIV IPC. Interviu cu actriţa ploieşteană IOANA ROŞU (Teatrul „Toma Caragiu „Ploieşti).” Teatrul este viu, totul se întâmplă în timp real...
IOANA ROŞU este una dintre cele mai apreciate şi cunoscute actriţe de la Teatrul „Toma Caragiu „Ploieşti.
IOANA are la activ nu mai puţin decât 30 roluri în tot atâtea spectacole, toate jucate pe scena Teatrului „Toma Caragiu „şi Teatrului Inmaginario Ploieşti.
Spectacolele în care a jucat :
Albă ca zăpada; Ali Baba şi cei 40 de hoţi; Bucle Aurii; Califul Barza (Beduin, Vrăjitor, Dragon, Broscuţa, Pisica, Cadâna, Fata Morgana); Căluţul cocoşat; Capra cu trei iezi; Cei trei purceluşi (Babic); Cenuşăreasa; D'ale lui Păcală (Nevasta lui Păcală); Dănilă Prepeleac; Domnul Nostoc şi cabana cărţilor; Dragonul; Fantoma din Canterville; Fata moşului şi fata babei (Fata babei); Flautul fermecat (Neguriţele, Spiriduşii); Frumoasă şi bestia; Gulliver în ţara lui Lilliput; Motanul încălţat; My Fair Lady (Florăreasa); Noaptea magică; Pecetea fermecată (Gălbenuşa - Soţia sa); Peter Pan (Peter Pan, sălbatic, pirat); Poveste de Crăciun (Înger); Prostia omenească (Pisică); Sinbad Marinarul (Prinţesa Iasmina); Spiriduşii lui Moş Crăciun; Un altfel de rege; Un cuib de clauni; Undeva la capătul lumii (Aurora); Vrăjitorul din Oz.
 
Deşi repetiţiile, familia şi spectacolele îi ocupă tot timpul, Ioana ne-a acordat un amplu interviu (EXCLUSIV).
 
 
 
GABRIEL DIMA : Când ai debutat în teatru şi cum a fost ? 
IOANA ROŞU :
Am debutat în toamna anului 2003, iată că anul acesta voi sărbători 20 de ani de când urc pe scena teatrului. A fost şi este bucurie, emoţie.
G.D.Cel mai funny moment de pe scenă.
I.R.
De- a lungul timpului au fost nenumărate momente amuzante, unul dintre ele a fost cu o perucă care nu-mi stătea deloc pe cap, aluneca pe spate şi arătăm extrem de caraghios.
G.D.Ce faci înainte de a te urca pe scenă ? Ai vreo superstiţie ?
I.R.
Nu sunt o fiinţă superstiţioasă, dar de fiecare dată încerc să urc pe scenă cu bucurie, căci pentru mine a juca înseamnă o mare bucurie.
G.D. Cel mai frumos / penibil moment…
I.R.
Pentru mine frumos este de fiecare dată când sunt pe scenă, uneori se întâmplă să ai şi zile mai dificile, în cazul în care nu te simţi bine fizic, de exemplu.
Nu cred că am trăit vreun moment penibil pe scenă, până acum, dar momente frumoase cred că trăiesc zilnic, atunci când joc. Bucuria copiilor din sală, felul în care participă alături de noi, actorii, este cel mai frumos lucru.
G.D.Care este cel mai drag rol ?
I.R.
Îmi sunt dragi toate rolurile, fiecare dintre ele sunt speciale pentru mine.
Cred că dacă am fost aleasă pentru anumite roluri, mi –au fost oferite şi pentru că mi-se potrivesc.
Unele dintre rolurile mele preferate sunt : Calul din vis din spectacolul „Cai verzi pe pereţi”, în regia dlui Gabriel Apostol sau Măgăruşul Grey din spectacolul “Alibaba şi cei 40 de hoţi “, în regia dnei Oana Leahu.
G.D.De ce teatru şi nu film ? Cine te-a convins ?
I.R.
Teatrul este viu, totul se întâmplă în timp real, deci trebuie să dai tot ce ai mai bun de fiecare dată.
 Pentru film este loc, dar până acum nu m- a preocupat acest domeniu.
G.D.Ce alte pasiuni ai ?
I.R.
Îmi place foarte mult muzica, îmi place să cânt, îmi pare rău că nu ştiu să cânt la un instrument muzical, dar nu este niciodată prea târziu să învăţ, deci...
G.D.Ce deteşti la oameni ?
I.R.
Nu ştiu dacă „detest” este cel mai potrivit cuvânt.
Ce pot spune este că mă întristează, uneori mă revoltă prefecatoria, lipsa empatiei, răutăţile gratuite, invidia oamenilor.
G.D.Ce vis neîmplinit are Ioana Roşu ?
I.R.
Am încercat în timp să-mi împlinesc visele, chiar dacă uneori am crezut că nu este posibil, chiar dacă uneori nu am făcut lucrurile la timpul lor.
Dar chiar şi aşa, am crezut în visele mele şi mai devreme sau mai târziu mi le-am îndeplinit, cred eu. Întotdeauna încurajez pe oricine are un vis, să şi-l urmeze.
Dacă tu crezi cu adevărat în visul tău, sigur se va împlini, dar trebuie să ai credinţă că vei reuşi, să fii perseverent şi să lupţi pentru visele tale, pentru a se putea materializa.
G.D.Ioana Roşu în 3 cuvinte...
I.R.
Mamă, om, suflet de artist.
G.D.Cum te menţii în formă ?
I.R.
Nu am vreun secret sau elixir, pentru că nu cred în aşa ceva.
Încerc să fac puţină mişcare, un mers pe jos, vara fac uneori plimbări cu bicicleta în aer liber.
Mi-ar plăcea să am mai mult timp şi disponibilitate pentru mişcare.
G.D.Ce ai face într-o lume paralelă ?
I.R.
Probabil că aş face aceleaşi lucruri, nu ştiu dacă aş schimba ceva. Dacă ar exista o astfel de lume cred că aş face tot teatru.
G.D.Cum depăşeşti o situaţie limită ?
I.R.
În situaţii limită încerc să –mi păstrez calmul în primul rând, să nu iau decizii pripite.
G.D.Un mesaj pentru prahoveni şi cititorilor noştri.
I.R.
Prahovenilor şi cititorilor, în primul rând le mulţumesc, pentru că au parcurs acest interviu.
Îi invit şi îi aştept cu mare drag la teatru şi le doresc să fie sănătoşi, veseli şi fericiţi !