EXCLUSIV. Interviu cu Simona Ruscu, vocea de aur a Timisoarei. ”Conexiunea cu publicul există dinainte de a urca pe scenă sau de a apărea în faţa oamenilor”
Sociabilă, zâmbitoare şi plină de talent...
 
Simona (Mihaela) Ruscu are 27 ani şi este din Timişoara, cântăreaţă de muzică populară şi de petrecere, având peste 10 ani de experienţă şi numeroase premii şi trofee.
 
CV-ul său îl găsiţi AICI
Într-o mică pauză, până la următorul său concept muzical, despre care vom scrie pe acest site, datorită PR-ului său (Carmen Vasilescu) Simona Ruscu a avut onoarea şi plăcerea de a ne acorda un amplu interviu, în stil bănăţean.
 
...
GABI DIMA : Primii paşi în muzică...
SIMONA RUSCU :
În perioada grădiniţei prezentam emisiuni şi cântam (din joacă, bineînţeles, imitând ce vedeam la TV). Fiind fată de la ţară, covoarele cu motive folclorice din casă sau comodele de la pat îmi serveau pe post de scenă, iar spray-urile mamei erau microfoanele mele. Nu mai vorbesc de publicul imaginar, pentru care cream ploaie din petale de trandafiri din grădina mamei. Mai târziu, am descoperit nunţile şi sărbătorile satului, unde veneau artişti locali să cânte. Iarna, abia aşteptam vremea de colindă, din casă în casă ! M-am înscris la ansamblul de dansuri populare din comună mea, prin clasa a VIII-a, doar pentru a fi mai aproape de artişti. Mă regăseam atât de mult în lumea evenimentelor, încât visam că într-o zi voi fi printre artişti şi eu. Totuşi, eu credeam că voi face televiziune (spuneam mereu că voi fi Andreea Marin, şi că voi face surprize). Toate astea m-au condus spre lumea muzicii, se pare. Oficial, am început Şcoala Populară de Arte din Timişoara când aveam 16 ani.
G.D. : Cea mai penibilă / fericită situaţie.
S.R. :
Fix cea în care m-am înscris la Şcoala de arte populare din Timişoara. Aveam 15 ani, şi îndrumată de cineva de la dansuri cum că ar trebui să cânt şi eu, m-am înscris direct la cea mai pretenţioasă profesoară din Timişoara (Carmen Popovici Dumbravă). Evident, eu nu mai cântasem niciodată înainte, decât la colindă, iarna. Nu ştiam nimic despre muzică şi eram atât de naivă, încât nu ştiam deloc mersul societăţii. (Părinţii mei nu au ştiut să mă îndrume). Cert e că deşi excelam la dansuri şi aveam ritmul în sânge, profesoara nu mi-a dat credit la examenul de admitere, ca voce. Acel moment m-a trezit la realitate. Atunci mi-am dat seama că decât să plâng, mai bine caut metode să ajung unde îmi doresc prin muncă şi studiu, pas cu pas. Închipuiţi-vă că mă rugam seara să îmi dea Dumnezeu voce. Aşa credeam eu că e muzica.
 Dar, Dumnezeu mi-a dat. Oamenii îmi confirmau acest lucru. Iar un an mai târziu, destinul a făcut ca tot la profesoara mea dragă să ajung elevă, şi de atunci mi s-a schimbat şi viziunea artistică. Aşadar, această situaţie penibilă s-a dovedit a fi binecuvântarea mea. Toate în viaţă mi-au fost rânduite frumos, de fapt ! Recunosc, şi eu m-am rugat mult şi am dăruit mereu ce am avut mai bun.
G.D. : Ce alte pasiuni mai ai ?
S.R. :
Am multe pasiuni. Pe lângă citit, scris, călătorit şi pictat, spiritul meu creativ mă face să dezvolt diverse proiecte. Fie că sunt concepte media sau legate de brandul meu personal (am dezvoltat şi câteva business-uri astfel), iubesc să îmbin creativitatea cu cererile de dezvoltare ale societăţii.
 
G.D. : Ce face Simona Ruscu înaintea unui concert ?
S.R. :
Simona Ruscu (ca artistă) e super spontană.
Mereu se bazează pe intuiţie şi emoţiile de moment. Conexiunea cu publicul există dinainte de a urca pe scenă sau de a apărea în faţa oamenilor. Deci, Simona se lasă dusă de val ! (Munca : antrenamentul şi repetiţiile nu se fac înainte de momentele importante, ci sunt un obicei)
G.D. : Ce înseamnă muzica pentru tine ? Este moştenire de familie ?
S.R. :
Tata voia să devină lăutar, dar nu a avut sprijin. Aşa erau vremurile. Muzica nu era văzută cu ochi buni. Verişoara lui primară (mătuşa mea) a cântat, totuşi. Ea m-a inspirat în copilărie, însă nu voia ca eu să cânt. Avea dreptate.
 Să cânţi fiindcă nu cunoşti alte opţiuni, nu e o idee bună !
 I-am urmat sfatul, şi am ales înainte de toate, educaţia. Aşa că, după ce am încercat diverse domenii de activitate, dar în toate ieşea la iveală artistă din mine, un lucru mi-a fost clar : acesta e drumul meu !
G.D. : Ce ai schimba la tine ?
S.R. :
Uneori, naivitatea. Alteori, nu. M-a protejat de cele mai multe ori, dar m-a şi încurcat.
G.D. : Cel mai mare vis a fost / este?
S.R. :
Să am puterea de a contribui la binele societăţii, prin tot ceea ce mi-a fost dat să fac pe lume.
G.D. : Simona Ruscu dincolo de scenă...
S.R. :
Iubeşte la fel de mult viaţa, ca pe scenă, şi nu iroseşte nicio secundă fără vreun folos.
 De aici, ambiţia de disciplinare continuă, dar fără a renunţa la relaxare, distracţie şi alte plăceri.
G.D. : Ce faci în timpul liber ?
S.R. : Nu am un timp liber propriu-zis, ci transform fiecare zi într-un trăi pe placul meu. 
Pentru mine şi munca mea e o plăcere. Am reuşit să îmi transform o parte din pasiuni în muncă. Şi continui să o fac ! La fel, familia mea e implicată mereu în tot ceea ce fac. Doar aşa îi am alături mai des.
G.D. : Unde ai avut cel mai” tare” spectacol ?
S.R. :
Cel mai „de suflet” spectacol pentru mine a fost lansarea albumului muzical de Banat.
Primul meu album, de altfel. În noiembrie 2019, fix la Casa de Cultură din satul unde m-am născut şi am crescut.
A rămas cea mai frumoasă realizare de până acum, fiindcă între timp au apărut anii de pandemie şi mi-au încurcat puţin planurile.
Dar chiar în acest moment pregătesc noi concepte, care vor fi cu adevărat spectaculoase.
Promit !
G.D. : Ce deteşti la oameni ?
S.R. : Intenţiile rele. Gândurile negativiste. Ignoranţa. Dar le pot înţelege pe toate, şi nu judec niciodată pe nimeni. 
Dacă pot contribui cu ajutorul meu, o fac, în caz contrar, ocolesc.
G.D. : Tot muzică ai face într-o lume paralelă ?
S.R. :
Ceea ce trăiesc şi simt acum, nu mi-am impus eu. Nu mi-am setat eu că trebuie să fac asta. Mă las condusă de suflet, intuiţie, creativitate şi plăcere. Aşadar, tot asta aş face şi într-o lume paralelă.
G.D. : Cu cine ai face un featuring ?
S.R. :
Din România, cu toţi artiştii pe care îi admir. Adică cu toţi !
Şi din muzica populară / de petrecere, dar şi din celelalte genuri.
Sigur aş putea gândi concepte senzaţionale. Dar toate la vremea lor.
G.D. : Un mesaj pentru fanii tăi, cititorii noştri şi prahoveni.
S.R. :
Viaţa e pe primul loc ! (Titlul viitorului meu concept muzical balcanic, apropo de spectacol)
 
P.S.Info Ploieşti City îi doreşte Simonei MULT SUCCES şi sperăm într-o colaborare cât mai lungă şi frumoasă.
 
 
SIMONA RUSCU-Retele de socializare: