Noi reguli stricte impuse pe aeroporturile din Anglia
Persoanele din Anglia care doresc să plece în străinătate anul acesta se confruntă cu cozi de până la zece ore în aeroport în această vară, din cauza noilor reguli şi măsuri stricte Covid aplicate de guvernul britanic.
Forţele de frontieră au avertizat că nu există „nici o cale de a evita întârzierile”.
Populaţia se va confrunta cu verificări ale testelor Covid, certificatelor de vaccin şi documentelor necesare pentru fiecare pasager.
Experţii au avertizat deja cu privire la cozile de şapte ore la începutul acestui an, pasagerii care călătoresc în prezent fiind obligaţi să aştepte la cozi lungi.
Cu toate acestea, Uniunea Serviciilor de Imigrare (ISU), care reprezintă personalul vamal şi de imigrare la frontiere din Marea Britanie, au declarat că acest lucru se va înrăutăţi doar atunci când reluarea călătoriilor în masă va fi permisă.
Restricţiile actuale de călătorie impun personalului să verifice formularele de localizare a pasagerilor, testele Covid negative, precum şi dovada locului în care se află fiecare pasager, cu detalii de contact, durând aproximativ 15 minute per pasager.
Oricine se întoarce din ţările clasate ca galbene/ portocalii trebuie să prezinte dovada că a rezervat ambele teste necesare, în timp ce persoanele venite din destinaţii roşii trebuie să prezinte rezervarea la hotelurile specializate pentru carantină.
Dacă există probleme, verificările ar putea dura până la o jumătate de oră per călător pentru a fi remediate, a fost avertizat.
Lucy Moreton de la ISU a declarat pentru I News:
„Am văzut întârzieri de şapte sau opt ore vara trecută şi, cu toate verificările suplimentare, am putut vedea oameni care aşteaptă până la 10 ore.
“‘Nu există nici o cale de a ocoli întârzierile la frontieră, deoarece ofiţerii Forţei de Frontieră vor trebui să verifice starea Covid a tuturor celor sosiţi şi aceasta durează aproximativ 15 minute de persoană.
“Deci, oameni din întreaga lume se vor amesteca înăuntru mult timp.”
Un grup de 60 de deputaţi au avertizat deja guvernul să „descurajeze” persoanele care vor să plece în străinătate, din cauza noilor variante şi a focarelor.
Raportul, publicat de Grupul Parlamentar All-Party pentru Coronavirus (APPG) avertizează că ar trebui să existe măsuri de securitate suplimentare în aeroporturi, pe fondul temerilor de supraaglomerare, amestecului de pasageri de la destinaţii din diferite zone, clasate în lista ţărilor a guvernului.
Deputatul verde şi vicepreşedintele APPG Caroline Lucas a adăugat:
„Ştim din experienţa trecută că punctele fierbinţi din turism riscă să devină focare, cu oameni care se amestecă din întreaga lume.”
Guvernul Marii Britanii va anunţa mâine ce ţări vor fi pe „lista verde” care le va permite britanicilor să plece în vacanţă fără a fi nevoie să stea în carantină la întoarcere.
Este puţin probabil să includă mai multe ţări la început, Portugalia, Malta şi Gibraltar fiind cele câteva destinaţii pe termen scurt.