17 români arestaţi şi 3 în stare gravă la spital în urma unei bătăi generale în Aeroportul Luton (video)

Trei pasageri au fost duşi la spital cu răni grave, iar 17 au fost arestaţi după o bătaie în masă izbucnită vineri, 14 mai, în sala de aşteptare de la terminalul de plecări al aeroportului Luton din Londra

Lupta a fost surprinsă pe telefoanele mobile de mai mulţi martori, care au postat apoi imaginile pe reţelele sociale şi pe Youtube.

Lupta a început în zona „aeriană” post-securitate, între magazinele duty-free şi restaurantele din aeroport, la aproximativ ora 8 dimineaţa. De frică, ceilalţi pasageri s-au retras şi au căutat locuri unde să fie în siguranţă.

Videoclipul postat pe reţelele sociale arată şi pete de sânge pe podeaua terminalului londonez, popular printre companiile aeriene cu buget redus, inclusiv Wizzair şi Easyjet.

Cel puţin 12 oameni au fost văzuţi implicaţi în acest scandal, iar alţii puteau fi auziţi strigând şi rugându-i să înceteze, scrie The Independent.

Un purtător de cuvânt al aeroportului Luton a declarat pentru The Independent: „Suntem şocaţi şi întristaţi de acest incident. Avem toleranţă zero faţă de violenţă şi continuăm să asistăm poliţia în ceea ce priveşte ancheta Am dori să ne cerem scuze tuturor pasagerilor afectaţi. ”

Poliţia din Bedfordshire a declarat că investighează bătălia de la Luton.

„Poliţia a fost informată despre o tulburare violentă pe aeroportul Luton din Londra”, a spus un purtător de cuvânt al poliţiei. „Patru persoane au fost rănite, iar trei au fost duse la spital cu răni grave. Ulterior, 17 persoane au fost arestate şi rămân în custodia poliţiei pentru audieri.”