Arestări la mitingul anti-lockdown de sâmbătă,din Londra

Protestatarii anti-lockdown s-au ciocnit, sâmbătă, 20 martie, cu poliţia în Hyde Park, la un miting organizat în Londra pentru ridicarea restricţiilor cauzate de pandemie.

Protestatarii, cei mai mulţi fără să poarte măşti de protecţie, în frunte cu Piers Corbyn, fratele fostului lider laburist şi actorul Laurence Fox – au mărşăluit prin Londra pentru a cere încetarea restricţiilor care sunt în vigoare de aproape un an.

Lucrurile au degenerat spre seară, poliţiştii fiind asaltaţi de miile de protestatari care aruncau cu sticle şi strigau. Un grup de aproximativ o sută de oameni a urmărit vehiculele poliţiei, lovindu-le cu pumnii şi cu picioarele.

Aproximativ o sută de ofiţeri de poliţie au intervenit apoi cu scuturi, îndemnându-i pe oameni să plece acasă.

Un ofiţer a fost văzut lovind un protestatar cu un baston, în timp ce alţii au încercat să-l smulgă din mâna lui.

Manifestanţii au strigat „Libertate” şi „Venim după tine, Boris”, în timp ce aruncau cu petarde în forţele de ordine. Treizeci şi şase de persoane au fost arestate, după ce au refuzat să se disperseze, în ciuda avertismentelor repetate ale poliţiei.

Parlamentarii britanici au adoptat marţi, 16 martie, proiectul de lege privind poliţia, criminalitatea, condamnarea şi instanţele judecătoreşti, prin care forţele de ordine li s-au acordat puteri sporite care le vor permite să contracareze protestele, scrie Metro.

Sursa:https://ziarulromanesc.net/actualitate-uk/londra-arestari-la-mitingul-anti-lockdown-de-sambata-mii-de-persoane-au-manifestat-in-hyde-park/