Marea Britanie intra intr-un nou lockdown . Nu se mai iese din Marea Britanie decât cu declaraţie şi dovezi
Toţi cei care călătoresc în străinătate din Marea Britanie pot fi amendaţi cu 200 de lire sterline, începând de luni, 8 martie, dacă nu vor prezenta o declaraţie de călătorie şi dovezi că ieşirea din ţară este esenţială.
De asemenea, li se va interzice urcarea în zbor celor care nu prezintă noile documente, arată The Sun.
Formularele de declaraţie de călătorie au fost anunţate de către ministrul de Interne, Priti Patel, împreună cu alte restricţii de călătorie.
Oricine părăseşte ţara de luni trebuie să descarce formularul de pe site-ul guvernului. Trebuie să declare de ce pleacă din această ţară şi să furnizeze dovezi în acest sens, cum ar fi o scrisoare sau un document oficial.
Sunt permise doar călătoriile esenţiale, cum ar fi munca, sănătatea sau educaţia.
De asemenea, sunt incluse activităţile de voluntariat, înmormântările şi nunţile sau cumpărarea şi închirierea de bunuri în străinătate.
Oricine încearcă să călătorească fără documente va primi o amendă de 200 de lire sterline şi i se va interzice să plece.
Companiile aeriene şi birourile de check-in din aeroporturi vor verifica formularele pentru a preveni călătoriile ilegale în străinătate, în timp ce poliţia va efectua controale la faţa locului pentru a se asigura că nimeni nu părăseşte ţara decât în scopuri esenţiale.
Vacanţele în străinătate sunt încă interzise, ceea ce înseamnă că o călătorie în străinătate în scopuri de agrement nu se califică la esenţiale.
Oricine se întoarce în ţară trebuie să prezinte trei teste negative pentru coronavirus – unul înainte de sosire şi două în timpul carantinei obligatorii de 10 zile.