Marea Britanie .Lancashire intră în faza III a restricţiilor, alături de Liverpool. Guvernul dă ultimatum primarului din Manchester
Regiunea Lancashire din Anglia a ajuns la un acord cu Guvernul condus de Boris Johnson pentru a intra în faza a treia, cea mai dură, a restricţiilor pentru combaterea pandemiei de coronavirus.
 
Potrivit Daily Mail, regiunea ar fi primit 30 de milioane de lire sterline de la guvernul britanic pentru a face faţă restricţiilor, cu toate că a fost anunţat un ajutor de numai 12 milioane de lire sterline.
 
În acelaşi timp Boris Johnson ameninţă că va impune restricţiile din faza a treia în Manchester, în ciuda opoziţiei din partea liderilor locali şi a unor deputaţi conservatori.
 
În faza a treia, toate barurile şi pub-urile care nu servesc mâncare se închid, iar oamenii din case diferite nu se mai pot întâlni nici în interior, nici în exterior. Se aşteaptă ca peste 1.100 de localuri din Liverpool să fie închise începând cu miezul nopţii. Cazinourile, casele de pariuri şi showroom-urile fiind lăsate să funcţioneze încă 48 de ore în plus.
Marea Britanie. Se are în vedere un „lockdown” total de două săptămâni. Specialiştii: „Ar reduce la jumătate numărul deceselor de COVID-19”
 
Ministerul Sănătăţii a anunţat că va exista un pachet de sprijin pentru Lancashire de 12 milioane de lire sterline, precum şi mai mulţi bani pentru un „grup de lucru” de redresare economică în următoarele şase luni. Surse locale susţin că în total că se va ajunge la 30 de milioane de lire sterline.
Confruntarea cu privire la Manchester pare să se adâncească, guvernul avertizând că va trece peste primarul din Manchester, Andy Burnham.
 
Acesta şi-a reiterat cererea de primi mai mult sprijin financiar, după ce a spus că nordul este tratat ca un „miel de sacrificiu” şi un „canar în mina de cărbune” cu restricţii experimentale.
 
El a susţinut că dacă Londra – care intră în faza a doua de mâine – ar fi în aceeaşi poziţie, ar exista o revoltă la nivel naţional.
 
Johnson se confruntă, de asemenea, cu o presiune crescândă din partea experţilor SAGE care susţin un lockdown total pe un termen scurt, de două săptămâni, în întreaga ţară.