Românii care au furat cărţi de peste 2,5 milioane de lire sterline şi-au aflat sentinţa
După trei ani de anchetă şi un furt inspirat parcă din filmele de acţiune, cazul furtului celor 200 de cărţi din Londra, în valoare de peste 2,5 milioane de lire sterline a ajuns al final
 
Liderii grupării infracţionale care au furat cărţile, acţiune numită de presa din Marea Britanie „Misiune Imposibilă”, au fost condamnaţi, în total la peste 23 de ani de închisoare.
 
Gavril Popinciuc, în vârstă de 45 de ani, şi Cristian Ungureanu, în vârstă de 41 de ani, sunt cei care au planificat raidurile care presupuneau tăierea găurilor în acoperişurile şi luminatoarele din depozite, de unde au coborât în rapel pentru a evita senzorii care ar fi declanşat alarme.
 
Cel mai important furt a fost în 2017 când au fost furate cărţi rare, „de neînlocuit”, în valoare de peste 2 milioane de lire sterline, dintr-un depozit din vestul Londrei.
 
Şapte inculpaţi au fost primii dintre cei 12 bărbaţi care au fost condamnaţi la Kingston Crown Court din vestul Londrei, după ce au pledat vinovaţi pentru conspiraţie pentru comiterea spargerilor, conspiraţie pentru tăinuire şi transfer de bunuri criminale.
 
Printre cele 170 de volume găsite îngropate sub o casă din România, erau cărţi de Sir Isaac Newton şi Galileo, scrie Daily Mail.