Amenzi uriaşe,in Anglia , pentru nerespectarea carantinei
Anglia aplică de luni amenzi uriaşe de până la 10.000 de lire sterline celor care nu respectă perioada de carantină impusă de autorităţile locale după un test pozitiv pentru COVID-19 sau după intrarea în contact cu o persoană infectată cu noul coronavirus, relatează EFE.
 
Începând de luni devine ilegală nerespectarea izolării impuse de autorităţile sanitare, ca măsură de control asupra unui celui de-al doilea val de COVID-19, după ce numărul contagierilor a depăşit 6.000 de cazuri pe zi în această ţară, scrie Agerpres.
 
Amenzile pentru nerespectarea carantinei încep de la 1.000 de lire, dar pot ajunge şi până la 10.000 de lire, pentru cei care încalcă de mai multe ori această măsură.
 
Potrivit guvernului britanic, poliţia va face controale aleatorii, dar se va baza şi pe “informatorii locali”, constând în vecinii care îi pot denunţa pe cei care nu respectă izolarea.
 
Aceste amenzi uriaşe se aplică doar în Anglia, dar executivul de la Londra speră ca şi celelalte naţiuni britanice – Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord – să adopte măsuri similare.
 
În baza acestor reguli, o persoană care a fost testată pozitiv cu noul coronavirus trebuie să se izoleze timp de zece zile, însă, potrivit autorităţilor sanitare, procentul persoanelor care au respectat această condiţie este foarte scăzut.
 
Premierul Boris Johnson a anunţat săptămâna trecută că barurile şi restaurantele se vor închide de la ora 22:00 şi a înăsprit obligativitatea purtării măştilor în interior în centrele comerciale şi în mijloacele de transport, în urma unei escaladări a cazurilor de COVID-19 în Marea Britanie.