Noi restricţii în nord-estul Angliei
Ministrul Sănătăţii din Marea Britanie, Matt Hancock, se confruntă cu furia parlamentarilor din cauza eşecului testării pentru coronavirus, în timp ce anunţă noi restricţii pentru nord-estul Angliei.
 
Într-o declaraţie în faţa parlamentarilor, el va anunţa interzicerea contactului dintre oameni din gospodării diferite şi limitarea programului pentru pentru pub-uri şi restaurante până la ora 22:00.
 
De asemenea, vor fi introduse şi unele restricţii de circulaţie, scrie Sky News.
 
Pe de altă parte parlamentarii zonei de nord-est susţin că lipsa testelor în regiune este de vină pentru impunerea noilor restricţii.
 
Aceste noi restricţii se vor aplica în Newcastle, Northumberland, North Tyneside, South Tyneside, Gateshead, County Durham şi Sunderland, după o creştere semnificativă a infecţiilor din regiune.
 
Conform datelor Sky News, ratele de infecţie pentru două săptămâni la 100.000 de persoane, în cele şapte zone care se confruntă cu noi restricţii sunt:
 
Sunderland: 155,7
 
Tyneside de Sud: 155.1
 
Gateshead: 139,7
 
Newcastle 116.3
 
Tyneside Nord: 85
 
Judeţul Durham: 70,2
 
Northumberland: 47,1
 
Este posibil ca alte viitoare restricţii pentru nord-estul Angliei să includă călătoriile de vacanţă participarea la competiţii sportive.
 
Sute de şcoli din Anglia trimit elevii acasă în lipsa testelor pentru COVID-19
 
Liderul poliţiei din Newcastle, Nick Forbes, a scris pe Twitter, miercuri, 16 septembrie: „Sunt planificate unele restricţii suplimentare temporare pentru a preveni un alt blocaj complet. Aşteptăm confirmarea din partea guvernului cu privire la versiunea finală a regulamentelor; aşteptăm un anunţ al ministrului Sănătăţii mâine la 11 dimineaţa.”
 
Şi în Bolton, oraşul cu cea mai gravă rată de infecţie din Marea Britanie, oficialii spun că premierul ar fi trebuit să prevadă o creştere a cererii de teste.
 
Întrebat despre un alt blocaj la nivel naţional, premierul Boris Johnson a fost a răspuns: „Nu vreau un al doilea blocaj naţional. Cred că ar fi complet greşit pentru această ţară şi vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a îl preveni. Ne putem permite? Mă îndoiesc foarte mult că consecinţele financiare ar fi altele decât dezastruoase”.