EXCLUSIV.Oraşul Oostende (Belgia) pe timp de pandemie si nu numai ...(foto)
Oraşul Oostende se află în partea de vest a Belgiei, pe malul Mării Nordului, aproape de Bruges şi la 114 km.de Bruxelles, de altfel Oostende este cel mai mare oraş din provincia Flandra de Vest, având o populaţie de cca. 69.000 de locuitori, potrivit site-ului https://aventurescu.ro.
 
Pandemia de Covid 19 (coronavirus) în Oostende.
În Oostende, nu se încalcă regula privind răspândirea noului coronavirus (Covid 19), masca de protecţie se poartă şi pe stradă , (să acopere gura şi nasul), amenda fiind de la 250 -350 euro.
În supermarketuri, dintr-o familie, are voie să intre o singură persoană  şi să nu stea la cumpărături decât maxim 30 minute.
Fumatul, mâncatul de îngheţată sau băutul de orice lichide sunt interzise în spaţiul public, excluzând terasele, acolo unde poţi merge fără mască, dar numai în limita locurilor disponibile şi respectând distanţarea fizică.
 
Pentru a intra în Belgia (cât şi Oostende) ca şi turist, trebuie să completeze online un chestionar, care se numeşte” Corona tracking”, acest formular deţine toate datele despre călător, inclusiv un cod Qr, pe care autorităţile belgiene îl scanează şi automat eşti în evidenţă ca vizitator.
Formularul trebuie printat, atât pentru bebeluşi, copii şi adulţi.
 
Parcarea gratuită între orele 20.00 şi 9 dimineaţa
Parcarea autoturismelor atât în Oostende cât şi în Belgia se plăteşte cu 3 euro pentru 4 ore, excepţie făcând intervalul orar 20.00-09.00/zilnic, în aceste ore parcarea este gratuită.
Amendă pentru parcare neregulamentară, în afara orelor stabilite este de 25 euro.
 
Preţurile la alimente şi băuturi răcoritoare/alcoolice sunt cu aproximativ de 2 ori mai mari ca în România, însă condiţiile sunt mult peste cele din ţară.
 
 
Mai multe despre Oostende AICI
Daniel Tinca (Oostende - Belgia)