Plajele din Marea Britanie, luate cu asalt, turiştii vin de la 3 dimineaţa
Plajele din Marea Britanie au fost luate cu asalt de public pe fondul unui călduri caniculare, regulile de distanţare socială fiind complet ignorate. Numărul de infectări cu Coronavirus a crescut din nou în ultimele săptămâni ajungând la aproape 1000 pe zi. 
 
Amatorii de bronzat şi băi în mare au fost avertizaţi să evite 19 plaje din Anglia, care sunt pline până la refuz de oameni care încearcă să se răcorească pe o căldură record pentru Marea Britanie, care ar putea ajunge la temperaturi de aproape 40 C, scrie rfi.ro.
 
Până la amiază, Garda de Coastă a avertizat oamenii să rămână în siguranţă pe plajă, după ce echipele de salvare au răspuns la 70 de apeluri în Marea Britanie, în timp ce poliţiştii şi angajaţii consiliilor patrulau destinaţii aglomerate de pe litoral.
 
Pe fondul unei alerte de temperatură ridicată, amatorii de plajă au început să sosească încă de la ora 3 dimineaţa pe plaja Bournemouth de pe coasta de sud pentru a ocupa cele mai bune locuri.
Aplicaţia Beach Check din Bournemouth Council arăta roşu pentru 20 din 24 de plaje, ceea ce înseamnă “evită”, întrucât distanţarea socială nu a mai era posibilă pentru a stopa răspândirea Coronavirus, deoarece erau atât de aglomerate.
 
Parcările din Bournemouth, Camber Sands şi Sandbanks, unde exista o coadă masivă pentru feribot, erau pline şi întorceau oamenii din drum, întrucât au fost emise avertizări similare de distanţare socială, în condiţiile în care se aşteaptă temperaturi record la sfârşitul săptămânii.