BBC World  începe „cea mai mare campanie de promovare a României la nivel internaţional de până acum”(video)
Jurnalistul Charlie Ottley, celebru pentru documentarul în cinci serii „Wild Carpathia“, a prezentat Consiliului Local cele patru clipuri de prezentare ale Braşovului, care vor rula timp de trei luni pe BBC World, reţeaua britanică de televiziune cu acoperire mondială.
 
„Campania noastră anterioară, care a durat doar o lună, a dublat numărul turiştilor străini care au auzit de România. Va fi cea mai mare campanie de promovare a Braşovului şi a României la nivel internaţional de până acum.
Dumneavoastră faceţi acum ceea ce ar trebui să facă Ministerul Turismului, pe care criza COVID l-a surprins fără reacţie. Este o criză internaţională a turismului, iar consecinţele ei pentru România vor fi dezastruoase la anul.
 
Ce faceţi dumneavoastră va ajuta nu numai Braşovul, ci şi întreaga ţară, cu atât mai mult cu cât nimeni altcineva nu face nimic“, a declarat Charlie Ottley, potrivit stiripesurse.ro.
 
Realizatorul britanic, care a mediat şi relaţia dintre municipalitatea braşoveană şi BBC, crede că perioada 1 august – 31 octombrie 2020, în care vor rula spoturile pe BBC World, este una potrivită pentru sezonul viitor , deoarece aceasta este perioada când majoritatea turiştilor străini îşi programează concediile.
 
„E adevărat că acum există această criză, dar până la anul fie lucrurile se vor mai relaxa, fie va apărea un vaccin, şi sămânţa plantată de dumneavoastră acum va da roade anul viitor, pentru că aceste clipuri vor stârni interesul şi vor face turiştii să se gândească la această destinaţie“, a precizat realizatorul.
 
„Videoclipurile vor rula atât pe BBC World, cât şi la nivel naţional, pentru că avem în derulare o procedură şi pentru promovare naţională. Suntem în discuţii avansate cu BBC World şi îi mulţumim lui Charlie, care nu numai că a realizat aceste clipuri şi ne-a oferit expunerea BBC World, însă a mediat şi o înţelegere bună ca şi costuri.
 
Expunerea la nivel mondial este un lucru bun şi facem acest lucru pentru Braşov, Transilvania şi România, şi nu ar fi deloc rău ca şi la nivel guvernamental să se întâmple astfel de lucruri.
 
Avem nevoie mai mult ca oricând să ne promovăm, pentru că avem ce arăta, şi nu să denigrăm, ponegrim sau să spunem că la Braşov sunt numai probleme, aşa cum fac unii care au o abordare complet anapoda“, a declarat primarul George Scripcaru, care i-a mulţumit realizatorului britanic pentru buna colaborare de până acum şi a anunţat că aceasta va continua cu încă un proiect, destinat următoarei vizite a Prinţului Charles.
 
Cele patru clipuri de prezentare au fost create special pentru BBC, fiind de câte 30 de secunde fiecare, şi toate patru au câte o versiune în limba română şi în limba engleză.
 
Spoturile prezintă fiecare detalii diferite ale Braşovului  – „poarta de intrare în Transilvania, unul dintre cele mai vibrante oraşe ale Europei“ şi zonelor din jurul oraşului, pentru a nu plictisi spectatorii, şi sunt menite să creeze o imagine de ansamblu, a unei zone în care tradiţia, inovaţia, sălbăticia naturii, peisajele minunate, cetăţile vechi, viaţa culturală, experienţa culinară şi activităţile moderne se împletesc într-o experienţă unică.
 
În plus, în timpul campaniei BBC, postul britanic va aplica şi un chestionar  pliat pe nevoile Braşovului, iar la final, datele vor fi puse la dispoziţia municipalităţii, pentru a putea măsura nu numai impactul campaniei, ci şi percepţia publicului despre Braşov şi Transilvania.
 
BBC World oferă acoperire în Europa, America şi Orientul Mijlociu.
 
Reamintim că seria „Wild Carpathia“ a avut deja audienţă în peste 110 ţări din lume şi a fost tradusă în 11 limbi diferite. Producţia a fost susţinută de Alteţa Sa Prinţul Charles şi Majestatea Sa Margareta a României.
 
Cunoscutul producător de televiziune din Marea Britanie a ajuns, de fapt, unul dintre cei mai importanţi ambasadori neoficiali ai ţării noastre, alături de Prinţul Charles al Marii Britanii, care a făcut şi el parte din seria documentarelor „Wild Carpathia“. Printre cele mai importante canale de televiziune care au rulat seria se numără Travel Channel şi CNBC.
 
Al cincilea şi ultimul episod al seriei „Wild Carpathia -Winter is Coming“, a fost lansată la Braşov în toamna anului trecut şi acordă oraşului nostru un spaţiu mai larg în cadrul filmului. Municipalitatea a sprijinit de altfel atât realizarea celui de-al patrulea episod al seriei, cât şi a celui de-al cincilea, iar recent a fost finalizat un contract pentru două filme de prezentare a Braşovului care vor fi de asemenea utilizate de municipalitate pentru acţiuni de promovare.