Guvernul britanic  incurajeaza  mersul cu bicicleta
Pandemia de Coronavirus a forţat cetăţenii britanici să găsească metode alternative pentru deplasarea cotidiană. Astfel, guvernul din Marea Britanie tocmai a promulgat o lege prin care susţine atât îmbunătăţirea infrastructurii dedicate bicicliştilor, cât şi a încurajării mersului cu bicicleta.
 
Cabinetul condus de Boris Johnson va garanta un buget de două miliarde de lire sterline pentru a încuraja mersul cu bicicleta. Conform planului elaborat de guvernul conservator de la Londra, vor fi construite câteva de kilometri de piste special amenajate pentru biciclişti. De asemenea, în planul elaborat de Boris Johnson, vor exista programe speciale pentru cei care doresc să înveţe să meargă cu bicicleta.
 
„Mersul cu bicicleta şi mersul pe jos joacă un rol fundamental în această perioadă plină de probleme atât pentru sănătatea noastră, cât şi pentru mediul înconjurător. Graţie celor două miliarde de lire sterline alocate în strategia noastră, dorim să încurajăm construcţia a câtorva mii de kilometri de piste noi dedicate pentru ciclism, dar şi pentru antrenarea celor care doresc să înveţe să meargă cu bicicleta.” a declarat Boris Johnson prin intermediul unei postări pe o reţea de socializare.
 
Această veste nu este una tocmai surprinzătoare. Conform unor statistici prezentate în luna iunie de presa din Insulă, britanicii au cumpărat deja peste un milion de biciclete noi de la începutul pandemiei de Coronavirus.
 
De altfel, Marea Britanie este recunoscută ca fiind o forţă în ciclismul mondial, cu numeroase victorii atât în cursele de şosea, cât şi în cele de velodrom. Printre cele mai sonore nume din ultimul deceniu enumerăm cele ale lui Chris Froome, Sir Bradley Wiggins, Sir Chris Hoy, Mark Cavendish, Geraint Thomas, Simon şi Adam Yates sau Jason Kenny.
 
Foto – Boris Johnson/Facebook