Poliţia din Londra, asaltată cu cărămizi şi sticle de participanţii la o petrecere rave ilegală
Poliţia din Londra a fost atacată cu sticle şi cărămizi în timpul unei intervenţii la o petrecere stradală ilegală desfăşurată în Finsbury Park, în nordul oraşului.
 
Un videoclip de la faţa locului arată ofiţerii care formează o linie, în timp ce înaintează pe o stradă din apropierea Woodberry Down, din Finsbury Park pentru a dispersa mulţimea.
Alte filme de pe reţelele de socializare arată oameni care aruncă pietre, cărămizi şi sticle în poliţişti, în timp ce încercau să disperseze oamenii din zonă.
 
Scotland Yard a anunţat că va scoate mai mulţi ofiţeri pe străzile Londrei în urma a tot mai multor petreceri ilegale şi a criminalităţii violente aşteptate în acest weekend.
 
Adunările în masă au fost scoase în afara legii de către guvern, în martie, pentru a încetini transmiterea COVID-19.
Temerile cu privire la răspândirea coronavirusului sunt din nou în creştere, după ce grupul ştiinţific al Guvernului a anunţat că rata de răspândire a virusului „R” a crescut în unele zone din Londra.
 
„Orice astfel de eveniment ilegal va fi închis de poliţie pentru a proteja publicul şi a preveni infracţiunile”, a anunţat poliţia.
 
Comisarul adjunct, Lucy D’Orsi, a declarat că ofiţerii vor fi dislocaţi în acest weekend pentru a preveni astfel de evenimente ilegale.
 
„Am observat o creştere a evenimentelor muzicale fără licenţă, care, pe lângă faptul că sunt foarte perturbatoare pentru comunităţi şi prezintă un risc crescut de transmitere a COVID-19, au dus în unele cazuri la incidente violente care afectează atât pe cei prezenţi, cât şi pe ofiţerii care acţionează”, a mai spus aceasta.
 
Mai multe petreceri „rave” ilegale au avut loc pe 4 iulie, supranumită Super Sâmbăta, când premierul Boris Johnson a permis pub-urilor şi barurilor din Anglia să se redeschidă.