Sute de oameni au aplicat pentru două locuri de muncă într-un pub din Londra
Sute de oameni au aplicat pentru două locuri de muncă într-un pub din Londra.
484 de oameni au dorit să se angajeze pe cele două poziţii plătite cu 9 lire sterline pe oră, la pub-ul Alexandra din Wimbledon, sud-vestul Londrei, scrie Daily Mail.
 
Managerul localului a postat o reclamă pe Twitter şi a rămas surprins de sutele de doritori.
 
„Nu vreau să alarmez pe nimeni despre economie sau ceva, dar am făcut publicitate pentru două locuri de muncă, joi, la 6.30. Am avut peste 400 de solicitanţi. Incredibil”, a postat acesta.
 
Chiar dacă managerul nu a vrut să inducă panica, există acum un aflux uriaş de solicitări pentru locuri de muncă la cel mai jos nivel, care de obicei nu sunt prea căutate.
Oficiul Naţional de Statistică a publicat, săptămâna trecută, faptul că angajările au scăzut cu 74.000, luna trecută, cu 649.000 concediaţi de la începerea restricţiilor, în martie.
 
Managerul pub-ului din Wimbledon a spus că nu se aştepta să primească mai mult de 10-12 răspunsuri, din partea unor tineri cu puţină experienţă.
 
El a declarat că a primit CV-uri de la muncitori cu experienţă, personal aerian şi manageri de restaurante care şi-au pierdut locul de muncă pe fondul crizei Covid-19.
 
Fitzrovia Belle Pub din centrul Londrei a avut o experienţă similară, nu mai puţin de 400 de persoane depunând cerere pentru un loc de muncă.
 
Directorul general a declarat pentru Sunday Times: „Calitatea persoanelor care caută de lucru este la fel de bună ca până acum. Din păcate, din cauza situaţiei în care oamenii s-au trezit.”
 
De asemenea, s-a înregistrat o creştere dramatică a căutărilor de locuri de muncă în supermarketuri, cu o creştere de 589% faţă de acum un an.
 
Numărul de locuri de muncă anunţate a scăzut 59%, la 10 iulie, comparativ cu aceeaşi dată din 2019.