Scăderea de pe piaţa muncii din Marea Britanie s-a redus uşor luna trecută
Scăderea de pe piaţa muncii din Marea Britanie s-a redus uşor luna trecută, potrivit unui sondaj efectuat de Confederaţia Angajatorilor şi Recrutorilor din Marea Britanie (REC), care avertizează că există încă o „criză a locurilor de muncă”.
 
Cifrele de la REC subliniază eforturile ministrului de Finanţe Rishi Sunak privind măsurile de susţinere a lucrătorilor în urma pandemiei coronavirusului.
 
REC a declarat că cererea de personal a continuat să scadă, la 31,9 puncte, în iunie – în creştere de la 19,1, cu o lună în urmă – însă a rămas mult sub nivelul de 50 de puncte care reprezintă o creştere a angajărilor.
 
„Este o criză a locurilor de muncă”, a declarat Neil Carberry, directorul executiv al REC.
 
Milioane de locuri de muncă ar putea dispărea în Europa. Marea Britanie, una dintre ţările afectate
 
„Rishi Sunak ar trebui să discute despre stimularea creării de locuri de muncă, cu o reducere a asigurărilor naţionale, menită să păstreze locuri de muncă şi să stimuleze angajarea”, a mai spus Neil Carberry, potrivit Reuters.
 
Oferta de lucrători disponibili a crescut în iunie cu cel mai mare număr din ultimul deceniu, potrivit sondajului, care se bazează pe răspunsurile a circa 400 de companii de recrutare.
 
Luna trecută, Banca Angliei a anunţat că există câteva semne ale redresării economiei, dar a adăugat că o creştere a ratei şomajului ar putea fi mai mare decât se crezuse.