Europa va fi lovită de un al doilea val de coronavirus-Covid 19
Europa va fi lovită de un al doilea val de coronavirus, dar nu se ştie când şi cât de puternic va fi, avertizează directorul Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor.
 
Dr. Andrea Ammon a cerut ţărilor de pe continent să se pregătească pentru o altă criză, despre care a spus că este inevitabilă, deoarece atât de puţini oameni au imunitate la COVID-19.
 
Studiile sugerează că mai puţin de 15% din populaţia din ţările cele mai afectate din Europa a fost deja infectate, majoritatea fiind vulnerabilă în viitor.
 
Dr. Ammon a avertizat că virusul nu va dispărea în curând, deoarece este „foarte bine adaptat la oameni”.
Aproape toţi oamenii de ştiinţă sunt de acord că infecţia va reapărea într-un al doilea val în absenţa unui vaccin sau a unui tratament.
 
Cea mai mare teamă este că al doilea val va apărea în timpul iernii şi va coincide cu sezonul gripei, lucru ce ar putea duce la copleşirea spitalelor deja aglomerate.
 
Dr. Ammon a declarat că un al doilea val de coronavirus nu mai este o teorie.
 
„Când şi cât de mare va fi, aceasta este întrebarea din punctul meu de vedere”, a spus specialistul european.
 
„Analizând caracteristicile virusului, analizând acum rezultatele din diferite ţări din punct de vedere al imunităţii populaţiei, aceasta este undeva între 2% şi 14%, ceea ce înseamnă că 85% până la 90% din populaţie este în pericol”, a mai spus ea.
 
„Virusul este în jurul nostru, circulând cu mult înainte în ianuarie şi februarie … Nu vreau să prezint o situaţie apocaliptică, dar cred că trebuie să fim realişti. Că nu este momentul să ne relaxăm complet”, a mai spus dr. Ammon.
 
„Nu ştiu dacă va fi pentru totdeauna, dar nu cred că va dispărea foarte repede. Se pare că este foarte bine adaptat la oameni”, a declarat ea.