Temperaturi aproape caniculare în Marea Britanie. 28 de grade Celsius în luna mai
 
Urmează o săptămână deosebit de călduroasă în Marea Britanie, cu temperaturi mai ridicate chiar şi decât în Malibu, scrie Daily Mail.
 
Astfel, Biroul de Meteorologie preconizează că miercuri, în marea Marea Britanie se vor înregistra 28 de grade Celsius, mai mult decât în California, unde vor fi doar 20 de grade Celsius.
Luni, 18 mai, temperatura s-a ridicat la 23 de grade Celsius, azi  poate atinge 26 de grade, iar miercuri mercurul termometrelor poate ajunge la 28 de grade Celsius. Chiar şi în nord, unde de obicei este mai răcoare, vor fi 25 de grade.
 
Însă căldura din această săptămână va fi urmată de un sistem umed de joasă presiune, ce va aduce ploi în cea mai mare parte a ţării, spun meteorologii.
Joi, 21 mai, furtunile vor lovi sudul şi centrul Regatului Unit, iar în weekend nu vor fi mai mult de 20 de grade Celsius.
 
De asemenea, vor fi rafale de vânt cu până la 80km/h. Luni, 25 mai, se va mai încălzi, până la 21 de grade Celsius.
 
„Săptămâna s-ar putea încheia cu ploi, eventual torenţiale pe locuri, dar condiţiile pot fi temporare doar în sud, o dată cu presiunea ridicată”, a anunţat Biroul de Meteorologie.
 
Se anunţă un weekend călduros în Londra. Autorităţile se tem că populaţia va umple din nou parcurile