Workshop-ul interactiv cu tema ”FAMILIA- o şcoală fără vacanţe

 Zilele acestea se desfăşoară la Colegiul Naţional ”Mihai Viteazul” un Workshop interactiv destinat părinţilor cu tema ”FAMILIA- o şcoală fără vacanţe” .

Workshop-ul este susţinut de către doamna Toma Magdalena, specialist în ştiinţe socio-umane, psiholog clinician, consilier în dezvoltare personală, trainer NLP Integrativ, la propunerea doamnei Talida Milici, consilier şcolar în cadrul unităţii de învăţămât.

Workshop-ul se adresează în special părinţilor, propunând metode eficiente pentru dezvoltarea armonioasa a relatiei părinte-copil, pentru înţelegerea emoţiilor elevilor, pentru dezvoltarea autonomiei şi încrederii în sine.

Educaţia, sub toate formele ei, este chemată astăzi, mai mult decât oricând, să găsească soluţii prin care copilul să se adapteze rapid şi eficient la societatea în care trăieşte, să dezvolte atitudini sociale dezirabile şi responsabile. Părinţii şi profesorii luptă pentru acelaşi scop – de a-i face fericiţi, sănătoşi şi înţelepţi pe fiii şi respectiv elevii lor. Cu toate acestea, misiunea pare a fi una grea şi uneori atât şcoala cât şi familia rătăcesc pe acest drum.

Educaţia tinerilor în şcoală nu are sorţi de izbândă fără o colaborare strânsă cu familia, considerată nucleul în care copilul se formează ca om. Felul în care părinţii se raportează la copii, afectează în mod dramatic modul în care copilul se va raporta la societate, inclusiv la educaţia organizată în şcoală.

Workshop-ul a vizat creşterea gradului de conştientizarea de către elevi, părinţi şi profesori a factorilor decisivi implicaţi în procesul educaţional, dar şi al celor de risc implicaţi în abandonul şcolar şi dezvoltarea unor conduite delicvente.

Doar prin implicarea tuturor părţilor, prin îmbogăţirea relaţiei dintre părinţi şi copii, dintre profesori şi elevi şcoala se poate transforma într-un loc agreabil.