Swiftness Breakdance - singura trupa de Breakdance din Ploiesti

Swiftness Breakdance - cursuri de Breakdance in Ploiesti: B-boying-ul (B-boy = Break boy, B-girl = Break girl). Este dansul original al culturii Hip Hop, deoarece a apărut şi s-a dezvoltat mână în mână cu muzica. De fapt, dansul în sine a primit denumirea înaintea întregii culturi. A fost creat de comunitatea afro-americană, dupa care, a urmat să contribuie şi cea latin-americană. Acest dans era practicat pe break-uri, interludiile muzicale ale unei piese, şi conţine mai multe elemente: Toprock, Uprock (Brooklin rock), Downrock, Freezes, Power moves.
În Bronx, respectul era un principiu de bază de care mulţi se agăţau. A fi un b-boy bun atrăgea dupa sine şi un respect pe măsură. Foarte puţini erau albi, iar unul dintre cei mai respectaţi era B-boy Mr. Freeze. A fi alb într-un cartier în care predominau afro-americanii şi latin-americanii în vremea respectivă nu era întotdeauna uşor. Zvonul este că Mr. Freeze se plimba într-o noapte pe străzile Bronxului când a fost acostat de o bandă de afro-americani, care nu veneau cu intenţii paşnice, deoarece îşi apărau teritoriul. Unul dintre aceştia l-a întrebat cine este şi cu ce treabă se află în zonă. Cănd au aflat că este cunoscutul b-boy Mr. Freeze, l-au lăsat în pace cerându-şi scuze. Ceea ce am încercat să subliniez este că acest dans, la fel ca următoarele pe care vi le voi prezenta, în esenţa lor reprezintă mai mult decât un amalgam de mişcări, deoarece, în spatele lor, se ascunde o întreagă cultură.
“Manualul” ne învaţă astfel: Cultura Hip Hop este reprezentată de un singur dans, acesta fiind b-boying-ul. Practic însă, mai multe stiluri de dans s-au asociat cu această cultură. Motivul? Doarece aceste dansuri sunt freestyle, adică la liberă interpretare, în funcţie de cum te miscă muzica, însă respectând stilul, se dansează în circle-uri sau cypher-uri. De altfel, să nu uităm faptul că au fost create pe străzi sau în cadre sociale.
Avantaje:-Învaţă respectul reciproc
-Se obişnuieşte cu lucrul în echipă
-Îşi dezvoltă coordonarea şi ritmul
-Cunoaşte noi prieteni
-Învaţă să aprecieze arta
Singura trupa de Breakdance din Ploiesti iti ofera ocazia sa fi alaturi de noi.

Detalii despre cursuri si trupa aici : https://www.facebook.com/Swiftness.breakin