Academia de Toamna, editia a 3 a-Bruxelles.  „Defending and Deepening Democracy” FEPS AAA
Fundaţia pentru Studii Europene Progresive (FEPS) este grupul de reflecţie al familiei PES Activists România ( social-democrate)  şi progresiste la nivelul UE. Misiunea acesteia este de a dezvolta cercetări inovatoare, de a derula programe de instruire şi dezbatere pentru a forma şi a implementa politicile de stânga progresiste din întreaga Europă.
Anul acesta, în perioada 11-15 Octombrie, FEPS a organizat a treia ediţie a Academiei de Toamnă la Bruxelles. Au fost reuniţi aproximativ 200 de politicieni din toate statele membre UE, dintre care aproximativ 50 cu prezenţă fizică şi 150 în online, evenimentul fiind unul de tip hibrid.
Tema de anul acesta a fost Apărarea şi Aprofundarea Democraţiei.
România a fost reprezentată la evenimentul de la Bruxelles de către: Mihai Justin Banu (PES Prahova), Lucian Valeriu Andrei (PES Galaţi) şi Denis Covaci (PES Maramureş). 
A fost un interesant şi eficient schimb de experienţe cu privire la diferitele forme de implicare activă, am avut ocazia să cunosc peronalităţi din diferite state europene, cu care îmi doresc să menţin legătura. Am participat activ la workshopurile din cadrul Academiei. 
Am identificat metode prin care să asigurăm succesul Conferinţei cu privire la Viitorul Europei, am trasat direcţii de luptă împotriva dezinformării şi a ştirilor false. 
Consider că este vital să aducem problematica globală şi europeană la nivel local, prin metode educative şi participative ce vizează direct cetăţeanul fiecărui stat membru, asigurând astfel dezvoltarea de durată şi progresul comunităţii europene. 
Una dintre cele mai interesante experienţe a fost ocazia de a dezvolta şi de a susţine propriul proiect legislativ european, sub coordonarea MEP Alex Saliba. Proiectul propus de mine se referă la necesitatea unor reglementari clare la nivel european cu privire la spaţiul crypto, analizandu-se posibilitatea dezvoltării unei versiuni digitale a euro.
O altă experinţă memorabilă pentru care sunt recunoscător a fost invitaţia la Parlamentul European din partea MEP Victor Negrescu, preşedintele PES Activists România.
 
Sursa: Comunicat de presa -Mihai Justin Banu – Preşedinte PES activists Prahova