Suporterii  lupilor galbeni haituiti si intimidati (si)  la Buftea ?!?

CS Tunari – Petrolul Ploieşti, meci privit ca fiind de grad maxim de securitate ? Suporterii ploieşteni par a fi hartuiţi şi intimidaţi la fiecare meci.

Vineri pe stadionul din Buftea, Petrolul Ploieşti a învins echipa “gazda” CS Tunari cu scorul de 1-0 în cadrul etapei cu numărul 4 a Ligii a 3 a, în prezenţa a 500 suporteri “petrolişti “.

Suporterii lupilor monitorizaţi la “sânge “.

Nu mai este nici o surpriză ca suporterii ploieşteni sunt priviţi drept ca nişte “huligani “la fiecare meci al echipei Petrolul, fie că vorbim de jocurile de acasă sau cele din deplasare.

La Buftea, aceştia au fost urmăriţi cu cel puţin 3-4 camere, atât de jandarmi cât şi de agenţii firmei de pază, angajată pentru meciul dintre CS Tunari şi Petrolul Ploieşti.

Problema nu a fost ca jandarmii îşi făceau datoria, dar problema a fost alta... prezenţa lor în bază sportivă.

De fiecare dată le este adusă la cunoştinţă (suporterilor) legea 4 şi ce înseamnă această lege, ce sancţiuni primesc, etc.

Legea 4 încălcată de cei care o au in mana ?

După relatările unor suporteri ai Peluzei Latine de la meciul dintre Petrolul Ploieşti – Flacăra Moreni când jandarmii au intimidat şi filmat din interiorul stadionului “Ilie Oana “, a urmat “episodul Buftea “.

Deşi legea 4 specifică clar jandarmilor le este interzis accesul în zona tehnică se pare că aceasta a fost încălcată la Buftea, chiar de către aceştia.

Jandarmeria are voie să intre pe stadion doar la solicitarea clubului organizator şi atunci când sunt incidente (grave) care încalcă legea 4/2008.

Meci de risc maxim?

Deşi prezenta jandarmilor la competiţiile sportive este justificată si legală  , numărul acestora a impresionat la Buftea.

Deşi era un meci de Liga a 3 a, jandarmii au împânzit zona stadionului şi a gării Buftea, parcă ar fi venit “ultrasii “Legiei Varşovia, nu suporteri ploieşteni, care nu considerau acest meci ca un derby sau o “rivalitate “cu CS Tunari.

Mai mult... unii suporteri au fost “reţinuţi “în stadion la pauză, neavând voie să iasă din incinta acestuia, pentru a merge la magazin, maşini, la toaletă, etc...

Surprinzător şi numărul impresionant al stewarzilor, aceştia fiind prezenţi în fata suporterilor ploieşteni, din 5 în 5 metri, probabil se gândeau ca suporterii petrolişti vor sări în teren ...

Lamentabil...

Ne întrebam cât va mai ţine acest lucru ?

Cat timp  suporterii ploieşteni o să fie monitorizaţi  la "sange " ?

Ne întrebam... Pentru cine este (aplicabilă) legea 4?

Multe întrebări care nu-şi găsesc răspunsul.