Abuz sau intimidare ? Suporterii de la Peluză Latină se simt hartuiţi de jandarmii îmbrăcaţi în civil

Aseară după terminarea partidei dintre Petrolul Ploieşti – Flacăra Moreni, din turul 3 al Cupei României (ediţia 2017-2018), partida terminata cu scorul de 3-0 pentru “lupii galbeni “surse din suporterii “găzarilor “din Peluză Latină ne-au semnalat un incident.

Pe perioada meciului şi după terminarea acestuia au avut incidente cu jandarmii atât în interiorul stadionului cât şi în afara acestuia.

Altfel...pe durata meciului au fost filmaţi de un (presupus) jandarm (civil), deşi l-au rugat să nu îi mai filmeze din peluză,  fiindcă încalcă legea 4.

Aceeaşi sursă ne-a menţionat că la intrarea în peluza, au mai fost 3 jandarmi, care nu au vrut să iasă la insistenţele suporterilor, unul dintre aceştia a spus “să faceţi reclamaţie “plus în spatele peluzei, conform surselor s-au mai aflat 2 dube de jandarmi, pregătiţi de război.

Legea 4 încălcată sau suporterii intimidaţi?

Conform legii 4 jandarmilor le este interzis accesul în zona tehnică.

Jandarmeria are voie să intre pe stadion doar atunci când sunt incidente care încalcă legea 4/2008.

La acest meci nu a fost semnalat niciun incident privind încălcată legii, mai mult firmele de pază angajate de clubul Petrolul şi Veolia nu au semnalat nici o problemă de organizare.

Pentru a merge mai departe atât suporterii echipei gazda cât cei ai oaspeţilor s-au comportat civilizat.

Reacţie firească a “ultrasilor “.

În momentul în care au văzut jandarmii aceştia au fost “revoltaţi “şi au întrebat “Care este motivul (real) privind prezenta jandarmilor în interiorul bazei sportive “?

Incidente şi după meci...

Deşi nu s-a întâmplat nimic după partida şi suporterii au plecat fie acasă, fie să sărbătorească (ca de fiecare dată la Pomul Verde), două maşini cu “ultrasi “au fost oprite şi percheziţionate, din motiv că în acele maşini ar exista materiale pirotehnice, iar şoferilor şi altor 2 suporteri (aleşi aleatoriu) au fost legimitati, fără motiv.

‘Ultrasii “au vorbit cu avocaţii.

După incidentele de aseară, “ultrasii “au vorbit cu avocaţii şi vor să depună plângere împotriva jandarmilor, unul dintre aceştia aducându-le injurii în momentul în care au fost filmaţi.

De ce doar Peluza Latină (Petrolul)?

Întrebarea este foarte firească din moment ce numai suporterii Peluzei Latine sunt vizaţi şi nu cei de la Dinamo, U Cluj, Farul, Oţelul, Poli Timişoara, etc.

Rămâne de văzut la ce măsuri se vor lua, incidentul de aseară făcând parte (obiectiv vorbind) dintr-un şir de intimidări aduse la adresa suporterilor din Peluză Latină.

P.S.Info Ploieşti City este de altfel singura publicaţie locală care a preluat pe surse această informaţie.