Denumirea” Drumul vinului” este folosită ilegal de autorităţile prahovene !?!
„Marca şi denumirea” Drumul vinului „este folosită ilegal de autorităţile prahovene” a declarat pentru Info Ploieşti City Miu Ciprian, propietarul mărcii...
 
Conform unui act emis de Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Marci (vezi foto), pe data de 16 septembrie 2003, denumirea şi marca” Drumul vinului” a fost cumpărată şi înregistrată de MIXT INVEST UNIT Ploieşti (director Miu Ciprian).
 
Deşi conform legii şi a fair-play-ului, folosirea acestei denumirii trebuia făcută cu acordul propietarului de drept, se pare că acest lucru nu s-a întâmplat de...18 ani.
 
Potrivit propietarului mărcii (N.R.Ciprian Miu) problemele ar fi început în mandatul lui Mircea Cosma, atunci când CJ Prahova a adus o finanţare de 100 milioane euro pentru” Drumul vinui”, însă propietarul de drept nu a primit un euro din aceea tranzacţie.
 
 
„Proiectul naţional” Drumul Vinului „a reuşit să absoarbă până astăzi fonduri europene de peste 40 milioane de euro, ceea ce a însemnat modernizarea a opt crame şi, de asemenea, importante lucrări de infrastructură. În prezent, ne aflăm în etapa aducerii vinului acolo unde se consuma, pentru că dacă vrem să scoatem această tară din necazuri trebuie să-i creăm valoare adăugată care să rămână aici”, a declarat Mircea Cosma, Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova.
 
De asemenea, propietarul mărcii nu ar fi primit un euro...
 
Prima întrebare (logică)...
Dacă conform actului emis de OSIM în anul 2003, propietarul mărcii este MIXT INVEST UNIT, de ce CJ Prahova a primit finanţare pe proiectele care conţin denumirea acestei mărci, fără înştiinţarea propietarului de drept?!?
 
Aceeaşi” greşeală”!?!
 
Deşi actuala conducere a C.J. Prahova, a fost rugată în luna aprilie 2021, printr-un email ca să nu mai folosească sub nicio formă denumirea” Drumul vinului”, fără acordul scris al propietarului de drept... se pare că acest lucru nu a fost înţeles.
Conform unor surse, e-mailul ar fi ajuns şi la Vicepreşedintele C.J. Prahova (Tudone Dumitru) care nici până acum nu a răspuns solicitării.
Autorităţile din Prahova, Buzău şi Vrancea vor să intre într-o asociere care să le aducă fonduri europene consistente pentru dezvoltarea infrastructurii în zonele axate pe viticultură şi pomicultură.
Pentru Prahova, această asociere, în scenariul optimist, al atragerii de fonduri nerambursabile, va însemna o dezvoltare a localităţilor din zona de deal încadrate generic pe „Drumul Vinului”, în paralel cu un proiect pentru dezvoltarea unor trasee de cicloturism în aceeaşi zonă, propus pentru viitorul Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Bine-nţeles, nici din acest proiect, propietarul mărcii se pare că nu va încasa 1 euro...
Rămâne de văzut...
Speram că DNA să facă lumină în acest caz.
P.S.Menţionăm REDACŢIA nu-şi asumă acest” scandal” şi nu va face parte dintr-un eventual proces între cele două părţi.
P.P.S.INFO PLOIEŞTI CITY a sesizat un fapt real, având probă că denumirea” Drumul Vinului” aparţine altcuiva şi este folosită” ilegal”.
P.P.S.1. Felicitam CJ Prahova pentru investiţiile făcute, cu un mic amendament, să explice situaţia de fapt privind folosirea denumirii” Drumul vinului”.