Antonia Maria Poamă, la 9 ani scrie zeci de compuneri si poezii
 
 
Antonia Maria Poamă, are 9 ani şi jumate, este în clasa a III a la Şcoala gimnazială din Filipeştii de Pădure şi se pare că a început drumul succesului în literatură, aceasta compunând zeci de compuneri interesante pentru copii.
Anto” este pasionată de literatură, citeşte mult şi scrie la fel de mult, este răbdătoare cu fratele ei, ascultătoare, harnică şi darnică.
Este mult prea bună cu cei răi, destul de visătoare si iertătoare.
 
Info Ploieşti City îi doreşte mult succes fetiţei şi sperăm ca într-o bună zi, compunerile sale să-i aducă multe premii la concursurile şi festivalurile de gen.
 
Călătorie în viitor
                                                     Antonia Maria Poamă
          Lumea este un loc plin de minuni, în care trebuie să explorezi ca să înveţi. Aşa se face că, într-o zi, Prinţul Timp, un băiat care s-a născut şi în prezent, şi în trecut, şi în viitor în acelaşi timp. El avea un savant personal numit Domnul Trăieşte Clipă şi l-a rugat să contruiasca o capsulă a timpului. Domnului Taieste Clipă i s-a părut ciudat la început, dar a acceptat. După ce capsula timpului a fost dusă la rege, acesta a fost de acord cu folosirea ei în folosul celor din regat. Prinţul Timp, ca să nu mai stea pe gânduri, s-a urcat în capsulă ca să o testeze.
Aşa a început cea mai captivantă călătorie.
     Mai întâi a călătorit în trecut, mai exact în 1875, a aflat el. A coborât din Capsula Timpului şi a văzut cea mai magnifică lume pe care o întâlnise până acum. Zărise acolo un iepuraş curios care nu-şi găsea deloc starea.Ca să vadă ce se întâmplă mai bine, intră în atelier. Iepuraşul era foarte drăguţ, cu ochi mari, albaştri şi urechi lungi- catifelate.
Deodată, îl întrebă pe Prinţul Timp:
- Salut! Cum te cheamă?
- Mă numesc Prinţul Timp şi vin Regatul Timpului! Tu?
   - Eu sunt iepuraşul Rila-Iepurilasi vin din Golful Iepuraşilor!
  - Bine, şi în ce an suntem, întrebă Prinţul Timp?
  - În 1875, răspunse Rilă.
  - Eu sunt din 2021, răspunse Prinţul Timp!
  - Eşti din viitor?
   - Da, şi am călătorit cu o Capsulă a Timpului.
   Rilă Iepurila era puţin nedumerit, dar ştia că poţi călători în timp.
  - Eu am căutat în amintirile tale, spuse iepuraşul!
   - Nu ai de ce, iepuraşule! Prezentul este tot ce avem, trebuie să trăieşti fiecare clipă!
  Apoi, Prinţul Timp porni la drum din nou la drum.Se urcă în Capsula Timpului şi... buffff! Nu a ajuns nici în trecut, nici în viitor, ci în prezent. Era pus pe gânduri. Îşi promisese că va preţui timpul mai mult şi lucrurile pe care le avea. Apoi, a auzit o voce în gând care spunea:” Totul va fi bine!”
  Prinţul ştia că familia lui spune asta, era mândru de familia lui şi avea încredere în el. S-a urcat în Capsula Timpului şi aşteptă să ajungă într-o altă lume. Deodată... puffff! A ajuns într-o altă lume fantastică: copacii aveau toate culorile şi norii plăteau aproape de pământ. Văzu o căsuţă foarte frumosa, aşa că a intrat. Acolo, a întâlnit o domnişoară cu părul şaten şi cu ochii de culoarea cerului. Lângă ea, era un animăluţ mic şi pufos. Domnişoara îi spuse printului:
   - Bună, sunt Domnişoară Viselor cu Praf de Stele şi vin din Tara Viselor!
   - Bună, sunt Prinţul Timpului şi vin din Regatul Timpului!
   - Mă bucur să te cunosc! Animăluţul de lângă mine, este PUF, o iepuveverita.
  - Ce e o iepuveverita?
  - Este o creatură combinată -un iepure şi o veveriţă!
  - Wow! Ce interesant! Îmi poţi spune în ce an suntem?
  - În 2050.
   - Eu sunt din 2021, răspunse prinţul bucuros!
  - Eşti din trecut?
   - Da, de acolo vin.
   - Păi... şi cum este în trecut?
   - Bine, dar nu te gândi la asta! Trebuie să trăim clipa! Prezentul este tot ce avem şi trebuie să avem grijă mereu de lucrurile noastre!
        - Ai dreptate, spuse Domnisoar Viselora cu Praf de Stele!
     Prinţul Timp se gândi la toate momentele în care a uitat pur şi simplu să preţuiască timpul. Şi-a promis că nu o va mai face! Mereu se va gândi la prezent şi la tot ce-l înconjoară. Apoi, s-a întors la Palat! Îşi îmbrăţişă cu putere toţi membrii familiei şi era mândru de asta. Timpul este foarte important şi prezentul este tot ce avem! Trebuie să preţuieşti timpul! Trebuie să trăieşti clipa! Să ai grijă de timp şi de toate lucrurile care te înconjoară!
     Să îţi preţuieşti fiecare moment cu cei dragi din jurul tău, să-ţi repari toate greşelile, să acorzi tuturor a doua şansă, să ai grijă de lucrurile pe care le faci şi cele pe care le spui!