Oraşul Sinaia a fost plin de turişti, duminica aceasta (foto si video)
Ora 12.30, duminică 24 ianuarie 2021, ne-am urcat în maşină şi am plecat pe drumul spre munte, locaţia aleasă fiind... pitorescul oras-statiune Sinaia.
Un oraş care încă de mic m-a atras, fiind renumit” Perla Carpaţilor”.
După un drum relativ” rapid”, în aproximativ 40 minute eram în zona Mefin, (fără probleme de trafic la Comarnic), apoi în alte 10 la telecabina Sinaia.
Timp pierdut la telecabină...
Deşi erau în jur de 70 persoane care aşteptau să urce pe munte, din cauza situaţiei pandemice se stătea la coadă foarte mult, ceea ce ne-a făcut să renunţăm şi să plecăm în plimbare prin oraş.
Furnicar în centrul oraşului.
Cei care cunosc centrul oraşului Sinaia (felicitări primarului localităţii, Vlad Oprea, care a transformat oraşul într-unul modern şi demn de judeţul Prahova) ştiu că pe o partea stângă (vis a vis de Primărie) sunt mai multe terase, duminică fiind toate arhipline, un minus la acest capitol sunt preţurile, exagerat de mari, însă acest” disconfort” a fost anulat de bucuria  sutelor de turişti care au ales o plimbare în centrul localităţii.
 Parcul” Dimitrie Ghica” şi patinoarul.
Dacă ajungi în Sinaia nu trebuie să ratezi Parcul Central, un parc mare, cu multe utilaje pentru copii, magazine cu stil, în care găseşti diverse obiecte tradiţionale şi istorice, plus din parc ajungi la Castelul Peleş/Pelisor.
Patinoarul, cu gust şi plin cu copii şi tineri.
Mulţi turişti au fost prezenţi şi pe patinoarul din parc, un patinoar cochet şi frumos. Preţul de închiriat patine este unul accesibil, 15 lei/90 minute, avantajul fiind şi acela că în proximitatea acestuia nu se vând băuturi alcoolice.
” Culoarea” patinoarului aducând (ieri) o tânără d-soara, drăguţă şi sexy, care semăna (de la distanţă) cu îndrăgita cântăreaţă Anda Adam, aceasta atrăgând privirile tuturor. Vezi foto...
După 3 ore, ne-am întors spre Ploieşti, bucuroşi de aer curat de la munte şi o vreme primăvăratică.
Bucuroşi că am descoperit” Perla Carpaţilor” care a îmbrăcat şi haine de sărbătoare, data de 24 ianuarie fiind sărbătorită” Mica Unire”.
 
Aşadar, dacă ai o zi liberă şi vrei o stare mai liniştită, vrei să urci pe munte, apoi să vizitezi un oraş de pe Valea Prahovei, nu ezita să mergi la Sinaia.
Bine-nţeles şi oraşele Buşteni şi Azuga (mă refer la cele montane) sunt frumoase şi cu stil, însă Sinaia are farmecul său.