Peste 400 de persoane au donat în cadrul campaniei umanitare” Donăm sânge şi plasmă pentru viaţă. STOP COVID 19”
 
 
În perioada 18-22 ianuarie a.c., Info Ploieşti City în colaborare cu Centrul de Transfuzii Sanguine Ploieşti au desfăşurat campania umanitară” Donăm sânge şi plasmă pentru viaţă. STOP COVID 19”.
Timp de 5 zile, Centrul Centrul de Transfuzii Sanguine Ploieşti a fost gazda a peste 400 de persoane care au răspuns AFIRMATIV apelului nostru.
Printre aceştia s-au numărat oameni simpli, asistenţi medicali, şoferi de la SAJ Prahova, angajaţi Distrigaz, fani ai echipei Petrolul Ploieşti, politicieni locali şi nu în ultimul rând ,noua consiliera locală aleasă, Cristina Toma Cochitescu.
Printre primele persoane care a donat sânge, a fost colega noastră, Cristina Belu.
Vineri, organizatorii au acordat tuturor celor implicaţi diplome de participare, printre care şi 10 diplome unor donatori aleşi aleatoriu.
 
Aceasta campanie a însemnat un REAL SUCCES, la început de an şi din pricina stării pandemice actuale, mun. Ploieşti fiind (încă) în stare de alertă privind Sars Cov 2-Covid 19.
 
MULŢUMIM TUTUROR şi îi aşteptăm alături de NOI la următoarele acţiuni caritabile.
Partener al campaniei a fost Cabinetul Individual de Psihologie Cătălina Dan.
 
P.S.INFO PLOIESTI CITY incurajeaza donarea de sange si plasma,in fiecare zi .
ASADAR...SALVEAZA VIETI,ZI DE ZI .SANGELE TAU POATE SALVA PANA LA 3 VIETI 
Vreau să donez! Dar cum să să procedez?
Pentru a dona sânge este recomandat să dormi bine înainte, dacă se poate 7-8 ore, trebuie să nu fi efectuat servici de noapte (schimbul III) pentru a nu fi obosit.
Este foarte bine să mănânci dimineaţa, un mic dejun format din proteine şi glucide, fără prea multe grăsimi, dar cu multe lichide dulci, ceai cafea, sucuri naturale. Sub nici o formă nu trebuie să se fumeze înainte şi după de donare.
Este cu desăvârşire interzis alcoolul în dimineaţa donării şi cu o seară înainte. Cafeaua este recomandată mai ales la persoanele care au în mod frecvent tensiunea arterială mică.
Este bine ca după donare să avem un timp la dispoziţie (două, trei ore) să ne odihnim. În ziua donării este interzis fumatul şi consumul de alcool.
În ce fel pot dona la Centrul de Transfuzie Ploieşti?
După ceva prezentaţi la Fişier cu actul de identitate, aveţi posibilitatea să alegeţi între donarea de sânge total şi donarea de concentrat unitar trombocitar de afereză, în funcţie de necesităţile spitalelor deservite de către CTS Ploieşti.
În alegerea tipului de donare al dumneavoastră va interveni şi medicul de colecta care efectuează selecţia donatorilor.
Donarea de sânge total durează cel mult 10 minute, şi în acest timp se prelevează o cantitate de 450 ml sânge total care va fi prelucrat ulterior, pentru obţinerea de produse labile de sânge, care vor fi testate, conservate, stocate şi apoi distribuite în spitale, conform legii sângelui 282/2005.
Donarea de afereză durează un timp mai îndelungat, 50-60 minute, dar permite recoltarea doar a unui component celular al sângelui, trombocitele. Deşi mai îndelungată, aceasta donare este mai comodă pentru donator, deoarece nu se pierde volum sanguin, şi este foarte folositoare pentru pacienţii din secţiile de oncologie şi hematologie. Important este doar să aveţi disponibil puţin curaj şi puţin timp pentru a ajuta un necunoscut în mare suferinţă.
Beneficii:
Donatorii de sânge au dreptul să primească, la cerere, pentru fiecare donare şi alte beneficii, precum:
– 7 tichete de masă
– Zi liberă de la locul de muncă sau o zi scutire de frecvenţă pentru elevi, studenţi şi militari, în ziua donării
– Decontarea cheltuielilor de transport pentru cei care au domiciliul sau reşedinţa în alta localitate decât cea în care îşi are sediul instituţia la care se face donarea de sânge
– Reducere de 50% la abonamentul pentru transportul în comun, dacă donarea se face la instituţia de profil din localitatea de domiciliu sau din cea în care donatorul este angajat.
 
Pentru programări şi alte detalii sunaţi la numărul de telefon: 0344/802969.
CENTRUL DE TRANSFUZII SANGUINE,Soseaua Vestului nr. 24 A,langa Serviciul Judetean de Ambulanta Prahova